شما نظر بدهید
میانگین نمرات امتحان نهایی دانش آموزان آبروریزی آموزشی نیست؟ / مدارس دولتی وضع وخیم تری دارند
با فرارسیدن دی ماه و شروع امتحانات پایان ترم اول دانش آموزان دغدغه خانواده ها در چگونگی گذراندن این امتحانات بیشتر می شود.
به گزارش خبر فوری ، موضوع امتحانات نهایی دانش آموزان متوسطه و تاثیر آن بر کنکور دغدغه خانواده ها را دو چندان کرده است . ولی آنچه که در کنار نگرانی های موجود بیشتر خودنمایی میکند و به نظر میرسد که برای مسوولین دست اندرکار حوزه آموزش و پرورش در درجه چندم اهمیت قرار دارد، وضعیت ناامید کننده میانگین نمرات امتحانات نهایی دانش آموزان دوره متوسطه است که در چند سال اخیر سیر نزولی داشته است و شاید نامیدن عنوان " آبروریزی آموزشی " برای این وضعیت اغراق نباشد.
بر اساس آمار رسمی، میانگین معدل دانشآموزان در امتحان خرداد 1403 مدارس غیردولتی ۱۰.۳۷ بوده است؛ صرفاً ۱.۴۱ نمره بالاتر از میانگین معدل مدارس دولتی عادی که ۸.۹۶ است. میانگین معدل مدارس سمپاد ۱۶.۱۴، نمونه دولتی ۱۴.۱۷ و شاهد ۱۱.۰۹ ثبت شده است.
البته وزارت آموزش و پرورش ؛ معدل ۱۰ دانشآموزان را نشاندهنده بحران نمیداند و میانگین معدل پایه دوازدهم که ۱۰.۸۹ است را به عنوان هنجار عملکرد تحصیلی دانشآموزان این پایه در سطح کشور می داند.
بر اساس آمارهای موجود از سال 1398 تا 1402 میانگین معدل دانش آموزان سیر نزولی داشته است.
در مهرماه سال جاری محسن زارعی؛ رئیس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت وزارت آموزش و پرورش در این ارتباط می گوید: عملکرد دانشآموزان در امتحانات نهایی امسال نسبت به سال گذشته بهتر بود، در رشته علوم تجربی میانگین نمرات از 11.23 به 12 رسید. در رشته علوم ریاضی میانگین نمرات از 10.79 به 11.82 و در رشته انسانی از 8.75 به 9.13 رسید و در مجموع نمرات دانشآموزان از 10.26 به 10.98 رسیده است.
وی ادامه داد: در مجموع در رشته انسانی 0.38، تجربی 0.77 و ریاضی 1.03 افزایش میانگین نمرات را نسبت به سال گذشته داشتیم و در مجموع سه رشته نیمنمره نمرات افزایش داشت.
هرچند که شاید افزایش نیم نمره ای میانگین معدل برای مسوولین موفقیت محسوب شود، ولی واقعیت این است که وضعیت کیفیت آموزشی خصوصا در مدارس دولتی موضوعی قابل افتخار برای مسوولین نیست و موضوع عدالت آموزشی همچنان حلقه مفقوده در آموزش و پرورش کشور است.
نظر شما در اینباره چیست؟ در ادامه کامنت بگذارید.
وقتی معلم خوب درس نمیدهد به امید اینکه کلاس تقویتی بذار پولی از خانوادها بگیره همین میشه
زمانی که به آموزش وپرورش به شکل نهادینه نگاه نمی شودو معلم همچنان درتامین معیشت خود مجبوربه چندشغلی می شود و ازمزایایی که مستحق آن است محروم می ماندوعدالت درپرداخت ها وجود نداردو تبعیض همچنان ادامه دارد مگر همه کارکنان ازخزانه حقوق دریافت نمی کنند، همه اینها را علت عدم پیشرفت درآموزش کشوربدانیم .
چی بذاریم همون آمار همیشگی رشد وتولید علم درکشور و اینکه در جهان رتبه چندمیم ودرفناوری نانو و... اول کشور منطقه ایم و... دوباره بخونین از روش مشق بنویسین
بیش از 80 درصد دانش آموزان برای درس خواندن به مدرسه نمی آیند بلکه هدفشان تفریح و اذیت و آزار معلمان است
آورین آورین
بیش از ۹۰ درصد معلم ها و کادر مدرسه هم به هدف نابود کردن اینده دانش اموزان و ایجاد حس حقارت و اموزش سرکوب کردن اهداف به مدرسه میرن
علت اینه کتابهای درسی را آدم با سواد طراحی نکرده دانش آموز گیج میشه لقمه ر ا دور سر چرخاندن هست
احسنت احسنت بر ملت همیشه در صحنه و ولایت مدار ایران
خلایق هرچه لایق
دستفروش شدن مگه چقدرسوادمیخواد
وقتی عرضه تامین گازوبرق ندارند ورفع الودگی وچندماه درسال تعطیل میکنن همینه دیگه
معلمها همه شدن کاسب فقط بلدن بگن بچه شما احتیاج به کلاس خصوصی داره
می دونم، یکی از قله های دیگه ای هست که فتح کردیم
پسرم میگه چندروزه خارش گرفته میترسم شپش باشه نمیدونم چی کنم
بچه میخواد خواننده کره ای بشه... مغزها داغ
دخترم تو مدرسه غیرانتفاعی درس می خونه ولی بهش زیاد ارفاق می کنن.
وقتی با بیسوادی میشه استاد دانشگاه ورییس جمهور وبالاتر ووکیل وامیر وفلان وبهمان شد .سواد برا چیه ؟فقط راه ترقی که مالیدنه کفایت میکند .!!1
وقتی که بچه م منو میبینه که ارشد عمران دارم و بیکار تو خونه نشستم و فقط دارم با بچه ریاضی کار میکنم میگه بخونم و تو بشم که چی.
با وجود کتاب هایی مثل دفاعی برای دختران و پیچوندن مطلب توسط کتاب چه توقعات زیادی از دانش آموزان دارین
بله 100 درصد ابروریزی سیستم اموزش و پرورش میباشد من پدر یک دانش اموز هستم
زگھوارہ تاگوردانش بجوی زدانش دل پیربرانابودانشااللہ
ز دانش انسان فقير مي شود در امد يك صافكار و لوله كش بيشتر از استاد دانشكاه است
وقتی ماه به ماه مدارس کلا تعطیله وضع همین میشه دیگه... معلما همش تعطیل اند و تازه کلی هم اعتراض دارند به حقوق شون🤣🤣🤣
وقتی یک مشت بیسواد میان روی کار و درس بخونی هم اخرش پول نداری باید با سگ دو مهاجرت کنی دوباره از اول اونجا بخونی چه کاریه یا از اول میری اونور میخونی یا اینجا بلاگر میشی و پول درمیاری بعد میری اونور یا هم به شغل شریفی دستمال روی میاوری و شاید وزیر و رییس جمهور شی
پولدارهای اصلاح طلب همه زدند به غیر انتفاغی خوب کاربلد نیستند همش رابطه ای است حالا حق مدارس دولتی را پایمال کردند هیچ خودشان هم که گند زدند هیچ برای مرحم زخمشان خرابی خودشان را معیارحرکت میدانند آقایان بچه های پولدارکه باپول در مدارس غیر انتفاعی درس میخوانند عقب مانده ذهنی هستند بچه ای که در ناز ونعمت رشد کند عقب مانده میشوددرست مثل تمامی آقازادهای مفت خور که یک تراوش مغزی مثبت از آنها نخواهید دید
دهه ۶۰ یا که درس میخواندن چ گلی به سرشان زدید که به اینا بزنید خود دولت کارگر سر خط میخواد تو کارخانه ها
دنبال حرفی برای گفتن نباش.... باید دنبال گوشی بود برای شنیدن....
از عوارض رسیدن به قله هاست!
بایستی چوب گرفت دانش آموزان رو بزنن تا درس بخونن.خخخ
سلام فرزند ما با معدل ۱۸.۷ بزور فرهنگیان قبول شد اصلا عدالتی وجود ندارد
آموزش وپرورش صنعت رشد یک کشور است که متاُسفانه از سوی نهادهای حاکمیتی مغفول واقع شده است ونگاهشان به این نهاد مهم آموزشی به شکل یک نهاد مصرفی است.
هیچ جای دنیا این همه تنوع مدارس نداریم
اگه مشکلات اقتصادی و جامعه راکناربزاریم
آموزش فعلی حالت تئوری داره و۱۲سال درس خواندن برای یادگیری حفظیات خیلی زیاد است.
الان باید دوره ابتدایی۴سال باشه راهنمایی ۲سال باشه و دبیرستان هم۲سال. درمجموع۸سال باشه. کسانیکه هم نمیخان برن دانشگاه۲سال مهارت بهشون یاد بدهند.
متاسفانه در ۳ سال اخیر عده ای را بدون در نظر گرفتن توان وصلاحیت علمی و استخدام کردند که حتی کلاس داری بلد نیستند ونتیجه ی آن افت شدید معدل از ۱۳ به ۱۰ است
دانش آموزان ایران خیلی زرنگ و باهوش
زود وضعیت حال و آینده را درک کردند
و درس ول کردند و وارد بازار شدند.
وقتی استاد و معلم و کارمند بعداز ۳۰ زحمت نتوستن برای خودشون خونه داشته باشند.
دانش آموزان نسبت به درس بی انگیزه شده و زیاد براشون اهمیت ندارد. چه درس کلاس باشه چه امتحان نهایی پس بزار کارشناسان اقتصادی نظر بدهند.
ایراد مدارس غیرانتفاعی ارفاق بیش از حده. تازه فردا پس فردا کنکور حذف بشه طرف میاد میگه من معدلم بیست شده و باید پزشک و خلبان بشم
آفرین
وضع مدارس غیرانتفاعی وخیم تره. تقلب و نمره دادن که نشد کار. فردا پزشک و متخصص درست حسابی پیدا نخواهد شد.
ملاک میانگین معدل نیست ، ملاک شفافیت و درستی هست تا باید ایراد شناخته بشه بعد با کار ایراد رفع بشه. آموزش پرورش از هر چیزی برای یه کشور مهم تره