معاون وزیر صنعت: افزایش قیمت فولاد به بهانه گران شدن دلار غیر منطقی است

امیر حسین کاوه دبیر اتحادیه لوله و پروفیل فولادی کشور گفت: وقتی تورم رسمی سال 96، حدود 12 درصد اعلام شد افزایش نرخ دلار هم زیر 20 درصد را تجربه کرد اما فولاد بیش از 88 درصد افزایش قیمت را رقم زد.

معاون وزیر صنعت: افزایش قیمت فولاد به بهانه گران شدن دلار غیر منطقی است

جعفر سرقینی معاون امور معادن و صنایع معدنی وزارت صمت در استودیو گفتگوی ویژه خبری شبکه دوم سیما گفت: دلیلی برای عرضه فولاد با نرخ 8 هزار تومان با وجود ثبات قیمت انرژی وجود ندارد و نوسانات قیمتی پیش آمده حاصل سودجویی­ دلالانی است که در حال سوء استفاده از دستورالعمل وزارت صمت هستند. این دستورالعمل برای به ثمر نشستن نیازمند زمان بوده و حالا برای قضاوت کمی زود است.

او ادامه داد: تفاوت قیمتها در بازار آزاد از دو ناحیه ناشی می شود اول هجوم دلالان و دیگری مردم عادی زیرا فکر می کنند برای حفظ ارزش پولشان می توانند فولاد خریداری کنند در حالی که نمی توانند نیمه دوم سال فولاد با سقوط غیر قابل پیش بینی همراه می شود.

سرقینی در ادامه ارتباط تلفنی با این برنامه اظهار داشت: علت گران شدن میل گرد و تیرآهن در بازار آزاد ارتباطی با ساخت و ساز مسکن ندارد زیرا همراه با آهن آلات، تولید و خرید سیمان و سایر محصولات ساختمانی افزایش نیافته است اگر عطش دلالان بازار سیاه و آزاد فروکش کند قیمت بورس مناسب خواهد بود. امروز همه ساخت و سازکاران بدانند اگر پروانه ساخت معتبر داشته باشند می توانند آهن آلات مورد نیازشان را از طریق بورس کالا با نرخ مناسب و مصوب تهیه کنند.

امیر حسین کاوه دبیر اتحادیه لوله و پروفیل فولادی کشور گفت: وقتی تورم رسمی سال 96، حدود 12 درصد اعلام شد افزایش نرخ دلار هم زیر 20 درصد را تجربه کرد اما فولاد بیش از 88 درصد افزایش قیمت را رقم زد.

او ادامه داد: سال 97 تنش فولاد و نوسانات کالایی و قیمتی این محصول به چشم همه هویدا شد. تفاوت نرخهای درون بورس و بازار آزاد و سیاه محصول فولاد به رقم 3 هزار تومان می رسد، مثلا ورقهای فولادی که مورد مصرف صدها صنعت پایین دستی است در بورس کالا به صورت نقطه ای و ناخالص 3 هزار تومان ولی در بازار سیاه 5 هزار و پانصد تومان معامله می شود این در حالیست که کالاهای مورد عرضه در بورس کالا، قطره چکانی بفروش می رسد و این نحوه عرضه هم ارتباط مستقیم با تولیدکننده اصلی دارد زیرا از شکاف قیمتی بازار آزاد و بورس استفاده کرده و قیمت ها را بالا می برد.

حمیدرضا طاهری زاده نایب رئیس هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران در سوی دیگر استودیو گفت: فولاد کشور در سال 97 قصد تولید 24 میلیون تن فولاد دارد این رقم سال قبل 21 نیم میلیون تن بود که از این مقدار دو مسیر توزیع یکی صادرات و دیگری تولیدات داخلی را بعنوان هدف ترسیم کردیم، اولی برای ارز آوری کشور که منجر به صادرات 8 نیم میلیون تن انواع شمش های فولادی، ورقهای فولادی به کشورهای دوردست شد، دومی به منظور تغذیه صنایع پایین دستی که متاسفانه بدلیل رکود موجود در کشور تامین نیاز داخلی انجام نشد.

او ادامه داد: امسال نیز هدفمان برای صادرات فولاد رقمی حدود 11 میلیون تن ورق و شمش فولاد است.

کاوه در استودیو گفت:­ امروزه در صنایع پایین دستی و بالادستی با هم در جنگ هستیم بدلیل عدم تامین مواد اولیه، به این خاطر است که در بورس کالا هم دلال بازی و رانت بازی رواج یافته، زیرا مواد اولیه از کشور خارج می شود و به مصرف و تامین نیاز داخلی نمی رسد.

طاهری زاده در خصوص افزایش قیمت فولاد در بازارهای کشور گفت: اگر کمی تولید این محصول را افزایش دهیم بازار داخلی هم از فولاد اشباع می شود مشکل اینجاست که قیمتها در بورس کالا بسیار ساختگی و به دور از واقعیت است. قیمتها در بورس بصورت دستوری اعلام می شود.

کاوه گفت: در بورس کالا عرضه مستمری نبوده، از روزی که دستورالعمل وزارت صمت در خصوص عرضه فولاد ابلاغ شده، 3 شرکت فولاد مبارکه، ذوب آهن و فولاد خوزستان علیه دولت قیام کردند.

منبع: تسنیم

729

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها