رییس دانشگاه علوم پزشکی اراک خبر داد:

آغاز واکسیناسیون بالای ۱۸ سال در روستاهای استان مرکزی

رییس دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت: واکسیناسیون بالای ۱۸ سال در روستا های استان مرکزی آغاز شد.

آغاز واکسیناسیون بالای ۱۸ سال در روستاهای استان مرکزی

محمد جمالیان اظهار کرد: حدود هشت درصد فوتی های هفته گذشته مربوط به بیماران خارج از استان بود که در بیمارستان های استان مرکزی بستری بودند و فوت کردند و انتظار می رود که در هفته جاری شیب ثابتی در موارد فوتی داشته باشیم و از هفته آینده در مسیر کاهشی حرکت کنیم.

وی در خصوص واکسیناسیون گفت: در استان مرکزی یک میلیون و ۷۸ هزار و ۱۳۰ نفر واجد شرایط دریافت واکسن هستند که از این تعداد تاکنون ۶۹۰ هزار و ۳۵ نفر معادل ۴۰ درصد دریافت واکسن داشتند و از این تعداد ۲۵۶ هزار و ۱۰۲ نفر نیز دو دوز دریافت کردند.

جمالیان با اشاره به اینکه واکسیناسیون دانشجویان و طلاب آغاز شده است، افزود: به جهت کنترل نظم مراکز، حتما باید ثبت در سامانه انجام گیرد.

وی با بیان اینکه هزار و ۲۹۸ نفر بالای ۱۸ سال در استان مرکزی وجود دارد، گفت: در روستاها واکسیناسیون افراد بالای ۱۸ سال از امروز آغاز شده است، همچنین در صدد جذب مجوز واکسیناسیون صنایع هستیم چراکه استان مرکزی، صنعتی و کارگری است و لازم است که واکسیناسیون آنها آغاز شود.

وی افزود: فردا پیش جلسه واکسیناسیون صنایع انجام می شود تا از ظرفیت صنایع برای تزریق استفاده شود و به محض صدور مجوز، کار شروع می شود، البته فعلا مجوز واکسیناسیون کارکنان صنعت نفت از سوی وزارت بهداشت صادر شده است که از هفته گذشته واکسیناسیون پرسنل پتروشیمی و پالایشگاه شازند آغاز شده و در هفته جاری کار سرعت می گیرد.

رییس دانشگاه علوم پزشکی اراک با بیان اینکه خوشبختانه موارد بستری و موارد سرپایی شیب نزولی به خود گرفته است، گفت: مسلما با همکاری بیشتر مردم می توانیم این پیک را پشت سر بگذاریم، در هفته گذشته همکاری خوبی از سوی رستوران ها صورت گرفت و پیشنهاد می شود در محیط باز با رعایت پروتکل ها سرو غذا را داشته باشند.

وی یکی از محیط های پر خطر استان را بانک ها دانست که باید مصوباتی در این راستا به جهت کنترل شرایط و احتمال انتقال بیشتر بیماری داشته باشیم، گفت: در ناوگان حمل و نقل عمومی نیز همچنان چالش هایی را شاهدیم و در صورت عدم رعایت پروتکل ها از سوی رانندگان، شهروندان به سامانه ۱۹۰ اطلاع دهند.

جمالیان بیان کرد: برای مراسم اربعین، توزیع نذورات و برگزاری موکب ها باید حتما ممنوع شود، در برخی از مساجد مراسم های فرهنگی در حال برگزاری است و حتی سفرهای فرهنگی در جریان است که باید این برنامه ها به تعویق بیفتد تا کادر درمان تجدید قوا کنند.

وی اضافه کرد: در عرضه میوه توسط وانت بارها اصلا پروتکل ها رعایت نمی شود و آموزش و پرورش بدون هماهنگی هیچ گونه برگزاری کلاس به شکل حضوری نداشته باشد، در هفته گذشته برخی مدارس کلاس های حضوری داشتند که این شرایط باید تحت کنترل و مدیریت قرار گیرد.

جمالیان در خصوص دورکاری ادارات بیان کرد: دورکاری در رعایت پروتکل ها اثری نداشته است و خواستار لغو دورکاری هستیم چراکه باعث تجمع در ادارات شده است و فقط لازم است که افراد دارای بیماری صعب العلاج و زنان باردار مشمول دورکاری ادارات شوند.

در این جلسه معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اراک گزارشی در خصوص وضعیت شیوع بیماری کووید ۱۹ در هفته دوم و سوم شهریورماه اظهار کرد: موارد مثبت در استان مرکزی از ۶۵۳۰ مورد هفته دوم شهریورماه به ۵۷۷۰ در هفته سوم رسیده است که حاکی از کاهش ۱۲ درصدی در این شاخص است.

علی علیمحمدی با اشاره به کاهش ۲۱ درصدی موارد بستری در استان مرکزی در هفته سوم شهریورماه، گفت: ۶۲۸ مورد بستری در استان به ۴۹۲ مورد در هفته سوم رسیده، همچنین موارد سرپایی استان با کاهش ۱۱ درصدی از ۵۹۰۲ مورد به ۵۲۷۶ مورد رسیده است.

وی با اشاره به افزایش ۲۳ درصدی موارد فوت در استان، افزود: ۶۰ مورد فوتی در هفته دوم به ۷۶ مورد در هفته سوم شهریورماه رسیده است.

منبع: ایسنا

26

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها