اکبری: یک میلیون نفر عضو سازمان های مردم نهاد هستند/ هدف این سازمان ها حل مشکلات اجتماعی است

معاون مشارکت های اجتماعی وزارت کشور گفت: بیش از یک میلیون نفر در کشور عضو سازمان های مردم نهاد هستند و لازم است در حل مشکلات اجتماعی هم افزایی کنند و به سیستم اجرایی سازمان ها مردم نهاد کمک کنند.

اکبری: یک میلیون نفر عضو سازمان های مردم نهاد هستند/ هدف این سازمان ها حل مشکلات اجتماعی است

به گزارش خبر فوری ، کمال اکبری در نشست خبری که به مناسبت هفته مشارکت‌های اجتماعی و سازمان های مردم نهاد با حضور خبرنگاران در وزارت کشور برگزار شد ضمن تبریک روز خبرنگار و مصادف شدن آن با هفته مشارکت‌های اجتماعی، گفت: مشارکت اجتماعی یکی از مهمترین و محوری ترین نیازهای هر جامعه است و توسعه اجتماعی مستلزم حضور مردمی و ظرفیت‌های مردمی است همچنین سازمان‌های مردم نهاد بهترین قالب برای مشارکت های اجتماعی هستند.

وی افزود: سازمان‌های مردم‌نهاد به دلیل اینکه از بدنه اصلی جامعه‌اند آگاهترین افراد به نیازهای جامعه بوده و بدون داشتن تقاضا و مطالبات مالی به صورت داوطلبانه در جامعه خدمت‌رسانی می‌کنند.

معاون مشارکت های اجتماعی وزارت کشور با اشاره به اینکه سازمان های مردم نهاد متنوعی در حوزه اجتماعی و کاهش کنترل آسیب‌های اجتماعی داریم، گفت: همچنین سازمان‌های مردم نهادی نیز در حوزه‌های محیط زیست، بهداشت، سلامت، امور ورزشی و فرهنگی و حمایتی نیز داریم.

به گفته وی، در سطح کشور در حال حاضر نزدیک به ۱۴ هزار سازمان مردم نهاد و موسسه وجود دارد که در حوزه اجتماعی فعال هستند و بیش از 86 درصد این سازمان‌های مردم نهاد فعال و ۱۴ درصد یا غیر فعال‌اند یا فعالیت اندکی دارند که امیدواریم همه سازمان‌ها حضور و فعالیت خوب و موثری داشته باشند

اکبری با اشاره به اینکه وزارت کشور مسئولیت‌هایی در حوزه سمن‌ها و ساماندهی آنها بر عهده دارد، گفت: یکی از این وظایف تسهیل صدور پروانه تاسیس سمن ها و همچنین ایجاد کارگروه مشارکت های اجتماعی در ذیل شورای اجتماعی کشور است که در این کارگروه هم افزایی و همکاری سازمان و دستگاه‌ها در حوزه مشارکت اجتماعی انجام میشود

معاون مشارکت های اجتماعی وزارت کشور در بخش دیگری از صحبت‌هایش به اقدامات انجام شده در حوزه سازمان های مردم نهاد از سال گذشته تاکنون اشاره کرد و گفت :یکی از مطالبات سمن ها و یکی از اقدامات انجام شده داشتن قانون بود که این قانون بتواند همه حوزه‌های سمن ها را شامل شود و اداره کند که در این راستا پیش‌نویس لایحه قانون با کمک سازمان‌های مردم نهاد انجام شد و بعد از انجام کارهای کارشناسی آن این پیش‌نویس به هیات دولت ارائه شد که امیدواریم بعد از تصویب در در هیات دولت به مجلس ارائه و به سرعت نیز بررسی شود تا به خواسته مهم سازمان‌های مردم‌نهاد پاسخ خوبی داده شود.

اکبری اضافه کرد: مهمترین کار دیگری که از ابتدای امسال انجام شد توسعه حضور سازمان‌های مردم نهاد در تأمین حقوق شهروندی است و بر اساس توافق‌نامه‌ای که سازمان امور اجتماعی کشور با سازمان اداری استخدامی انجام داده سازمان‌های مردم نهاد بر چگونگی تامین حقوق شهروندی در دستگاه‌های اداری نظارت می‌کنند که شیوه نامه اجرایی آن نیز ابلاغ شده است. همچنین انتخابات نمایندگان سازمانهای مردم نهاد نیز اواخر امسال انجام می‌شود.

وی در ادامه اظهار کرد: از مهمترین کارهایی که در سال گذشته پیگیری شد و امسال نیز اجرا می‌شود حضور سمن ها در مداخلات اجتماعی است که این سمن ها در حوزه اجتماعی ورود کنند و به ایجاد نشاط و امید و کاهش و کنترل آسیب‌های اجتماعی بپردازند در این راستا نیز از ۶۰۰ طرح و پروژه در قالب کاهش کنترل آسیب‌های اجتماعی حمایت کردیم البته طبق قانون هیچ کمکی به عنوان کمک به سمن ها وجود ندارد و حمایت‌های ما در قالب انجام پروژه های مشترک با سازمان های مردم نهاد بوده است.

معاون مشارکت‌های اجتماعی وزارت کشور افزود: یکی از مهمترین اقدامات انجام شده آموزش و توانمندسازی سازمان‌های مردم‌نهاد بود که این سازمان ها از حقوق و کارهای تخصصی خود آگاه شوند و بیش از 3000 سازمان مردم نهاد آموزش دیدند که امیدواریم این اقدام امسال هم ادامه پیدا کند البته نیازمندیم سازمان های مردم نهاد در شروع کار مورد آموزش قرار گیرند و برخی از سازمان‌های مردم نهاد با رویکرد آموزشی ایجاد شود.

وی در بخش دیگری از صحبت‌هایش اظهارکرد: یکی از محوری ترین کارهایی که مورد توجه ما است ضرورت حضور سازمان های مردم نهاد در امور بین المللی و همکاری های خارج از کشور است که این امر در حال حاضر در قالب انجمن‌های بین المللی و انجمن‌های دوستی در حال انجام است و امیدواریم سازمان‌های مردم‌نهاد پذیرایی هیات های مردمی از کشورهای مختلف باشند؛ البته در این امر نیز وزارت خارجه با ما همکاری می کند. همچنین نزدیک به۶۰ سازمان مردم نهاد مقام مشورتی بین المللی دریافت کردند و امیدواریم سازمان های مردم نهاد کشور، هم در عرصه داخلی و هم در عرصه خارجی اثرگذار باشند.

وی یادآور شد: بیش از یک میلیون نفر در کشور عضو سازمان های مردم نهاد هستند و لازم است در حل مشکلات اجتماعی هم افزایی کنند و به سیستم اجرایی سازمان ها مردم نهاد کمک کنند و به زودی سامانه ای برای ارزیابی و رتبه بندی سازمان های مردم نهاد ایجاد می کنیم و از مردم درخواست دارم با سازمان های مردم نهاد عضو شوند و مشارکت کنند و هر کسی حق دارد که این سازمان ها عضو شده و فعالیت کند.

معاون مشارکت های مردمی وزارت کشور خطاب به سازمان های مردم نهاد، گفت: این سازمان ها باید هر روز جذب بیشتری از مردم را انجام دهند.

اکبری برگزاری انتخابات سازمان های مردم نهاد را توضیح داد و گفت: در سطح ملی، استانی، فرا استانی و بین المللی برای آنه پروانه فعالیت صادر می شود و در هیئت ملی نظارت یکی از اعضاء از نمایندگان سازمان های مردم نهاد و بر اساس انتخابات ملی و فرا استانی نماینده ها انتخاب می شود و مکانیزم نظارت از طریق خودشان انجام می شود.

معاون مشارکت های مردمی وزارت کشور در پاسخ به سوال خبرنگاران ، در مورد قانون سازمان های مردم نهاد و محتوای آن گفت: قانون سازمان های مردم نهاد مسائل را به طور جامع تر دیده و در حال حاضر هم کاری متوقف نیست و کلیات امر برای تحقق نظام جامع سازمان های مردم نهاد در کشور است و ویژگی این قانون تضمین مناسب برای توسعه مشارکت های اجتماعی است و در این لایجه مرجع واحد برای صدور مجوز فعالیت سازمان های مردم نهاد وزارت کشور خواهد بود و خلاء های دستورنامه را جبران می کند.

در انتها اکبری در پاسخ به سئوال خبرنگار خبر فوری درخصوص راه کارهای وزارت کشور در خصوص عدم وابستگی نهاد های مردم نهاد به دولت و حفظ استقلال این نهاد ها از سیستم دولتی گفت: در حال حاضر راه کاری در این خصوص وجود ندارد اما در قانونی که تنظیم شده است بر مردمی بودن، مشارکت و نظارت مردم بر این سازمان های مردم نهاد که از دل همین مردم بوجود آمده است تاکید شده و ما هم تلاش می کنیم با سامانه ارزیابی که در حال طراحی و پیاده سازی هستیم به بحث رتبه بندی این سازمان های مردم نهاد و فعالیت آنها کمک کنیم.

منبع: خبرفوری

15

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها