قهرمان‌پور: سه ماه آینده می‌تواند خطرناک‌ترین دوره در تقابل ایران و آمریکا باشد

یک کارشناس مسائل بین‌الملل با اشاره به پیروزی دموکرات‌ها در انتخابات میان‌دوره‌ای آمریکا، معتقد است ترامپ ممکن است پیش از استقرار کنگره جدید در ژانویه ۲۰۲۷، با هدف ثبت میراث ریاست‌جمهوری خود، اقدامات تندتری علیه ایران انجام دهد.

قهرمان‌پور: سه ماه آینده می‌تواند خطرناک‌ترین دوره در تقابل ایران و آمریکا باشد

پیروزی دموکرات‌ها در انتخابات میان‌دوره‌ای آمریکا و احتمال در اختیار گرفتن هر دو مجلس کنگره، پرسش‌هایی را درباره آینده سیاست داخلی و خارجی دولت دونالد ترامپ ایجاد کرده است.

در شرایطی که نتایج این انتخابات می‌تواند قدرت نظارتی و سیاسی دموکرات‌ها را در برابر کاخ سفید افزایش دهد، هنوز مشخص نیست ترامپ در مواجهه با این وضعیت به سمت تعدیل رفتار و احتیاط بیشتر حرکت خواهد کرد یا با هدف ثبت آنچه میراث سیاسی خود می‌داند، بر سیاست‌های تقابلی، به‌ویژه در قبال ایران، خواهد افزود.

رحمان قهرمان‌پور، کارشناس مسائل بین‌الملل، به بررسی پیامدهای این انتخابات بر رفتار ترامپ و احتمال تشدید تنش میان تهران و واشنگتن پرداخته است.

این کارشناس مسائل بین‌الملل درباره انتخابات میان‌دوره‌ای آمریکا و پیروزی دموکرات‌ها در هر دو مجلس کنگره و سنا و همین‌طور واکنش احتمالی ترامپ به این موضوع گفت: واقعیت امر این است که این نتایج می‌تواند دو تاثیر بر رفتار شخصی ترامپ داشته باشد؛ اول اینکه ممکن است او را محتاط‌تر کند به خاطر اینکه هر دو مجلس در اختیار دموکرات‌هاست و طبیعتاً آنها می‌توانند در عرصه عمومی به لحاظ قانون‌گذاری، بودجه‌ای، تحقیقاتی و با استیضاح کردن ترامپ را تحت فشار قرار بدهند.

وی افزود: در بعد دیگر اتفاقا می‌تواند ترامپ را جسورتر و بی‌پرواتر کند و او را بیشتر به سمت آن چیزی که اصطلاحا به‌ آن می‌گویند میراث ریاست جمهوری، سوق بدهد، یعنی ترامپ بیشتر از آنچه فکر کند که دموکرات‌ها چیکار می‌خواهند کنند، با تشدید اقدامات علیه ایران میراثی را که در ذهن خودش است را اجرایی کند و به جای بگذارد. 

این کارشناس مسائل بین‌الملل با اشاره به واکنش و نگاه ترامپ به باخت جمهوری خواهان گفت: ترامپ معتقد است که در این باخت او مقصر نیست بلکه نامزدهای ضعیف باعث باخت جمهوری‌خواهان شدند، این به این معناست که او همچنان فکر می‌کند که مسیرش درست است و نیازی به اصلاح مسیر ندارد، همان‌طور که این نگاه را در قبال جنگ علیه ایران دارد و می‌گوید مردم اقدام او در قبال ایران را تایید کردند اما حاضر به پرداخت هزینه‌های آن نبودند. بنابراین تا الان ترامپ ارزیابی‌اش این است که او مسیر و سیاستش درست است.

قهرمان‌پور تاکید کرد: پس در دو سطح ارزیابی شخصی و روانشناسانه ترامپ و نیز از نظر رابطه بین قوای مجریه و مقننه می‌توان گفت که این انتخابات هم‌ می‌تواند در رابطه با سیاست خارجی ترامپ را محتاط‌تر کند و هم باعث بشود که او جسورتر و بی پروارتر عمل کند؛ اینکه کدام یک از اینها اتفاق خواهد افتاد طبیعتا بستگی به ارزیابی دقیق‌تر خود ترامپ و تیم او دارد.

این کارشناس مسائل بین الملل خاطرنشان کرد که رویکرد ترامپ به تحولات ماه‌های آینده و نوع مواجهه دموکرات‌ها با ترامپ به شدت وابسته است.

وی ادامه داد: اگر دموکرات‌ها بیش از حد بخواهند روی شکست ترامپ مانور بدهند، شاید ترامپ جسورتر شود. هم‌چنین نحوه برخورد دموکرات‌ها با ثروت خانوادگی ترامپ مهم است که آن هم می‌تواند ترامپ را به سمت اقدامات تندتر سوق دهد.

قهرمان‌پور: سه ماه آینده می‌تواند خطرناک‌ترین دوره در تقابل ایران و آمریکا باشد

این کارشناس مسائل بین‌الملل تصریح کرد: البته مهم‌تر از همه اینها، فاصله زمانی است که از امروز تا ژانویه 2027 در اختیار ترامپ قرار می‌گیرد. از امروز تا آن زمان، مجلس نمایندگان و سنای قدیم به نوعی قدرت‌شان کمتر می‌شود، بنابراین در این فاصله زمانی از نظر قانونی ترامپ آزادی عمل بیشتری پیدا می‌کند و اگر به این جمع‌بندی برسد که دموکرات‌ها پس از استقرار در کنگره، اقدامات تندی علیه او انجام خواهند داد، در آن صورت آن چیزی را که به دنبال تبدیل کردنش به عنوان میراث اختصاصی خودش است را انجام خواهد داد. به همین دلیل است که تحلیلگران معتقدند فاصله حدود سه ماهه تا استقرار کنگره جدید، یکی از خطرناک‌ترین دوران‌ها در تقابل میان ایران و آمریکا خواهد بود.

قهرمان‌پور درباره احتمال حمله آمریکا به ایران تحت تاثیر تحولات سیاسی و انتخاباتی و فشار دموکرات‌ها به او و دولتش، با تاکید بر اینکه «به نظر می‌رسد موضوع حمله به ایران همچنان در دستور کار ترامپ قرار داره و از دستور کار او خارج نشده است» گفت: با توجه به اینکه از نظر قانونی مجلس نمایندگان و سنا خیلی در سیاست خارجی نمی‌توانند جلوی ترامپ را بگیرند و از طرف دیگر در یک نظام ریاستی معمولا قدرت رئیس جمهور بر قدرت پارلمان می‌چربد، بنابراین هم‌چنان گزینه حمله به ایران در دستور کار ترامپ است، مگر اینکه به این جمع‌بندی برسد که زمینه برای یک تفاهم که بتواند به حل بهتر موضوع جنگ در داخل آمریکا کمک کند و آبروی ترامپ را نیز بخرد، فراهم است.

وی افزود: در آن صورت ممکن است ترامپ توافق را جایگزین حمله نظامی کند اما فعلاً نشانه‌هایی از اینکه او گزینه جنگ را کنار گذاشته باشد، دیده نمی شود.

منبع: ايسنا
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 1
  • ناشناس

    عجب پیش گویی خارق العاده ای.
    ((سه ماه آینده می تواند !!))