مشاهده قدیمیترین گونه جانوری درخطر انقراض، درتالاب بین المللی هامون
مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان از مشاهده قدیمیترین گونه جانوری در خطر انقراض، در تالاب بینالمللی هامون خبر داد.
![مشاهده قدیمیترین گونه جانوری درخطر انقراض، درتالاب بین المللی هامون](https://cdn.khabarfoori.com/thumbnail/Ia5yzdYge7dc/Z16wE4UvYwwq6tR2EOJTejVKGi50irI1BRxa7rEvYTnP-Bf9ahgZsp-WJuyTV3Z4V6BMQR8T-nfsv9pue1duJFT_x2LXIgMn/74zr1Z6aeDkk.jpg)
محمدرضا علیمرادی اظهار کرد: این سخت پوست آبزی با نام علمی (Triops Cancriformis) ، در دنیا به نام "فسیل زنده" نامگذاری شده و از گونههای سخت پوست آبزی در آبهای شیرین جهان است.
وی ادامه داد: این گونه جزو گونههای در معرض خطر انقراض ایالت متحده و اروپا رده بندی شده است. علت نامگذاری این آبزی، قدمت حیات ۳۰۰-۲۰۰ میلیون سال در کره زمین است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان عنوان کرد: پس از ۲۵ سال خشکسالی در منطقه سیستان و آبگیری بخش هایی از تالاب بین المللی هامون به علت بارندگی شدید در کشور افغانستان و روان شدن سیلاب به سوی تالاب هامون، شاهد احیای برخی گونه های جانوری و گیاهی تالابی هستیم.
وی عنوان کرد: این گونه سخت پوست را به دلیل تشابه ظاهری آن با نوزاد وزغ گاه میگوی بچه وزغی نیز می نامند.
بر اساس IUCN این گونه در پایین ترین سطح از نظر در معرض خطر انقراض بودن قرار دارد. این گونه در اروپا به عنوان حیوان خانگی تولید می شود و به فروش می رسد.
چهار گونه دیگر که در ایران وجود ندارند، در بالاترین طبقه خطر انقراض قرار دارند اما این گونه، خیر.