کلنگ آبرسانی به 207 روستای پایین دست سد پیشین چابهار به زمین زده شد
کلنگ آبرسانی به 207 روستای پایین دست سد پیشین از توابع شهرستان چابهار با حضور معاون برنامه ریزی و توسعه شرکت مهندسی آب فاضلاب کشور، به زمین زده شد.
به گزارش خبر فوری به نقل از ایرنا ، معاون برنامه ریزی و توسعه شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور در حاشیه افتتاح این طرح بزرگ آبرسانی اظهار داشت: یکی از بزرگترین طرح های آبرسانی در جنوب سیستان و بلوچستان انتقال و توزیع آب به 207 روستای پایین دست سد پیشین و شهرستان چابهار است.
علی اصغر قانع اظهار داشت: با رها سازی آب سد پیشین بیشتر آب هدر می رفت و آب به مردم روستاها نمی رسید که این خود مشکلات زیادی را برای ساکنان روستاهای پایین دست این سد به وجود می آورد.
وی ادامه داد: با تکمیل این خط انتقال تمامی روستاهای پایین دست سد پیشین از آب سالم بهره مند می شوند.
وی افزود: 650 کیلومتر خطوط انتقال اصلی، 800 کیلومتر شبکه توزیع در روستاها، انتقال 60 هزار مترمکعب در شبانه روز و 46 هزار و 600 مترمکعب مخزن آب در این طرح در نظر گرفته شده است.
وی بیان کرد: مردم ساکن در روستاهای پایین دست سد پیشین تا گواتر از نعمت آب سالم و بهداشتی بهره مند می شوند.
معاون برنامه ریزی و توسعه شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور گفت: از سد پیشین تا منطقه شیرگواز 31 روستا در طول مسیر از آب سالم بهره مند خواهند شد.
قانع اظهار داشت: همچنین در منطقه دلگان های بخش دشتیاری افزون بر 107 کیلومتر عملیات اجرایی، خطوط انتقال و شبکه توزیع اجرا خواهد شد که در مجموع 13 روستا از آب سالم بهداشتی بهره مند می شوند.
وی بیان کرد: با تکمیل مجتمع آبرسانی به 207 روستای چابهار 38 درصد شاخص آب این شهرستان رشد می کند.
رئیس اداره آب و فاضلاب روستایی چابهار نیز به خبرنگار ایرنا گفت: مطالعات طرح آبرسانی به 207 روستای این شهرستان در پایین دست سد پیشین سال 1376 آغاز شده است.
روشن ناوریی افزود: در این طرح 42 کیلومتر خط انتقال آب از سد پیشین تا بند شیرگواز انجام خواهد شد.
وی بیان کرد: برای تکمیل و بهره برداری این طرح آبرسانی 305 میلیارد تومان نیاز است.
وی با بیان اینکه روستاهای چابهار از نظر بهره مندی آب سالم و بهداشتی از محروم ترین مناطق کشور هستند، خاطرنشان کرد: از مجموع 438 روستای این شهرستان تنها 16 روستا آب شبانه روزی دارند.
وی گفت: 79 درصد از جمعیت شهرستان چابهار دسترسی به آب سالم و بهداشتی ندارند و نیاز است علاوه بر استفاده از آب سدهای زیردان و پیشین؛ شیرین سازی آب دریا باید مورد توجه باشد.
رئیس اداره آب و فاضلاب روستایی چابهار بر تکمیل مجتمع 261 روستایی پیرسهراب، تلنگ و پلان، پرداخت بدهی 100 میلیارد ریالی ناوگان آبرسانی سیار، ساخت آب شیرین کن، اختصاص 40 تانکر جدید آبرسانی برای تقویت آبرسانی سیار و رهاسازی آب سد زیردان و رسیدن به روستاهای کلانی دشتیاری تاکید کرد.
15