تاکنون شکایتی در مورد کمبود خون در یزد نداشتهایم
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد با بیان این که انتقال خون از کلیدیترین سازمانهاست، اظهار کرد: خوشبختانه با تلاش مجموعه انتقال خون استان تاکنون شکایتی بابت کمبود خون در بیمارستانهای استان مشاهده نشده است.
دکتر محمدرضامیرجلیلی، در نشست هیئت رییسه دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی با مسئولان انتقال خون استان که در اداره کل انتقال خون یزد برگزار شد، ضمن حیاتی خواندن فعالیتهای انتقال خون، گفت: انتقال خون یکی از کلیدیترین سازمانهایی است که چه در مواقع عادی و چه در مواقع بحران در نجات جان بیماران نقش کلیدی دارد.
وی، ضمن قدردانی از تلاش شبانهروزی مجموعه انتقال خون استان که در راستای تامین خون سالم و کافی برای بیماران خدمت میکنند، یاداور شد: خوشبختانه تاکنون شکایتی بابت کمبود خون و فرآوردههای آن در بیمارستانهای استان مشاهده و گزارش نشده است.
میرجلیلی، در پایان سخنانش با تاکید بر گسترش تعامل بین طرفین، درباره پرداخت مطالبات بیمارستانها قول مساعد داد.
دکتر نقی تقوائی مدیر کل انتقال خون استان نیز در این نشست با بیان دستیابی انتقال خون به محصولات نوین، به حیاتی بودن سازمان انتقال خون و ارائه محصولات نوین انتقال خون و میزان سلامت خون اشاره کرد و افزود: اهداءکنندگان، سرمایههای انتقال خون هستند و مردم دارالعباده استقبال خوبی از اهدای خون دارند به نحوی متوسط اهدای خون در کشور به ازای هر هزار نفر ۲۷ نفر است ولی این رقم در استان یزد ۳۷ در هر هزار نفر است.
وی، با اشاره به تعامل دانشگاه علوم پزشکی و اداره کل انتقال خون یزد، گفت: تعامل بسیار خوبی در زمینههای مختلف اداری، مالی، آموزشی و پژوهشی بین دانشگاه علوم پزشکی و انتقال خون استان برقرار است که امیدوارم این همکاری گسترش یابد.
مدیر کل انتقال خون استان با اشاره به این که استان یزد به یکی از قطبهای درمان کشور تبدیل شده است، در خصوص وضعیت اهدای خون در استان گفت: با وجود این که حدود ۴۰ درصد از اشغال تختهای مراکز درمانی استان مربوط به هموطنانی است که از استانهای همجوار مراجعه میکنند، در حال حاضر ذخایر خون و فرآوردههای خون دراستان در وضعیت مناسبی قرار دارد و تمام تلاش کارکنان این مجموعه پاسخگویی کامل به درخواستهای مراکز درمانی است و حتی گاهی مواقع استانهای همجوار که اعلام نیاز کنند، پاسخگوی آنها نیز هستیم.
تقوایی، در جریان بازدید اعضای هیئت رییسه دانشگاه از این مرکز نیز با اشاره به راهاندازی مرکز جامع اهدای خون در این اداره کل، گفت: در این مرکز جامع، اهداکنندگان بجای اهدای خون میتوانند اهدای پلاسما و پلاکت آفرزیس داشته باشند و در پذیرهنویسی سلولهای بنیادی خونساز نیز مشارکت کنند و جان بیماران را نجات دهند.
وی، در خصوص محصولات جدید تولید شده در این اداره کل( پلاکت و پلاسمای آفرزیس)، گفت: با راهاندازی دستگاههای خاص و پیشرفته امکان اهدای پلاسما و پلاکت به روش آفرزیس فراهم شده است. در اهدای پلاسما به روش آفرزیس، خون فرد اهداکننده در طی این فرایند گرفته شده و همزمان سانتریفیوژ میشود، سپس پلاسمای آن جدا شده و سایر اجزای خون مجدداً به فرد برگردانده میشود.
اعضای هیئت رئیسه دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد در جریان این بازدید، اهدای خون و پلاسما کردند.
منبع: ایسنا
68