خبر فوری بررسی می کند؛

شهریه‌های نجومی، کسب و کار جدید دانشگاه‌ها/ مظنه دکتر شدن حداقل ۲۵۰میلیون

خبرنگار:

شهریه‌های نجومی ‌دانشگاه‌ها موجب شده دانشجویانی که توان مالی ندارند از طریق بدهکاری و دریافت وام از خود دانشگاه تحصیل کرده یا به کل عطای آن را به لقایش ببخشند.

شهریه‌های نجومی، کسب و کار جدید دانشگاه‌ها/ مظنه دکتر شدن حداقل ۲۵۰میلیون

به گزارش خبر فوری، با وجود اینکه مطابق اصل ۳۰ قانون اساسی دولت موظف است وسایل آموزش و پرورش رایگان را برای همه ملت تا پایان دوره متوسطه فراهم سازد و وسایل تحصیلات عالی را تا سرحد خودکفائی کشور به‌طور رایگان گسترش دهد، اما عملاً دانشجویان بسیاری از روز نخست آغاز تحصیلات خود بار بدهی را به دوش می‌کشند و بخش عمده توان آن‌ها صرف تأمین هزینه‌های تحصیل می‌شود. به ویژه در مقطع دکتری، هزینه‌های تحصیل به حدی با افزایش همراه شده که عملاً حتی یک کارمند و حقوق بگیر دولت نیز نمی‌تواند در هر ترم تحصیلی این ارقام را کنار گذاشته و به راحتی از پس مخارج آن بر آید.

اگر سراسری قبول نشدم چی؟

یکی از دانشجویان در گفتگو با خبر فوری تصریح کرد: من در کنکور تلاشم را کردم دانشگاه سراسری قبول شوم اما نشد و متأسفانه مجبور شدم پیام نور درس بخوانم. الان شهریه‌های هر ترم یکی از دلنگرانی‌های دائمی ‌من شده است.

وی با بیان اینکه اکثر دانشگاه‌ها پولی است، اضافه کرد: متاسفانه دانشجویانی که خانواده‌هایشان توان مالی دارند، به رغم شهریه‌ها توجهی نشان نمی‌دهند حتی حاضرند پول بدهند و مدرک بگیرند اما دانشجویی که به تحصیل علاقه دارد با کدام شغل می‌تواند این میزان شهریه را تأمین کند.

قبولی دانشگاه

بررسی‌ها نشان می‌دهد کمترین شهریه در دوره کاردانی در دانشگاه‌های آزاد حدود 10 میلیون تومان است و این رقم در مقاطع بالاتر تا نزدیک 50 میلیون تومان برای هر ترم افزایش پیدا می‌کند. رشته‌های پزشکی و رشته‌هایی که نیاز به کار تجربی و آزمایشگاهی دارد به مراتب شهریه بالاتری دارند تا جایی که در ابتدای سال تحصیلی فعلی رقم‌های سرسام آور تحصیل در رشته پزشکی موجی از اعتراضات را به دنبال داشت و موجب شد نسبت به کاهش آن اقداماتی انجام شود. اما در نهایت نگاهی به جداول اعداد و اراقام شهریه دانشگاه‌ها نشان می‌دهد این ارقام در توان دانشجویی که طبیعتاً شاغل نیست و شغل او دانشجویی است، تأمین شدنی نیست.

در عین حال دانشگاه های پیام نور، علمی کاربردی و حتی پردیس‌های دانشگاه‌های سراسری نیز هزینه‌های قابل توجهی را به عنوان شهریه دریافت می‌کنند.

برخی دانشجویان به دلیل بالا بودن شهریه‌ها و حتی افزایش آن در طول تحصیلاتشان مجبور به مرخصی و یا ترک تحصیل می‌شوند. برخی در مقاطع دکتری سال‌ها به سمت دفاع از رساله و واحدهای پرهزینه‌های آن نمی‌روند. موضوعی که معمولاً در آمار دانشگاه‌ها دیده نمی‌شود.

شعبه‌های بانکی در دانشگاه‌ها

بسیاری از دانشجویان به دلیل ناتوانی در تأمین مالی شهریه از ابتدا از دانشگاه وام می‌گیرند و بدهکار آن می‌شوند و گاهی این بدهی سال‌ها بعد از اتمام تحصیلات نیز ادامه دارد.

این موضوع به حدی تراکنش و رفت و آمدهای مالی دانشجویان را با ازدیاد همراه کرده که موجب شده در بیشتر دانشگاه‌ها شعبات بانکی دایر بوده و امورات مالی را مدیریت کنند.

امروز دغدغه دانشجو بیشتر از تحصیل تأمین هزینه‌های تحصیل شده آن هم در شرایطی که مطابق قوانین وزارت کار، دانشجویی یک شغل محسوب می‌شود. شغلی که درآمدی ندارد اما دانشجو در ابتدای هر ترم بدهکار دانشگاه خود است.

جدول زیر نمونه ارقام شهریه دوره دکتری یکی از دانشگاه‌های آزاد است و سایر دانشگاه‌ها نیز ارقام مشابهی را نشان می‌دهند. آیا قرار بود دانشگاه به این نقطه برسد که با دانشجوی خود داد و ستد کند؟

 

نام رشته- دکتری تخصصی

علی الحساب شهریه جمع ثابت و متغیر، بیمه و خدمات آموزشی

اقتصاد - اقتصاد سلامت

254,220,000

مشاوره- امور تربیتی و مشاوره

283,323,000

مهندسی مکانیک - طراحی کاربردی

437,550,000

مهندسی عمران - سازه

437,550,000

مهندسی برق ـ قدرت

437,550,000

مهندسی پزشکی

391,500,000

مهندسی سیستمهای انرژی و محیط زیست

394,530,000

 

 

 

 

 

منبع: خبر فوری
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 14
  • رضا
    3

    مشکل اینه که همه میخوان پزشک بشن و پولدار

  • ناشناس
    2

    میتونندپزشکان وظرفیتش بحدی کنندکہ ویزیت پزشک ۲۰ھزاراگرشدپزشکان خوشحال بشن نسخہ نوشتن کارآسانی است مجلس میتواندپزشکان رازیادکندانشااللہ

    نظرات شما -
    • ناشناس
      3

      امسال دانشگاه فرهنگیان کلا انقدر ظرفیت رو برد بالا که هر تنبلی شده معلم ....چنسال دیگه که این بچه ها بیان سر کلاس میبینید اموزش پرورش کلا نابود میشه ....حالا این بلا به سر پزشکی هم بیاد یعنی هر تنبلی ک ی دو دوتا بلد نیست بشه پزشک ....خو ای چجور میخاد بیماری تشخیص بده چطور میخاد درمان کنه .....ن عزیز این حرفو نزنید ....
      دندونپزشک رفتم از فیلیپین اومده ....میخاست جرم گیری کنه حتی بلد نبود ابزار کارش رو درست بگیره کلا سر روی من رو آب پاشی کرد ....فک کن این خانم بخاد ی کار تخصصی انجام بده ....

    • ناشناس
      2

      خدا حفظ کند مردم لبنان را هر خانواده بن ۱۰ تا ۱۲ میلیارد تومان از ایران به آنها هدیه می‌دهند.

  • ناشناس
    0

    ماشالا ونوس خانوم از این خبرا کار کن نه گیم

  • کشکول
    0

    خب معلومه چرا از کشورهای خارجی مثل افغانستان و عراق و سومالی وغیره دانشجو نگیرند و به دلار پول نگیرند بیایند بچه های ایرانی را پذیرش کنند؟
    وبچه های ایرانی در کشورهای دیگر سرگردان و دارایی ایرانیان به جیب بیگانگان برود
    مملکت بی صاحب است

  • ناشناس
    1

    سلام
    خیلی خوب است که در این نوشتار به دغدغه کسانی که دنبال علم هستند پرداخته شده نکته ای که نظر من به عنوان دانشجوی ۳۰ سال پیش دانشگاه آزاد بودم و مجدد الان هم یکسال است دانشجوی دانشگاه آزاد شدم می بایست به آن بپردازم این است که اگر خبر یا مقاله ای نوشته می شود سعی شود قبل آن کمی تحقیق شود گفته اید حداقل شهریه کاردانی ۱۰ میلیون است بنده با ۱۷ واحد در دوره کارشناسی حدود شش میلیون و هفتصد پرداخت نموده ام لطفا برای اثر بخشی مطالبتان و عدم تکذیب آن توسط افراد مرتبط اطلاعات صحیح تری به جامعه بدهید.
    ممنون

  • ناشناس
    0

    اول باید مافیای پزشکی از بین برود دوم دانشجویان دکتری در سازمانهای مختلف بورسیه شوند وگرنه با قیمتها اقشار متوسط نمی توانند درس بخوانند

  • ناشناس
    1

    مردم خودمان باید پول بدهند و پول‌های مملکت را ببرند بدهند به لبنان و یمن و عراق و سوریه و....

  • ناشناس
    1

    یک ضرب المثل استرالیایی هست که میگه خلایق

  • پارسا
    0

    خداوکیلی پوست از سر اولیاء دانشجویان کنده اید بخصوص دانشگاه آزاد که شهریه هر ترم پزشکی را به حدود چهار برابر افزایش داده یعنی حدودا"۲۰۰درصد مگر شما که تصمیم گیرنده هستید از خارج اومدید یا این دانشجویان خارجی هستند شما را به خدا رحم و انصاف و شرف داشته باشید بنده بعنوان پدر دانشجو دیگه توان جمع کردن این مبلغ گزاف را ندارم . لطفا" مسوولان کاری بکنند

  • ناشناس
    0

    کاش در خصوص شهریه کاردانی دانشگاه آزاد بیشتر تحقیق می کردید. بنده مسئول شهریه یکی از واحد های دانشگاه آزاد هستم . شهریه کاردانی بین ۴ تا ۷ میلیون به نسبت رشته متغیر هست و به هیچ عنوان به ده میلیون نمیرسه. شهریه رشته های کارشناسی به جز پزشکی و پیراپزشکی دانشگاه آزاد به ندرت پیش میاد به ده میلیون برسه .
    لطفا در ارائه گزارش بروزترین باشید

  • دانشجو
    0

    مظنه پزشک شدن دانشگاه آزادبالای دومیلیارد شده کاش، 250 میلیون بود

  • ناشناس
    0

    تو دانشگاه پیام نور شهریه زیاده چ برسه به بقیه!!