رئیس کانون عالی انجمن های صنفی کارگری کشور

افزایش ۱۰۰ درصدی حقوق هم پاسخگوی معیشت کارگران نیست

رئیس کانون عالی انجمن های صنفی کارگری کشور گفت: طبق آمارها سال گذشته آمار پرداخت بیمه بیکاری کاهش یافت. بنابراین ضرورت دارد امسال در تعیین دستمزد به ماندگاری کارگر در مشاغل توجه شود.

افزایش ۱۰۰ درصدی حقوق هم پاسخگوی معیشت کارگران نیست

سمیه گلپور درباه دستمزد امسال کارگران گفت:نگاه گروه کارگری در شورای عالی کار برای دستمزد این است که عدد و رقم دستمزد مطابق رقم سبد معیشت تعیین شود.

وی با بیان اینکه تا این لحظه عدد و رقم سبد معیشت تعیین نشده است گفت: اختلاف نظرهایی در شورای عالی کار وجود دارد. نمایندگان کارگری آمارهای  وزارت اقتصاد و انستیتو تغذیه را قبول دارند اما  نمایندگان کارفرمایی آن را هم قبول ندارند.  در محاسبه هزینه سبد معیشت صرفاً‌ بحث خوراکی ها مطرح نیست, بلکه بحث مسکن, درمان,پوشاک و آموزش نیز باید محاسبه شود.

گلپور با بیان اینکه فرمول محاسبه عدد و رقم های سبد معیشت به صورت کارشناسی شده مشخص است افزود:با توجه به نرخ تورم ، خط فقر و عدم ثبات قیمت ها در کالاهای مختلف عدد و رقم سبد معیشت به راحتی قابل محاسبه است. لذا اگر گروه کارفرمایی و دولت بخواهند چانه زنی بر روی این مبالغ داشته باشند, بیانگر این است که  واقعیت جامعه را درک نکرده اند.

رئیس کانون عالی انجمن های صنفی کارگری کشور سهم دستمزد در قیمت تمام شده کالا را کمتر از 10درصد خواند و افزود:بنابراین با توجه به سهم پایین دستمزد در قیمت تمام شده, نمی توانیم بگوییم که افزایش دستمزد باعث خسران تولید می شود. بنابراین فشار آوردن گروه کارفرمایی و دولت برای کاهش عدد و رقم سبد معیشت بی معنا است.90درصد هزینه های تولید شامل حال کارگر نیست. بلکه هزینه های تولید شامل مالیات, مواد اولیه و ... است.

گلپور گفت: در بسیاری از استان ها  کارفرمایان در صنایع مختلف اذعان دارند که بسیاری از کارگران به دلیل دستمزد پایین ماندگاری در کار ندارند و ترجیح می دهند در مشاغل کاذب و آزاد فعالیت کند. چرا که با دستمزد شورای عالی کار معیشت کارگر تأمین نمی شود. با توجه به بحرانی که در کمبود کارگر در صنایع  داریم, اگر دستمزد منطقی افزایش پیدا نکند, این بحران بدتر می شود.

وی با اشاره به آمارهای سازمان تأمین اجتماعی از پرداخت بیمه بیکاری گفت: سال گذشته بعد از افزایش 57 درصدی دستمزد حدود 20درصد آمار پرداخت بیمه بیکاری کاهش یافته بود و این مسئله به معنی بازگشت و ماندگاری در شغل است. بنابراین اینکه برخی اعلام  می کنند افزایش مزد باعث تعدیل نیروی کار می شود, استدلال درستی نیست. افزایش سال گذشته نشان داد که افزایش مزد باعث بیکاری نمی شود. بلکه در رشد اشتغال تأثیر دارد.

رئیس کانون عالی انجمن های صنفی کارگری کشور بیان کرد: اینکه تمام مسئولان اعلام می کنند سال گذشته 57 درصد مزد افزایش پیدا کرد, اگر بخواهیم دقت کنیم می بینیم از نظر ریالی حدود 1میلیون و تا 1.5 میلیون تومان افزایش یافت. با توجه به اینکه کف دریافتی کارگران بسیار پایین است افزایش 57 درصدی هم مبلغ زیادی به حقوق کارگر اضافه نکرد. به طور مثال اگر همین الان 100 درصد به حقوق افزوده شود, بازهم دستمزد با خط فقر فاصله چشمگیر دارد.

وی گفت: مطابق ماده 41قانون کار و تبصره 2، دستمزد باید متناسب با نرخ تورم هزینه های سبد معیشت را تأمین کند. اگر دستمزد بر مبنای سبد معیشت نباشد, خانواده کارگران را دچار مشکل می کند.

گلپور گفت: هزینه های زندگی کارگران اعم از مسکن, خوراک و ... هر روز در حال نوسان است. بنابراین هزینه های زندگی کارگران از زمانی که دستمزد تعیین می شود تا پایان سال یکسان نیست. بلکه هزینه های زندگی کارگران چندین برابر می شود.  هزینه های مسکن, درمان وتحصیل طبق قانون بر عهده دولت است, اما در واقعیت به عهده کارفرما واگذار می کند.کارگران حتی از پس هزینه هایی که وزارت اقتصاد و سایر نهادها اعلام می کنند هم بر نمی آید.

منبع: تسنیم
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 6
  • حقوق کارگران
    0

    کارگر باید با حقوق یک ماه خود بتواند هزینه یک جراحی ساده را پرداخت کند که حدوداً 20 میلیون تومان می شود. برای تعیین حقوق کارگران اول باید هزینه ها را مورد بررسی قرار داد
    حقوق روزانه اکنون در سال 1401 حدوداً 139 تومان است یک کیلو برنج 140 تومان یک کیلو گوشت 350 تومان سیب زمینی کیلو 25 تومان و پیاز 30 تومان و موز 70 تومن و یک کیلو سیب 34 تومان مساوی با روزی 649 تومن باید حقوق حال یک کارگر باشد
    چه کسی از سران با حقوق 5 تومن زندگی می کند استرس بی پولی و به بن بست رسیدن را حس کرده؟

  • ناشناس
    5

    دستمزد کارگران حداقل بگیر را ۲۰٪ و سایر سطوح مزدی را ۱۵٪ اضافه کنید و مابقی آنرا هم به صورت سبد معیشت و مزایای غیرنقدی بن خواربار (کالا برگ الکترونیکی) و حق مسکن و عائله مندی و حق اولاد پرداخت کنید. بیشتر افزایش حقوق کارگران را به صورت غیرنقدی و به صورت کالا برگ الکترونیکی بن خواربار پرداخت کنید تا بر روی افزایش نرخ تورم قیمت کالاها و خدمات تأثیر منفی نگذارد!

    نظرات شما -
    • جواب ناشناس
      0

      عمو چند سالته اینقدر زرنگی
      معلومه کارفرما هستی
      اینطوری کارفرما مفت بخوره بخوابه تاوانشو ملت بدن نه؟
      خود اعضای سایت میاید کامنت میزارید به نفع حکومت

  • ناشناس
    0

    نگو بابا از سهم چپاولگران کم میشه کارگر وکارمندو بازنشسته هم حقش همینه .

  • رضا
    0

    وقتیکه کمبود بودجه از جیب مردم جبران بشه همینه که هست

  • ناشناس
    0

    هر سال همین حرفای بی سر و ته زده میشه که حقوقمون خرج یک هفته هستو کارگر نون نداره بخوره و بدبخته بعد یک تومن میزارن رو حقوق و همه چی ده برابر میشه....چطور ادمایی هستین؟ مسلمانی به کنار طبق وجدان و شرف و انسانیت شما خیلی مال مردم خور تشریف دارید

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها