دبیر کل ناتو: برای جلوگیری از تعرض‌ جدید پوتین «سلاح مخفی» در اختیار داریم

مارک روته، نخست‌وزیر هلند و دبیرکل سازمان پیمان آتلانتیک شمالی مدعی شد که ناتو برای جلوگیری از حمله نظامیان تحت فرمان ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه به دیگر کشورها پس از اوکراین، یک «سلاح مخفی» در اختیار دارد.

دبیر کل ناتو: برای جلوگیری از تعرض‌ جدید پوتین «سلاح مخفی» در اختیار داریم

روته بدون ارائه توضیحات بیشتر در باره منظور واقعی ادعای خود، این اظهارات را در مصاحبه‌ای با روزنامه آلمانی بیلد و در پاسخ به سوالی در خصوص احتمال برقراری صلح در اوکراین مطرح کرد.

دبیر کل ناتو سپس تاکید کرد: «باید کاری کنیم که (پوتین) دیگر هرگز نتواند حتی یک کیلومتر مربع از خاک اوکراین را تصرف کند.»

پایگاه خبری «کی‌یف ایندیپندنت» نیز به این بخش از سخنان مارک روته، دبیرکل ناتو پرداخته و در گزارشی اعلام کرده است که منظور وی بیشتر ایده‌ای محرمانه برای پیش‌برد مذاکرات صلح احتمالی بین اوکراین و روسیه و مسکو بوده است به نحوی که تضمین کننده عدم تلاش دوباره ولادیمیر پوتین، برای فتح اوکراین باشد.

مارک روته در گفت‌گو با روزنامه آلمانی بار دیگر یادآور شد که ناتو باید همچنان به حمایت نظامی خود از کی‌یف ادامه دهد.

به گفته دبیر کل ناتو، اگر اوکراین به مذاکره تن بدهد، گام بعدی کشاندن رئیس‌جمهوری روسیه به پای میز مذاکره خواهد بود.

وی در این خصوص تصریح کرد: «من نمی‌توانم دقیقاً به شما بگویم که این مذاکرات چگونه پیش خواهد رفت. ایده‌هایی دارم که ممکن است ماهیت این مذاکرات چگونه باشد اما نمی‌خواهیم پوتین را از آنچه هست باهوش‌تر کنیم. ما این را کمی مخفی نگه می‌داریم. فقط می‌توان گفت که پایان کار قطعی است؛ پوتین دیگر هرگز پس از این دوباره چنن تلاشی (حمله به کشوری دیگر) نخواهد کرد.»

این اظهارات یک روز پس از آن بیان شد که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا اعلام کرد تیم او در حال حاضر درگیر مذاکرات «بسیار جدی» با طرف روسی درباره چگونگی پایان دادن به جنگ در اوکراین است.

این در حالی است که گمانه‌زنی‌هایی در خصوص دیدار احتمالی ولادیمیر پوتین با دونالد ترامپ، رئیس جمهوری جدید ایالات متحده در آینده‌ای نزدیک برای گفت‌وگو در باره جنگ اوکراین در جریان است.

آقای ترامپ پیش از برگزیده شدن به عنوان رئیس جمهوری آمریکا وعده داد بود که بحران اوکراین را دراسرع وقت حل و فصل خواهد کرد؛ وی در همین راستا به تازگی از تمایل برای ملاقات با رئیس جمهوری روسیه خبر داده است.

منبع: یورو نیوز
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید