آیا استفاده از موبایل در دستشویی واقعا مضر است؟
مطالعه در دستشویی به صورت تاریخی خط قرمز متخصصان بوده، و کارشناسان حوزه بهداشت نیز ابتلا به بیماری های گوارشی و میکروب های خطرناک را از عواقب آن دانسته اند.
بسیاری عقیده دارند که مطالعه در دستشویی با افزایش زمان نشستن به ایجاد هموروئید منجر می شود. این عارضه شامل التهاب عروق و مخصوصا سیاهرگ های ناحیه مقعد یا رکتوم است که گاهی به آن توده گفته می شود، حتی لئوپولد بلوم هم هنگام شکستن این تابو در ادبیات می گوید: «امیدوارم این کار توده ها را برنگرداند».
با این حال از نظر علمی ارتباط بین استفاده از موبایل در دستشویی و ابتلا به هموروئید اثبات نشده. نتایج مطالعه سال ۲۰۰۹ نشان می دهد که علی رغم افزایش احتمال ایجاد هموروئید با نشستن طولانی تر در توالت، میزان ابتلای مطالعه کنندگان در دستشویی نسبت به دیگران بیشتر نبوده و علاوه بر این گروه اول کمتر به یبوست دچار شده اند. در تحقیق دیگری که در همین رابطه صورت گرفته نشانه ای از ارتباط بین مطالعه در توالت و بیماری «آنورکتال» خوش خیم مشاهده نشده است.
یکی دیگر از موارد ذکر شده در لیست خطرات احتمال انتقال آلودگی است. دستشویی ها اغلب به عنوان گلخانه میکروب ها در نظر گرفته می شوند که در این صورت مطالعه در این اماکن راهی برای انتقال عفونت ها خواهد بود.
محققین بریتانیایی گزارش کرده اند که از هر شش موبایل یک دستگاه دارای نشانه هایی از آلودگی مدفوعی است. با این وجود اکثر قریب به اتفاق گوشی ها میزبان میکروب های موجود در بدن کاربر هستند، به عبارت دیگر ۸۲ درصد از آلودگی موجود در سطح موبایل همان باکتری های روی انگشت است. بنابراین این گجت ها اغلب فاقد باکتری های خارجی هستند که ممکن است به بیمار شدن کاربر منجر شود.
مطالعه ای دیگر نیز دریافته شواهد محکمی از وجود میکروب های خطرناک خارج از بدن انسان روی موبایل وجود ندارد. با این حال عاقلانه تر این است که در دستشویی های عمومی بیخیال استفاده از موبایل شوید.
منبع: دیجیاتو
728