عضویت دائم ایران در آژانس بین المللی تحقیقات سرطان؛

سرطان ایران، بین المللی شد/ درمان راحت‌تر می‌شود؟

روز گذشته ایران به عنوان عضو دائم آژانس بین المللی تحقیقات سرطان وابسته به سازمان جهانی پذیرفته شد. به گفته رئیس این آژانس ایران نشان داده است که می‌تواند نقش کلیدی را در پیشبرد اهداف پیشگیری از سرطان در منطقه ایفا کند.

سرطان ایران، بین المللی شد/ درمان راحت‌تر می‌شود؟

جمهوری اسلامی ایران به عنوان عضو دائم آژانس بین المللی تحقیقات سرطان ( INTERNATIONAL AGENCY FOR RESEARCH ON CANCER / IARC) وابسته به سازمان بهداشت جهانی پذیرفته شد و پرچم کشورمان در کنار ۲۵ کشور عضو، در مقر آژانس در لیون فرانسه به اهتزاز درآمد.

عضویت ایران در آژانس بین المللی تحقیقات سرطان به عنوان بیست و ششمین کشور جهان و سومین کشور آسیایی، پس از رای گیری اعضای شورای حکام آژانس در نشست ۱۷ می ۲۰۱۸ / ۲۶ اردیبهشت ۱۳۹۷ به تصویب رسید . پیش از تصویب موضوع، گزارشی از وضعیت تحقیقات سرطان در ایران در اختیار حاضران قرار گرفت و سپس سند عضویت کشورمان در آژانس، قرائت شد.

درباره آژانس بین المللی تحقیقات سرطان

آژانس بین المللی تحقیقات سرطان در ۲۰ ماه مه ۱۹۶۵ با ابتکار عمل فرانسه برای اجرای طرحی به منظور کاهش گسترش روزافزون سرطان و با تصویب سازمان بهداشت جهانی، به عنوان سازمان تخصصی سرطان، تاسیس شد. فرانسه، جمهوری فدرال آلمان، ایتالیا، بریتانیا و ایالات متحده آمریکا از بنیانگذاران این سازمان هستند و مقر آژانس بین المللی تحقیقات سرطان، در لیون فرانسه است.

هم اکنون ۲۶ کشور فرانسه، آلمان، ایتالیا، بریتانیا، آمریکا، استرالیا، اتریش، بلژیک، برزیل، کانادا، دانمارک، فنلاند، هلند، ایرلند، ژاپن، مراکش، نروژ، قطر، کره، روسیه، اسپانیا، سوئد، سوئیس، ترکیه، آرژانتین و ایران عضو دائم آژانس بین المللی تحقیقات سرطان هستند.

ماموریت آژانس بین المللی تحقیقات سرطان به عنوان یک سازمان تخصصی و بین رشته ای سازمان بهداشت جهانی در زمینه سرطان، ترویج همکاری های بین المللی در تحقیقات سرطان است و خود را در اجرای اقدامات کنترلی سرطان، مستقیما دخیل ندانسته و تحقیقات درباره درمان یا مراقبت از بیماران مبتلا به سرطان را انجام نمی دهد.

ایجاد بیوبانک جهانی سرطان و نیز انتشار معتبرترین مرجع «ثبت سرطان در ۵ قاره» وابسته به سازمان بهداشت جهانی، از دیگر اقدامات مهم آژانس بین المللی تحقیقات سرطان بوده است.

مهمترین دستاوردهای ایران در تحقیقات سرطان و همکاری با آژانس بین المللی سرطان

ایران به عنوان عضو جدید آژانس بین المللی تحقیقات سرطان، دستاوردهای بسیار مهمی در تحقیقات سرطان داشته است که تهیه و ارائه نخستین گزارش رسمی ثبت سرطان مبتنی بر کل جمعیت در 30 استان ایرانک ه به دلیل دقت و کیفیت بالا ، توسط معتبرترین مرجع جهانی «ثبت سرطان در ۵ قاره» تایید شده است و در آینده انتشار خواهد یافت، از جمله مهمترین این دستاوردهاست و گام مهمی برای شناسایی علل بروز و شیوع سرطان و درمان زودهنگام آن در کشور به شمار می رود.

اثبات «سرطانزا بودن مصرف نوشیدنی های داغ» و «قطعیت سرطانزایی مصرف تریاک» نیز، دیگر دستاوردهای مهم ایران در زمینه تحقیقات در جریان مطالعه کوهورت گلستان به عنوان بزرگترین مطالعه کوهورت خاورمیانه و شمال آفریقاست. نخستین دستاورد این مطالعه (اثبات سرطانزا بودن مصرف نوشیدنی های داغ )، توسط آژانس بین المللی تحقیقات سرطان ثبت جهانی شد و دستاورد دیگر (اثبات سرطانزایی تریاک) در فهرست ثبت جهانی آژانس قرار دارد.

این مطالعات به تولید و انتشار مقالات متعدد در مجلات معتبر بین المللی و تربیت نسل جدیدی از اپیدمیولوژیست های ایرانی در تحقیقات سرطان کمک کرده است.

کسب مدال افتخار ۲۰۱۸ آژانس بین المللی تحقیقات سرطان توسط دکتر رضا ملک زاده، سرپرست مطالعه بزرگ کوهورت گلستان نیز از رهاوردهای « اثبات سرطانزایی تریاک» بود.

کریستوفر وایلد،رئیس آژانس بین‌المللی تحقیقات سرطان ضمن قدردانی از تمام تلاش‌های ایران در زمینه تحقیقات سرطان، گفت: ایران نشان داده است که می‌تواند نقش کلیدی را در پیشبرد اهداف پیشگیری از سرطان در منطقه ایفا کند و دارای تعهدی قوی برای ارتقای تحقیقات سرطان و تقویت برنامه های کنترل سرطان بوده است و این مهم را با اقدام تحسین برانگیز و منحصر به فرد خود در اجرای مطالعه «کوهورت پرشین» نیز ثابت کرده است.

آمارها و گزارشات ابتلا به سرطان در ایران

با وجود تاثیر گذاری سرطان بر موضوع سلامت و آمار مرگ و میر، آمار سرطان در ایران در سال 93 برای اولین بار در کشور دسته بندی و انتشار یافت بطوری که در بهمن ماه سال 96 دکتر علیرضا رئیسی معاون بهداشت وزارت بهداشت در همایش ملی مبارزه با سرطان گفت: براساس آمار سال ٩٣ که برای اولین بار منتشر می شود، تعداد سرطان ها در کل کشور در آن سال، ۱۰۹ هزار نفر مبتلا به سرطان بوده است. در سال ٩٣ تعداد موارد جدید سرطان در هر ١٠٠ هزار ١٥٤ نفر بوده است یعنی از هر ١٠٠ هزارنفر، ١٥٤ نفر مبتلا به سرطان شده اند.

وی افزود: «شایع ترین سرطان ها در کل کشور در زنان؛ به ترتیب سرطان پستان با شیوع ٣١.٣ در هر ١٠٠ هزارنفر، سرطان روده بزرگ ١١ در هر ١٠٠ هزارنفر، سرطان پوست ١١ به ازای هر ١٠٠ هزار نَفَر، سرطان معده ٩.٨ به ازای هر ١٠٠ هزارنفر و سرطان تیرویید ٧ در هر ١٠٠ هزار نفر است.»

دکتر رئیسی همچنین افزود: «سامانه‌ای به نام سامانه یک پارچه مدیریت اطلاعات با عنوان "سیمای سرطان" ثبت و طراحی شده است که اطلاعات دقیق را ثبت و در اختیار ما قرار خواهد داد و دریافت به روز اطلاعات تشخیصی از مراکز پاتولوژی و درمانی نیز با همکاری سازمان‌ های بیمه ‌گر انجام خواهد شد. درحال حاضر آمار و اطلاعات سال ٩٣ را در مورد سرطان ارائه می دهیم، در ٦ ماه سال آینده گزارش و آمار سال ٩٤ و ٦ ماه دوم سال آینده اطلاعات و آمار سال ٩٥ را ارائه خواهیم داد.»

همچنین بازرس جامعه جراحان ایران در اردیبهشت ماه سال جاری با اشاره به سرطان های شایع در کشور، گفت: در خانم ها شاهد رشد افزایش سرطان پستان هستم و در آقایان نیز سرطان دستگاه گوارش(روده بزرگ)، رشد افزایشی داشته اما هیچ گونه برنامه غربالگری نداریم.

دکتر علی مطلق رییس اداره سرطان وزارت بهداشت نیز از بروز سالانه بیش از ۱۰۰ هزار مورد ابتلای جدید به سرطان در کشور خبر داد و گفت: بر اساس آخرین آمارها میزان ابتلا به سرطان در مردان ایرانی ۱۷۳ نفر به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر و در زنان ۱۳۷ نفر به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر است. همچنین شایع‌ترین سرطان‌ها در ایران در میان زنان سرطان پستان است که به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر، ۳۱ نفر به این نوع سرطان مبتلا می‌شوند و سرطان معده نیز بالاترین بروز را در میان مردان ایرانی دارد و حدود ۲۲ نفر از هر ۱۰۰ هزار نفر در مردان کشورمان به این سرطان مبتلا می‌شوند. در عین حال باید توجه کرد که بر اساس آخرین برآوردها به طور کلی سالانه ۵۰ هزار نفر در ایران به دلیل سرطان فوت می‌کنند.

ملک‌زاده معاون تحقیقات وزیر بهداشت در بهمن ماه سال گذشته در مورد آمار مرگ و میر سرطان در کشور اعلام کرد: در سال 2016، مجموعه سرطان‌ها عامل بیش از 54 هزار مرگ در دو جنس و تمامی سنین بوده‌اند که سرطان معده دهمین علت مهم مرگ و میر ایرانی‌ها و عامل 9 هزار مرگ و مرگبارترین سرطان بوده است.

35

کیف پول من

خرید ارز دیجیتال
به ساده‌ترین روش ممکن!

✅ خرید ساده و راحت
✅ صرافی معتبر کیف پول من
✅ ثبت نام سریع با شماره موبایل
✅ احراز هویت آنی با کد ملی و تاریخ تولد
✅ واریز لحظه‌ای به کیف پول شخصی شما

آیا دلار دیجیتال (تتر) گزینه مناسبی برای سرمایه گذاری است؟

استفاده از ویجت خرید ارز دیجیتال به منزله پذیرفتن قوانین و مقررات صرافی کیف پول من است.

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید