باغ شهر کوشک را بهتر بشناسید

ایسنا/اصفهان شهردار کوشک گفت: خیلی از شهرداری‌ها به دلیل اینکه از قبل نتوانسته‌اند به یک توسعه پایدار برسند و یک درآمد مستمر در طول سال داشته باشند هنوز وابسته به کمک‌های دولتی هستند و شهر کوشک هم از این موضوع مستثنی نیست و نداشتن یک درآمد پایدار دغدغه اصلی مدیریت شهری در کوشک است.

باغ شهر کوشک را بهتر بشناسید

مجید قربانی رنانی اظهار کرد: مدیریت شهری در واقع یکی از مهم‌ترین ارکان جامعه است و هم‌اکنون شهرداری‌ها در تلاش هستند روی پای خودشان بایستند تا از وابستگی خود به دولت بکاهند و این موضوع روز به روز در کار شهرداری‌ها نمایان‌تر می‌شود.

قطع وابستگی شهرداری‌ها به دولت یک برنامه ۱۰ ساله را طلب می‌کند

وی افزود: اینکه شهرداری‌های بتوانند به طور کامل از وابسته بودن به دولت خارج شوند یک کار زیربنای ۱۰ ساله را می‌طلبد. خیلی از شهرداری‌ها به دلیل اینکه از قبل نتوانسته‌اند به یک توسعه پایدار برسند و یک درآمد مستمر در طول سال داشته باشند هنوز وابسته به کمک‌های دولتی هستند و شهر کوشک هم از این موضوع مستثنی نیست و نداشتن یک درآمد پایدار دغدغه اصلی مدیریت شهری در کوشک است.

شهردار کوشک گفت: قطع وابستگی از کمک‌های دولتی در دستور شهرداری و شورای اسلامی شهر قرار گرفت و در این راستا توانستیم دو قطعه از زمین‌های بزرگی را که در مسیر اصلی شهر کوشک به طرف نجف‌آباد است و برای گردشگری مکان‌های مناسبی محسوب می‌شوند آماده کنیم و تمام مراحل کمیسیون‌ها و ماده ۵ استانداری و تغییر کاربری آن طی شده است و آماده برای واگذاری به بخش گردشگری است، اما چالشی که با آن مواجه هستیم نوسانات دلار است. چند سرمایه‌گذار ایرانی و خارجی را دعوت کردیم، اما نبود یک ثبات در مسیر کار سبب شد این طرح فعلاً معلق شود، ولی همچنان از سرمایه‌گذاران دعوت می‌کنیم در این پروژه سرمایه‌گذاری کنند.

درآمدزایی مهم‌ترین چالش شهرداری کوشک

قربانی رنانی با بیان اینکه مهم‌ترین چالش شهرداری کوشک درآمدزایی است، تصریح کرد: برای کسب درآمد راهکارهای دیگری را نیز در نظر گرفتیم و یکسری از واحدهای تجاری در مسیر بلوار الغدیر به نجف‌آباد را که پر تردد است را انتخاب و با تغییر کاربری این واحدها را اجاره دادیم. بنابراین یکی از منابع درآمد شهرداری همین اجاره بهای واحدهای تجاری است.

وی ادامه داد: چالش اصلی که داریم و شهرداری‌ها با آن مواجه هستند این است که شهرداری‌ها یک برنامه مدون ۱۰ ساله ندارند که معتقدم نیاز فوری هر شهرداری تدوین چنین برنامه‌ای است. شهرداری کوشک در حال تدوین چنین برنامه‌ای است تا مدیر بعدی شهرداری به خوبی مسیر را بشناسد و معطل نشود و نیروهای شهرداری با وظایف آینده خود آشنا شوند. شهرداری در این مقطع باید وارد بحث تبلیغات و سرمایه‌گذاری شود.

شهردار کوشک اظهار کرد: در بخش گردشگری در حال آماده کردن طرحی هستیم که کلی است و پیش‌بینی می‌کنیم تا پایان امسال این طرح اجرا و فاز نهایی آن انجام شود و اگر بتوانیم این طرح را تا پایان امسال یا اوایل سال آینده اجرا کنیم گردشگری شهر کوشک که یک باغ شهر است متحول می‌شود. در کوشک تلاش کرده‌ایم از تغییر کاربری‌های غیرمجاز جلوگیری کنیم و دستگاه‌های مربوط به خصوص دادگستری همکاری خوبی با شهرداری داشته‌اند.

کوشک، بهترین گلابی استان را دارد

قربانی رنانی با بیان اینکه وسعت شهر کوشک ۱۲۰۰ هکتار است، افزود: شهر کوشک و شهرهایی که در حاشیه اصفهان هستند همیشه مبتنی بر کشاورزی بوده‌اند. هم‌اکنون کوشک محل پرورش بهترین گلابی است و در نظر داریم برای عید غدیر آینده جشنواره گلابی را برگزار کنیم و این شهر را بهترین مرکز تولید گلابی استان نام‌گذاری کنیم. بنابراین اکثر مردم کوشک کشاورز هستند و تغییر کاربری‌شان بسیار سخت است و عوارضی که برای صدور پروانه ساخت می‌گیریم ناچیز است. بنابراین ساخت و ساز در این شهر بسیار کم است.

وی گفت: شهرستان خمینی‌شهر دومین شهرستان پرتراکم استان است به طوری که تراکم جمعیت بالا و ساخت و سازها کم است و این موضوع کمکی به درآمد شهرداری نمی‌کند. کوشک با خمینی‌شهر ۲ کیلومتر فاصله دارد. در کوشک ۸۰۰ باغ وجود دارد که هلوی قلعه شاهی این باغ‌ها معروف است. همچنین میوه‌های آجیلی، آلبالو و گیلاس در کوشک تولید می‌شوند که دارای فروش بالایی هم هستند. درختان گلابی در کوشک وجود دارد که ۸۰ سال عمر دارند.

۸۰۰ متر مرز جابجا شده کوشک اصلاح شد

شهردار کوشک ادامه داد: چند سال قبل مرزهای کوشک جابجا شده بود که خوشبختانه با جلسه‌ای که دو ماه قبل با مسئولان مربوطه داشتیم این مشکل برطرف شد. یک جابجایی میان مرزهای کوشک و فلاورجان رخ داده بود که در نتیجه آن ۸۰۰ متر از مرزهای کوشک کاسته شده بود که این مشکل مرتفع شد.

قربانی رنانی در خصوص پروژه‌های مشترک شهرداری کوشک با اداره میراث فرهنگی، گفت: وجه تسمیه شهر کوشک همان قصر است و در زمان‌های قدیم تفرجگاه‌های پادشاهان بوده است. از مکان‌های دیدنی کوشک کوه یخچال و حمام قدیمی کوشک است که این حمام ثبت آثار باستانی هم شده است. پروژه مشترکی که با میراث فرهنگی داریم بازسازی تنها برج کبوتر باقیمانده از زمان صفویه است. میراث فرهنگی استان در این خصوص حمایت‌های خوبی داشته است و از طرف میراث پیمانکار مربوط را مشخص کرده‌ایم که تا اواخر امسال عملیات بازسازی این برج آغاز خواهد شد.

وی ادامه داد: برای بازسازی این برج کبوتر ۸۰ میلیون تومان اعتبار در نظر گرفته شده که این اعتبار را شهرداری کوشک تأمین خواهد کرد. این برج به شکل مخروبه درآمده است، اما کبوترها هنوز وارد برج می‌شوند.

۷۰ ملک را آزادسازی کرده‌ایم

شهردار کوشک در خصوص آزادسازی خیابان سلمان فارسی، گفت: یکی از دغدغه‌های اصلی شهر کوشک به دلیل بافت داخلی‌اش بحث آزادسازی بود. تا کنون بالغ بر ۷۰ ملک را توانسته‌ایم آزادسازی کنیم و با مالکان به توافق رسیده‌ایم و خیابان سلمان فارسی سال گذشته به بهره‌برداری رسید و امسال خیابان آزادگان شرقی را به شکل کامل آزادسازی کردیم که در این خیابان عبور و مرور اصلی مردم انجام می‌شود. خیابان بازار را نیز ۶۰ درصد آزادسازی کرده‌ایم، یک چنار ۶۰۰ ساله در این خیابان وجود دارد که این چنار را توانستیم حفظ کنیم. برای این آزادسازی‌ها حدود ۲۵ میلیارد ریال هزینه شده است.

باغ شهر کوشک را بهتر بشناسید

قربانی رنانی تصریح کرد: زمانی که به شهرداری کوشک آمدم بودجه سالانه شهرداری ۵ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان بود، اما هم‌اکنون ۷ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان است. این بودجه کافی است و هر سال ۲۰ درصد به بودجه شهرداری اضافه شده است و با توجه به اینکه شهرداری کوشک درجه ۶ است و جمعیت شهر ۱۵ هزار نفر است این بودجه معقول است.

وی در خصوص طرح ساماندهی آب‌های سطحی کوشک، گفت: خیلی از کارهایی که در شهرداری انجام می‌دهیم با همکاری مراکز دانشگاهی است. دفع آب‌های سطحی در گذشته یکی از دغدغه‌های اصلی در کوشک بود چون شیب غالب از شرق به غرب بود و بعضی از خانه‌ها دچار مشکل می‌شدند. به همین منظور طرح ساماندهی آب‌های سطحی را در دستور کار قرار دادیم و با شرکت مربوط مطالعات لازم را انجام دادیم و در جلسه آخر که در دفتر فنی استانداری برگزار خواهد شد بررسی‌های لازم انجام می‌شود و طرح به سازمان همیاری‌ها و دهیاری‌های کل کشور ارسال می‌شود تا بودجه لازم را برای اجرای این طرح اختصاص دهند.

شهردار کوشک افزود: البته برای ساماندهی آب‌های سطحی یکسری کارهای جزئی انجام دادیم و برخی کوچه‌ها که برای دفع آب‌های سطحی مشکل داشتند اصلاح شدند.

قربانی رنانی تصریح کرد: دام‌پروری در کوشک کم است و بیشتر مردم به کشاورزی مشغول هستند. محصول غالب کوشک میوه‌های باغی است و سالانه چند تن میوه برداشت می‌شود. خیلی‌ها هنوز شهر کوشک را نمی‌شناسند که رسانه‌ها باید در این خصوص تلاش کنند.

سال آینده در کوشک پارک احداث می‌کنیم

وی گفت: برای زیباسازی شهر کوشک یکسری از اِلمان‌های خاص را در شهر اجرا کردیم و المان‌هایی که مربوط به خود مردم بود را بر اساس سلیقه شهروندان اجرا کردیم و برخی از دیوارها را با نظر مردم رنگ‌آمیزی کردیم. غالب فضای سبز کوشک را درختان تشکیل می‌دهند، اما در نظر داریم زمینی را به مساحت ۲ هزار متر در خیابان کارگر تملک کنیم تا سال آینده احداث یک پارک را آغاز کنیم. کوشک هنوز پارک ندارد و بعد از آزادسازی احداث پارک یکی از دغدغه‌های اصلی مدیریت شهری کوشک است.

شهردار کوشک افزود: برای رفاه مردم دو اتوبوس خصوصی خمینی‌شهر را با سازمان اتوبوسرانی هماهنگ کردیم که هر روز به فاصله ۱۰ دقیقه از یکدیگر از مرکز کوشک به سمت سه راه درچه حرکت می‌کنند. یک واحد مینی‌بوس هم به طور دائم در سطح شهر فعالیت می‌کند که مسافران را به خمینی‌شهر حمل می‌کند.

سرانه فضای سبز کوشک کافی نیست

قربانی رنانی گفت: سرانه فضای سبز کوشک ۱۴ مترمربع به ازای هر نفر است که کافی نیست. این عدد باید به ۲۰ مترمربع افزایش یابد که با احداث پارک در سال آینده این مشکل تا حد زیادی رفع خواهد شد.

وی اظهار کرد: شهر کوشک در بحث شهرسازی هم مدرن است و هم قدیمی که دارای باغ‌های متعددی است. برخی از نماهایی که در شهر کوشک کار شده در سطح استان بی‌نظیر است. بافت قدیمی شهر را در مطالعات بافت فرسوده آورده‌ایم تا بتوانیم این بافت را حفظ کنیم. مطالعات بافت فرسوده نیز تا پایان امسال به سرانجام خواهد رسید.

ساخت فرهنگسرا در دستور کار است

شهردار کوشک ادامه داد: ساخت فرهنگسرا و یک سالن اجتماعات یکهزار نفری را در کوشک در دستور کار داریم و ۸ میلیارد تومان برای این منظور اختصاص داده‌ایم. پیمانکار این مجموعه را قبل از سال جدید مشخص خواهیم کرد. سالن اجتماعات فرهنگسرا چند منظوره است که می‌توان از آن برای اجرای تاتر و سینما استفاده کرد و در اواخر این ماه مناقصه آن انجام می‌شود.

قربانی رنانی ادامه داد: هم‌اکنون ۲ سالن ورزشی در کوشک وجود دارد و یک سالن دیگر هم ساخته شده که هنوز مورد استفاده قرار نگرفته است. از طرف شهرداری روزهای یکشنبه و پنجشنبه برای بانوان کلاس رایگان ورزشی در رشته‌های مختلف گذاشته‌ایم که در روز دو ساعت بانوان تحت آموزش قرار می‌گیرند.

باغ شهر کوشک را بهتر بشناسید

نخستین مرکز "موی تای" استان را احداث کردیم

وی گفت: با هماهنگی که با اداره ورزش و جوانان شهرستان خمینی‌شهر انجام داده‌ایم نخستین مرکز "موی تای" استان اصفهان را با تمام تجهیزات احداث کرده‌ایم که دارای سالن کنفرانس، مسابقات و استراحت است. در بحث فرهنگی هر ماه برنامه‌های تحت عنوان حیات طیبه را داریم که نحوه زندگی درست را به خانواده‌ها آموزش می‌دهیم که مورد استقبال مردم کوشک واقع شده است.

تمام شهر کوشک پایش تصویری می‌شود

شهردار کوشک خاطرنشان کرد: هم‌اکنون ۶۶ هکتار بافت فرسوده داریم که مطالعات بافت فرسوده مراحل آخر خود را طی می‌کند. همچنین ممیزی املاک را امسال آغاز کردیم که جز برنامه‌های میان‌مدت شهرداری بود. GIS کل شهر را انجام دادیم که از برنامه‌های اصلی شهرسازی بود. ارتقای سیستم‌های داخلی شهر از قبیل پایش تصویری انجام شده که هم‌اکنون تمام شهر کوشک را پایش تصویری می‌کنیم.

قربانی رنانی گفت: مسجد جامع کوشک دارای قدمت زیادی است که در گذشته تا حد زیادی تخریب شد و بافت اصلی خودش را از دست داد که بعدها بازسازی شد و هم‌اکنون نماز جمعه شهر در همین مسجد برپا می‌شود.

وی افزود: شهر کوشک در دوران جنگ تحمیلی با جمعیت کمی که داشت ۱۰۲ شهید تقدیم میهن کرد. همچنین یک شهید مدافع حریم داریم. کوشک شهری است که بافت اصلی خود را حفظ کرده. با مرکز استان ۲۰ دقیقه فاصله دارد و دارای هوای مطبوعی است که ۵ درجه از اصفهان خنک‌تر است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

24

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها