وزیر صمت: مجبور به واردات بنزین هستیم

وزیر صمت با بیان اینکه باید صنعت خودرو را از قیمت گذاری دستوری نجات دهیم، گفت: ۳ هزار ایستگاه جدید شارژ خودروهای برقی تا پایان امسال ساخته خواهد شد.

وزیر صمت: مجبور به واردات بنزین هستیم

 عباس علی آبادی وزیر صنعت، معدن و تجارت در مراسم روز صنعت خودرو گفت: در سال ۲۰۲۳ کل درآمد خودرو سه هزار ۳۵۰ میلیارد دلار بوده که رتبه اول درآمدزایی در جهان را داشته و این در حالی است که بر اساس آمار، کل درآمد کشور از صنعت خودرو ۸۴۰ هزار میلیارد تومان بوده است که نیمی از بودجه کشور را شامل می‌شود.

وی افزود: صنعت خودرو، نقش بسزایی در ایجاد اشتغال در کشور ایفا می‌کند به طوری که ۶۰ صنعت مرتبط با صنعت خودرو است صنعتی که ششمین اقتصاد بزرگ دنیا به حساب می‌آید.

علی آبادی اضافه کرد: سال گذشته ۳۷ خودروساز یک میلیون و ۳۳۵ هزار خودرو تولید کردند، اما از التهاب بازار کاسته نشد، اما با این تعداد تولید خودرو، رتبه ۱۶ دنیا را به خود اختصاص داده‌ایم و برای سال ۱۴۰۳ تولید یک میلیون و ۷۰۰ هزار خودرو را هدف‌گذاری کرده‌ایم.

وزیر صمت تصریح کرد: تخصیص ارز یکی از مباحث مطرح شده در صنعت خودرو است و در حال حاضر ارز چند نرخی عملاً لایه به لایه باعث ایجاد فساد می‌شود؛ فرض کنید سال گذشته به میزان مشخصی ارز به شرکتی پرداخت کردیم و تعدادی کالا وارد کرد، برای امسال پرداخت ارز را ۲ برابر کردیم، اما همان میزان کالا وارد کرد.

به گفته علی آبادی، ۹۰۰ هزار نفر در این صنعت مشغول کار هستند که سهم ۱۲ درصدی در ارزش افزوده کشور دارد؛ رتبه ایران در تولید خودرو طی سال ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۳ از هجدهم به شانزدهم رسید و اگر امسال تولید ثابت بماند به رتبه پانزدهم راه خواهیم یافت.

وزیر صمت گفت: باید صنعت خودرو را از قیمت گذاری دستوری نجات داده و از آن حمایت کنیم؛ معتقد نیستم خودروسازان ما خوب هستند همچنین معتقد نیستم خیلی هم بد هستند، اما انتظار داریم به سمت تولید خودروهای روز و آینده حرکت کنیم.

وی افزود: در موضوع افزایش عمق ساخت داخل، دیدگاه‌های مختلفی وجود دارد که باید بررسی شود، خودروسازی در مونتاژ خودرویی وارداتی از لاستیک ایرانی استفاده کرده و می‌گوید ۲۰ درصد داخلی سازی شده که اشتباه است و باید منظور از عمق ساخت داخل بررسی شود.

علی آبادی با اشاره به راهبردهای اصلی در صنعت خودرو گفت: برقی سازی راهی است که باید به سمت آن برویم؛ در حال حاضر روزانه ۱۲۰ میلیون لیتر بنزین در سراسر کشور مصرف می‌شود که باید ۷ میلیون لیتر آن را وارد کنیم از این رو برقی سازی راه حلی برای عبور از مصرف بنزین است.

وی تاکید کرد: تا پایان امسال، ۳ هزار ایستگاه جدید شارژ خودروهای برقی ساخته خواهد شد.

به گفته وزیر صمت، مهم‌ترین اجزای قوای محرکه یک خودرو برقی شامل باتری، موتور، گیربکس و سامانه کنترل است که می‌توان در هر کدام اقدام به داخلی سازی کرد، اما در اولویت می‌توان از باتری شروع و اقدام به ذخیره انرژی کرد.

منبع: مهر
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 13
  • بابک
    0

    وقتی کشوری تحریم میشه و دربهای تجارت جهانی بسته میشه
    و اینکه کل درآمد کشور بر اساس نفت هست
    همین اتفاق رخ می ده
    کشور همسایه ما مثل قطر کویت امارات عراق آذربایجان در مورد تکنولوژی نفت پیشرفت های زیادی داشتند
    مخصوصا قطر ولی متاسفانه مسئولین کشور ایران همه در خواب بودند
    نتیجه این عملکرد زیان بار باعث این میشه که باید بنزین وارد کنیم
    چرا تا به حال موفق نشدیم در ایران بنزین را تولید کنیم
    کشور ابرقدرت منطقه نباید حداقل این امکانات را داشته باشه

  • ناشناس
    0

    این اقا از زمان صدرات چه کار مثبتی انجام داده ؟ اینکاره نبود ونیست .بخدا عزل این اقا در لحظه ، ممانعت از زورگویی خودرو سازاست و از جمعیت معلول کشور کاسته خواهد شد

  • همرزم هادی
    0

    با فساد چای دبش می شد یک پالایشگاه تولید بنزین زد لعنت برپدر ومادر دزدوهمراه قافله

  • ناشناس
    0

    هر دم از این باغ بری می رسد!
    البته صداقت و درستی شما وزیر محترم جای تشکر دارد ولی پس چه شد آنهمه سروصدا و هیاهو و پالایشگاه خلیج فارس و خودکفایی بنزین و استاندارد یورو و...؟

  • ایرانی
    1

    اگر قرار باشد بنزین گران نشود وروزانه ایران 140 میلیون دلار یارانه بنزین دهد بایست فرهنگ مصرف را آموزش دهد. به این معنا اگر سهم هر ایرانی را از یک وهفدهم لیتر درروز را به یک وسه دهم که سه برابر میانگین مصرف جهانیست کاهش دهد آنگاه روزانه 40 میلون دلار یعنی برای هر ایرانی نیم دلار ودرماه 15 دلار یارانه می‌تواند واریز کند.

  • ناشناس
    0

    یادت نره قرار شد یواش باشه

  • ناشناس
    0

    بنزین رو دادین انبه گرفتین بعد میخوای بنزین وارد کنید به جای این کار به دوکارخونه سایپا وایران خودرو بگید ماشین های اشغال درست نکنند

  • غیر قابل نشر
    0

    تز خوبیست .پراید میشه یک میلیارد .اونوقت هزینشم ماشاالله با این کیفیت خود وقطعاتش میشه ماهی ده میلیون تومن .بعد کارمند وکارگر وباز نشسته که توان چنین هزینه ای ندارند مجبورند پیاده گز کنند .هم خیابانها برا عزیزان انجصاری میشه وترافیکم کم میشه .هم پول بنزین لیتری 50 هزار تومنا میپردازند و به حیلی از جیب ما بدبخت بیچاره ها میکشند .کاملا کار شناسانه است طرحتون !!

  • ناشناس
    0

    رئیسی زیان خودروسازان را از ۷۹هزار میلیارد تومان به ۴۵۶هزار میلیارد تومان افزایش داد.

  • ناشناس
    1

    چطورشده تا چهار سال پیش بینزین صادرکننده بودیم حالا چه اتفاقی افتاده که باید بینزین وارد کنی چرا بی مردم راست نمیگوی

  • ناشناس
    0

    خودرو برقی به چه درد یک کشاورز و روستایی میخوره. وقتی شماها افتخار به صنعت خودرو با ۹۰۰هزار نفر اشتغال میکنید در مقابل صنعت فرش دستباف ایران با اشتغال سرانه ۱۵میلیون نفر نابود کردید آنوقت با تولید ماشین با مصرف بالای ۱۰,لیتر افتخار میکنید. و بنزین هم کم دارید.

  • اسماعیل
    0

    سلام بر وزیر صنعت اینجانب اسمعیل عطار حامدی از جانبازان شرکت سایپا یدک هستم طبق روال های گذشته به پرسنل خودرو سهمیه داده میشد برای اساس نوبت متاسفانه نوبت بنده در اسفند ماه به گفته مسولین ولی این امر محقق نشد خواهشمند است اجحاف در حق بنده را پیگیری نمایید واردات بنزین هم هر طور خودتان صلاح میدانید در خصوص واردات این موارد در حیطه ماهها نیست فقط عدالت که در حق بنده انجام نشده را مشخص نمایید با تشکر

  • ناشناس
    0

    ایران خودرو سایپا تعطیل کنید به جاش خودرو وارد کنید با مصرف کم. صرفه جویی بنزین اون میشه عدم واردات بنزین . و سود هتگفت برای مردم

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت خبرفوری هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    اخبار سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت خبرفوری هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد