۳۰ سال گذشت
تصاویری از مهدی اخوان ثالث در سالروز درگذشت این شاعر اسطوره ساز و نوپرداز
مهدی اخوان ثالث در اسطوره سازی و داستان پردازی تبحر ویژه ای داشت. آثار او تلفیقی از زبان كهن، فكر و نگاه نو بود و سبكی تازه را در عرصه شعر و ادب این مرز و بوم پدید آورد.
مهدی اخوان ثالث شاعری توانمند و نوگرا بود كه از نوجوانی به سرودن شعر علاقه پیدا كرد و كوشید تا هوش و استعداد خویش را در این حوزه شكوفا سازد. این شاعر دوره متوسطه را در مشهد به پایان رساند و فارغ التحصیل هنرستان صنعتی شد و در ارتباط با همین رشته آغاز به كار كرد تا آن كه در 1327 خورشیدی به تهران رفت و در وزارت فرهنگ مشغول به كار شد و همزمان به تدریس در رشته ادبیات نیز همت گماشت. او كه نام و تخلص شعری «م.امید» را برای خود برگزیده بود، نخستین دفتر شعر خویش را با عنوان «ارغنون» در 1330 خورشیدی منتشر كرد و با انتشار دومین دفتر شعر وی در دی 1334 خورشیدی با عنوان «زمستان» به شهرت رسید.
اخوان ثالث در شعر زمستان در كنار آشنایی عمیق با شعر و ادبیات گذشته ایران به ویژه شعرهای خراسانی با هوشیاری و با آگاهی خاصی به شیوه نوسرایی و نیمایی گرایش داشت و پیوند خود را با قالب های غزل و مثنوی حفظ كرد.
«ارغنون، آخر شاهنامه، زمستان، تو را ای كهن بوم و بر دوست دارم، بدعت ها و بدایع نیمایوشیج، عطا و لقای نیمایوشیج و از این اوستا» از جمله اثرهای گرانبهای این شاعر بنام به شمار می رود.
این شاعر و ادیب ایرانی در چهارم شهریور 1369 خورشیدی پس از عمری تلاش در راه اعتلای ادبیات این مرز و بوم دیده از جهان فرو بست اما اثرهای ماندگار او برای همیشه در تاریخ ادبیات این دیار كهن جاودان خواهد ماند.
72