توصیههای تغذیهای برای روزهداران
کرمانشاه- یک متخصص تغذیه و رژیم درمانی به ارائه توصیههای تغذیهای برای روزهداران پرداخت.
در هنگام روزه داری باید به وعدههای افطاری، سحری و فاصله افطار تا سحر توجه شود.وی افزود: با توجه به ساعات طولانی روزه داری، بدن دچار کم آبی و افت قند خون میشود به همین دلیل باید بین افطار تا سحر حتماً هشت تا ۱۰ لیوان آب به صورت متناوب نوشیده شود.
دانشیار دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با تاکید بر اینکه هر اندازه آب به درجه بدن نزدیک تر باشد امکان جذب بیشتر است، گفت: در وعده افطار چای با نوعی شیرینی ساده با ترکیبات قند شامل نان و پنیر که ترجیحاً با گردو همراه باشد توصیه میشود.
این کارشناس تغذیه بیان داشت: در هنگام افطار باید یک میان وعده سبک خورده شود و سپس یک الی یک و نیم ساعت بعد میتوان شام را مفصل میل کرد.
دکتر نچواک با تاکید بر اینکه مصرف زولبیا و بامیه به ویژه در وعده افطار توصیه نمیشود، گفت: زولبیا و بامیه نوعی سرخ کردنی است که در روغن در حال جوش تهیه میشود و برای بدن مناسب نیست و از نظر تغذیهای ناسالم است بنابراین شیرینی، نان روغنی، کیک و نان ساده و به ویژه خرما جایگزین مناسبتری هستند.
دانشیار دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با بیان اینکه مهمترین وعده غذایی در ماه رمضان سحری است، افزود: حتماً باید سحری خورده شود و باید شامل یک وعده غذایی کامل شامل پروتئین، کربوهیدرات، لبنیات، میوه و سبزیجات باشد البته میوه میتواند فاصله افطار تا سحر خورده شود.
نچواک خاطرنشان کرد: در وعده سحری حتماً باید یک ماده حاوی پروتئین شامل گوشت قرمز، ماهی، تخم مرغ یا حبوبات باشد که حس سیری را طولانیتر میکند همچنین حتماً در این وعده سبزیجات مصرف شود که علاوه بر اینکه مواد مغزی ارزشمندی دارد خاصیت نگهداری آب را دارد و کمک میکند دستگاه گوارش دچار یبوست به عنوان عارضهای شایع در ماه رمضان نشود.
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی گفت: پروتئین و کلسیم مورد نیاز میتواند به واسطه مصرف دوغ، شیر یا ماست تأمین شود همچنین در وعده سحری نباید غذا حاوی ادویه و نمک باشد زیرا سبب تشدید عطش و تشنگی میشود پنیر مصرفی هم کم نمک در نظر گرفته شود.
به گفته وی، در ماه رمضان افرادی که بیمار هستند یا دارویی را مصرف میکنند گرفتن روزه برای این افراد منوط به مشاوره با پزشک مربوطه است زیرا برای مصرف برخی داروها باید عیار ثابتی در خون وجود داشته باشد که در غیر آن میزان داروها ممکن است عملکرد خود را از دست دهند افراد دیابتی هم از این قاعده مستثنی نیستند.
منبع: مهر
1980