انتقادها از وزارت نیرو به‌خاطر خاموشی‌های مکرر بالا گرفت / علی آبادی عزل می‌شود؟

این روزها قطعی برق از سویی باعث نارضایتی مردم و از سوی دیگر موجب ضرر و زیان در صنایع شده است؛ به همین دلیل گم شدن بخشی از برق در کشور بیش از پیش اهمیت پیدا می‌کند.

انتقادها از وزارت نیرو به‌خاطر خاموشی‌های مکرر بالا گرفت / علی آبادی عزل می‌شود؟

دانشجو در گزارشی با عنوان« وزارت نیرو پاسخگو باشد؛ بخشی از برق کشور گم می‌شود!» نوشت:

این روزها قطعی برق از سویی باعث نارضایتی مردم و از سوی دیگر موجب ضرر و زیان در صنایع شده است؛ به همین دلیل گم شدن بخشی از برق در کشور بیش از پیش اهمیت پیدا می‌کند.

بررسی گزارش‌های منتشر شده از سوی وزارت نیرو نشان می‌دهد هر ساله بخشی از میزان برقی که وارد شبکه سراسری برق کشور می‌شود به سرنوشت نامعلومی دست پیدا می‌کند. برای فهم این مسئله لازم است محاسباتی بر آماری که وزارت نیرو منتشر کرده است انجام دهیم:

به طور مثال سال ۱۳۹۹ را مورد بررسی قرار می‌دهیم. در این سال کلیه نیروگاه‌ها ۳۴۳.۱۰۸ میلیون کیلووات برق را وارد شبکه سراسری برق کرده‌اند که این عدد شامل برقی که در داخل نیروگاه‌ها مصرف شده، نمی‌شود. (چیزی که در ادبیات صنعت برق «تولید ناویژه» گفته می‌شود)

در همین سال ۲۸۷.۳۷۸ میلیون کیلووات برق به بخش‌های مختلف فروخته شده است؛ اختلاف برقی که تولید شده و برقی که فروخته شده ۵۵.۷۳۰ میلیون کیلووات است.

وزارت نیرو پاسخگو باشد؛ بخشی از برق کشور گم می‌شود!

سید سعید میرشریفی، ناظر عالی شرکت‌های توزیع برق اخیرا اعلام کرد که ۱۱.۷ درصد تلفات انرژی در شبکه توزیع وجود دارد. از آنجا که میزان تلفات شبکه برق کشور شفاف اعلام نمی‌شود، در بررسی سال‌های ۱۳۹۶ تا ۱۴۰۲ به طور میانگین عدد ۱۲ درصد به عنوان ثابت تلفات شبکه برق در نظر گرفته شده است. 

بر این اساس در سال ۱۳۹۹ تلفات شبکه برق سراسری ۴۱.۱۷۲ میلیون کیلووات بوده است. کسر میزان تلفات شبکه برق از اختلاف برق وارد شبکه شده و برق فروش رفته برابر است با ۱۴.۵۵۸ میلیون کیلووات؛ درواقع ۱۴.۵۵۸ میلیون کیلووات برق کشور گم شده است!

عدد فوق برابر ۲۴/۴ درصد برق ناویژه کشور است و همانطور که گفته شد ارقام شامل برقی که در نیروگاه‌ها مصرف شده، نمی‌شود.

سوالی که مطرح می‌شود این است که چه اتفاقی برای این میزان برق که مقدار قابل توجهی است می‌افتد؟ از جمله شائبه‌هایی که همواره مطرح است مصرف میزان قابل توجهی از برق کشور برای استخراج رمز ارز است؛ آیا ممکن است برق گم شده صرف استخراج رمز ارز شوند؟ این‌ها سوالاتی است که وزارت نیرو باید پاسخگوی آن باشد.

وزارت نیرو پاسخگو باشد؛ بخشی از برق کشور گم می‌شود!

وزارت نفت در پاسخ به وزارت نیرو: فرافکنی نکنید!

وزارت نفت به وزارت نیرو درباره ماجرای کمبود گاز پاسخ داد.

وزارت نفت در پاسخ به وزارت نیرو اعلام کرد: وزارت نیرو به‌جای تمرکز بر سیاست‌گذاری صحیح و اجرای مصوبات مرتبط با مصرف سوخت مایع، تلاش دارد با فرافکنی، کمبود گاز را عامل اصلی خاموشی‌ها جلوه دهد.

پایگاه اطلاع رسانی وزارت نفت در پاسخ به مطلبی که آن را ادعاهای وزارت نیرو می‌خواند تاکید کرد: تأمین پایدار انرژی در کشور مستلزم مدیریت دقیق سبد سوخت از سوی نیروگاه‌ها است. این سبد شامل گاز طبیعی، نفت‌گاز و نفت‌کوره است که در مجموع به آن «سوخت معادل» گفته می‌شود. برنامه‌ریزی صحیح در مصرف این سوخت‌ها، نقش کلیدی در جلوگیری از مشکلات احتمالی در تولید برق دارد.

در حالی که آمارها نشان می‌دهد مدیریت صحیح سبد سوخت می‌توانست از مشکلات اخیر جلوگیری کند، وزارت نیرو به جای تمرکز بر سیاست‌گذاری صحیح و اجرای مصوبات مرتبط با مصرف سوخت مایع، تلاش دارد با فرافکنی، کمبودگاز را عامل اصلی خاموشی‌ها جلوه دهد. این در حالی است که تأمین گاز و سوخت مایع، حتی فراتر از تعهدات انجام شده و در بسیاری از روزها بیش از میزان تکلیف‌شده به نیروگاه‌ها تحویل داده شده است.

نادیده گرفتن این واقعیت و چشم‌پوشی از نقش مدیریت نامناسب سوخت معادل، نه‌تنها مشکل را حل نمی‌کند، بلکه می‌تواند زمینه‌ساز چالش‌های مشابه در آینده باشد.لزوم برنامه‌ریزی در مصرف سوخت نیروگاهی بر اساس دستورالعمل‌های بالادستی، نیروگاه‌ها موظفند در فصول مختلف سال، به‌ویژه در تابستان که فرصت مناسبی برای ذخیره‌سازی سوخت مایع فراهم است، سبد سوخت خود را به‌گونه‌ای مدیریت کنند که در ماه‌های سرد سال، تأمین برق بدون چالش ادامه یابد.

در اوایل مرداد امسال، تصمیمی اتخاذ شد که نیروگاه‌ها را مکلف می‌کرد از ۱۰ مرداد به بعد، روزانه ۴۰ میلیون لیتر نفت‌کوره مصرف کنند. این در حالی است که مصرف واقعی در نیروگاه‌ها به‌طور میانگین تنها ۲۴ میلیون لیتر در روز بوده است. نتیجه این عدم مصرف، کاهش ۲.۳ میلیارد لیتر نفت‌کوره در نیروگاه‌ها بود که به‌جای آن، نفت‌گاز بیشتری مصرف شد.

این موضوع نشان‌دهنده عدم مدیریت بهینه سبد سوخت و تأثیر آن در تأمین انرژی در ماه‌های سرد سال است. عملکرد وزارت نفت در تأمین سوخت نیروگاه‌هابا وجود افزایش بی‌سابقه مصرف گاز در دی و بهمن‌ امسال که در برخی روزها رکورد ۶۸۱ میلیون مترمکعب در روز را ثبت کرد، شبکه گازرسانی کشور پایدار باقی ماند و گاز مورد نیاز نیروگاه‌ها مطابق تکالیف بالادستی تحویل شد.

افزون بر این، میانگین تحویل نفت‌گاز به نیروگاه‌ها ۵۵ درصد بالاتر از تعهدات ابلاغی در سال ۱۴۰۳ بوده است. همچنین، طبق آمار رسمی، مقدار تحویل سوخت مایع به نیروگاه‌ها در بهمن‌ ۸۶ میلیون لیتر در روز بوده که ۲۴ درصد بیشتر از سال گذشته است. این افزایش تأمین، بیانگر تعهد وزارت نفت در پشتیبانی از تولید برق پایدار در کشور است.

مدیریت تأمین برق در کشور وابسته به تنظیم صحیح سبد سوخت نیروگاه‌هاست. در صورتی که مصرف نفت‌کوره در فصل گرم سال مطابق برنامه‌ریزی انجام می‌شد، امکان استفاده بهینه از منابع در ماه‌های سرد سال فراهم‌تر بود. با این حال، تأمین سوخت مورد نیاز نیروگاه‌ها در دی و بهمن‌، مطابق تکالیف ابلاغی و حتی در بعضی روزها فراتر از آن انجام شده است که نشان از پایبندی وزارت نفت به وظایف خود در قبال تأمین پایدار انرژی دارد.

وزیر نفت: خاموشی دیشب تهران به‌دلیل تامین نشدن سوخت نیروگاه‌ها برای تامین برق نبوده است.

واکنش زاکانی به خاموشی چراغ‌های راهنمایی در سطح شهر تهران به علت قطعی برق

شهردار تهران گفت: علت خاموشی چراغ‌های راهنمایی مربوط به ما نبود و دلیل آن قطعی برق در چند نقطه از شهر بود.

در این بین واکنش فعالان رسانه ای نیز قابل توجه است.

علی‌آبادی را امروز عزل کنید!

photo_2025-02-12_10-24-47

علی قلهکی: "شورای عالی امنیت ملی" دقیقا میزان مصرف سوخت نیروگاه‌های تولید برق را مشخص کرده/ قطعیِ برقِ دیشبِ پایتخت مقصرانِ مشخصی دارد؛ آیا عزم برخورد جدی هست؟!

photo_2025-02-12_10-52-30

منبع: خبر فوری
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 6
  • هل ود ود رب گرم..هل وج وج رب گرم
    1

    بعضی از منازل و مغازه ها با سیم کشی مخفی و دزدی برق سرقت میکنند و همین باعث میشه حتی سه برابر اسثفاده کنند این در حالی است که آب پشت کونتور سرقت میکنند و گاز هم همینطور پیشنهاد میکنم بازرسان خبره و متخصص ورود کنند مثل خودم متخصص باشند مغازه های پر مصرف مثل جوشکاریها پنچرگیرها و ......این سارقان از جیب ملت دزدی میکنند چون تمام مصرفی خلاف اینها میاد روی قبض مردم یعنی گنه کرد در بلخ .....

  • ناشناس
    0

    در جایی که در انتخاب مدیران روابط حاکم جای ضوابط را می گیرد مشکلات به هیچوجه حل نخواهد شد در جایی که نماینده مجلس مدیران دستگاههای اجرایی را در محل انتخابیه اش به نفع خود انتخاب می کند به معضلات ان دستگاه افزوده خواهد شد در جایی که وقتی نماینده مجلس علنا بگوید اگر به حرف من گوش ندهند وزیر را در مجلس تحت فشار قرار خواهیم داد( امیر ابادی) همین خواهد شد که می بینیم نمونه کوچک آن که همکار ارجمندمان به ان اشاره کرده تلفات در شبکه های توزیع برق است


  • علی
    0

    سلام. شاید برق کشور را هم مثل بنزین و نقت قاچاقی به خارج از کشور می فرستند و پولش را هم به جیب می زنند.

  • ناشناس
    0

    صبرکنید ملت شریف ایران ترامپ باکمک شما همشونو عزل میکند

  • ناشناس
    0

    زمان دولت شهيد رئيسي ما چنين مشكلاتي نداشتيم،اين آقاي علي آبادي اين كاره نيست،اين چه وفاقيه كه مردم بايد تاوان بدن،هر روز تعطيل،بچه ها از تحصيل محروم و.....

  • حائری
    0

    خدارا شکر برخی مسئولین دولت وفاق پاسکاری به خوبی بلد هستند وضعف مدیریت خود را از مردم پنهان می کنند جای صد افسوس درزمان شهید رئیسی خود دنبال کرفتاریهای مردم می رفت ودر این را ه جانش را ازدست داد اما در حال حاضر اینقدر به میز چسبیدند تا نکند کسی جای آنها را بگیرد مشکلات مملکت بیشتر بخاطر نبودن مدیرا ن باتدبیر وخلاق است.