۶۰ تا ۷۰ میلیارد دلار پول فیزیکی در دست مردم و خانه هایشان نگهداری می‌شود

حسین کنعانی‌مقدم فعال سیاسی اصولگرا و دبیرکل حزب سبز ایران گفت: دولت باید اقداماتی انجام دهد تا مردم سرمایه‌های خود را وارد اقتصاد کنند و به آن اعتماد پیدا کنند.

۶۰ تا ۷۰ میلیارد دلار پول فیزیکی در دست مردم و خانه هایشان نگهداری می‌شود

حسین کنعانی‌مقدم فعال سیاسی اصولگرا و دبیرکل حزب سبز ایران، در پاسخ به این سوال که با توجه به مشکلاتی که در کشور وجود دارد برای برون‌رفت از این مشکلات چه راهکاری می‌توان ارائه داد تا این مشکلات زمینه‌ای برای سوءاستفاده برخی تندروها برای شکل‌گیری فضای سال ۹۶ نشود، گفت: به‌نظر می‌رسد که در مسائل اقتصادی دچار نوعی بی‌برنامگی شده‌ایم. این وضعیت باعث شده اظهارنظرهایی که مسئولین اقتصادی کشور ارائه می‌دهند، جو روانی بازار را بر هم بزند. وقتی رئیس‌جمهور یا وزیر اقتصاد نتیجه تلاش‌هایشان را اعلام می‌کنند و می‌گویند که ما به دنبال تثبیت بازار ارز هستیم، این یک فاجعه است که ما هر سال بعد از جهش‌هایی که انجام می‌دهیم می‌گوییم می‌خواهیم آن را تثبیت کنیم. در حالی که باید ارزش پول ملی را آنقدر بالا ببریم که ارزش ارزهای خارجی پایین بیاید.

وی ادامه داد: نکته بعدی در مسائل اقتصادی این است که یکی از مبانی اقتصاد وجود کاهش و افزایش قیمت‌ها و یا به عبارتی نوسانات قیمت‌هاست که می‌تواند انگیزه‌ای برای تجارت و فعالیت‌های اقتصادی باشد. به‌نظر من، صحبت از ثبات کامل قیمت‌ها کار اشتباهی است. اگر به هند نگاه کنیم، وقتی گاندی استعمار انگلیس را شکست داد و برای تأمین بانک مرکزی خود درخواست کرد مردم، به‌ویژه زنان هندی، طلاهای خود را به بانک بیاورند، این اقدام به پشتوانه آن، قدرت اقتصادی هند را افزایش داد و مانع از شکست اقتصادی شد. در حال حاضر اعلام می‌شود حدود ۶۰ تا ۷۰ میلیارد دلار پول فیزیکی در دست مردم است که به‌دلیل‌عدم اعتماد به بانک‌ها، آن را در خانه‌هایشان نگهداری می‌کنند. این وضعیت نه‌تنها باعث ناامنی می‌شود، بلکه نگهداری پول خارج از جریان اقتصادی، نوعی ضرر اقتصادی و مقابله با افزایش ارزش پول ملی است.

این فعال سیاسی اصولگرا تصریح کرد: دولت باید اقداماتی انجام دهد تا مردم سرمایه‌های خود را وارد اقتصاد کنند و به آن اعتماد پیدا کنند. در گذشته، ما بحث می‌کردیم که بانک‌ها باید پس‌اندازهای ارزی را ارائه دهند و به آن‌ها سود پرداخت کنند، همان‌طور که به پس‌اندازهای ریالی سود می‌دهند. این می‌تواند انگیزه‌ای باشد تا افراد سرمایه‌های خود را به بانک‌ها بیاورند، به شرطی که پس از مدتی اعلام نکنند که اگر خواستید پول‌ها را از بانک بردارید به نرخ دولتی و ریال تبدیل می‌کنیم؛ چرا که این نوع اقدامات موجب از دست رفتن اعتماد مردم می‌شود، مانند آنچه در بورس اتفاق افتاد.

کنعانی‌مقدم خاطرنشان کرد: به هر حال، امارات که اندازه یک استان ماست، دارای ۷۰۰ تا ۸۰۰ میلیارد دلار درآمد غیرنفتی است. ما که روی منابع نفت، گاز و معادن نشسته‌ایم و کشوری با ۸۵ میلیون جمعیت و نیروی انسانی توانمند و نخبه داریم، چرا باید با ناترازی در حوزه نفت، گاز، بنزین، هوا و انرژی مواجه شویم؟ این نشان‌دهنده این است که ما در بخش مدیریت مشکل داریم و با چالش‌ها روبرو هستیم و این چالش‌ها باید حل شوند. نباید همه مشکلات را گردن مردم بیندازیم، به‌خصوص از آن جهت که مصرف می‌کنند. در بسیاری از کشورهای دنیا، مردم را تشویق می‌کنند که مصرف بیشتری داشته باشند تا بتوانند از تولیدات خود درآمدزایی کنند. متأسفانه، در ایران این بحث به‌درستی دنبال نمی‌شود.

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود در پاسخ به این سوال که در روزهای گذشته شاهد راهپیمایی و اعتراض برخی از افراد تندرو نسبت به رفع فیلتر واتس آپ و گوگل پلی بودیم، آقای آشنا هم در توییتی به این موضوع اشاره کرده‌اند که موتور اعتراضات شروع شده است، با توجه به وضعیت منطقه و مشکلات کشور چه اقدامی باید صورت بگیرد از وقوع چنین اتفاقاتی در کشور پیشگیری شود، ادامه داد: قطعاً نباید اجازه دهیم اجرای قانون دچار خلل شود. ما معتقدیم که بسیاری از مناقشات به دلیل‌عدم اجرای صحیح قانون به وجود می‌آید. تدابیری باید اندیشیده شود تا قانون به‌خوبی و با کمترین تبعات اجرا شود. افرادی که قصد دارند در خیابان‌ها به اجرای قانون اعتراض کنند، به نظر می‌رسد که همان راهی را می‌روند که فتنه‌گران در گذشته طی کرده‌اند. ما نشان داده‌ایم که بصیرت ملت ایران چگونه می‌تواند با چنین فتنه‌ها و ناآرامی‌هایی مقابله کند. راهکار، بصیرت‌افزایی است که مقام معظم رهبری به‌طور مکرر به آن اشاره می‌کنند.

این فعال سیاسی اصولگرا تصریح کرد: به‌نظر می‌رسد برخی افراد به دنبال این هستند که از اجرای قانون امتناع کنند. این مسئله نه تنها در بحث حجاب، بلکه در مورد فیلترشکن‌ها نیز وجود دارد. باید همه ما به قانون و اجرای آن پایبند باشیم، در عین حال که مسئولین نیز باید به تبعات‌عدم اجرای قانون توجه کنند.

وی گفت: ما باید مراقب باشیم که در دام مثلث شومی که رهبر انقلاب هم به اشاره کرده‌اند و شامل ایجاد یأس و ناامیدی، ایجاد اختلاف و تشتت و در نهایت بلوا و آشوب است، گرفتار نشویم. برخی افراد فکر می‌کنند اگر از این ابزارها علیه رقبای سیاسی خود استفاده کنند، موفق خواهند شد؛ در حالی که تجربه نشان داده افرادی که از این ابزارها برای فشار به مسئولین بهره می‌برند، نخستین ضربه را خود خواهند خورد و سپس به اعتماد مردم که یک سرمایه اجتماعی است، آسیب می‌زنند. به نظر می‌رسد که با شناختی که از آقای آشنا دارم، دارند اسم رمز یک حرکت جدید را مطرح می‌کنند که می‌تواند منجر به فتنه‌ای بدتر از سال ۹۶ باشد.

 

منبع: خبر آنلاین
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 18
  • علی
    0

    خوب بیارن بدهند به شما بعد با دوبرابر قیمت بهشان بفروشید یا جایی مثل سوریه خرج کنید تازه بدهکار هم بشید این ملت از فردایش بخاطر بی تدبیر شماها می‌ترسند فقط میخوان از گرسنگی نمیرند ویا مثل غزه و لبنان تو صف غذا تلف نشوند

  • چای دبش باغ ازگل
    0

    مردم مگر مغز خر خوردن دلار بی زبان را دست گرگ های اقتصادی دهند یکبار فریب دادن ملت ایران را توسط بورس کافیست دوم اینکه بروید از بشار اسد بگیرید که بدهکار است

  • مجید
    0

    یکبار حرف حسن روحانی وبالاترشو گثش کردیم وتوی بورس گذاشتیم بسه دیگه

  • محمد
    0

    اونا رو‌هم‌ بگیرید بدید‌ یمن و‌ حشدالشعبی

  • شهروند ثروتمند شهروند فقیر
    0

    خودتی هالو هفت شنبه دلارهای چای دبش کجاست

  • حسین
    0

    ملت روز ب روز دارند فقیر میشند جا این اراجیف کاری برا ملت کنید تا دیر نشده

    نظرات شما -
    • ناشناس
      0

      یه چندین میلیون دلار باید بدیم همین آقا دماغش رو عمل کنه

  • ناشناس
    0

    نقشه برای پس انداز مردم

    نظرات شما -
    • بهلول
      0

      حتی الامکان ازخانه خارج نشویددزدان درکمینن

    • رابی
      0

      نقشه برای فرار

  • ناشناس
    0

    پول تو جیبی مردم هم از مردم بگیرید

  • ناشناس
    0

    بابک زنجانی کجاست ازش پول بگیرید مردم پول ندارند داشته باشند هم دست شما نمی دهند

  • اسدالله خان
    0

    ۶۰ درصد مردم را پرتاب کنید تو خلیج‌فارس جایگاه افغانی ها بازتر بشه

  • ناشناس
    0

    ولی من کل اندوخته ام فقط ۲۰۰ هزار تومان است. تا یارانه بعدی ۱۵ روز اینده! چیکار کنم. به خدا قسم راست می‌گویم.

  • سینا
    0

    همینکه این آقا فکر میکنه مشکل اقتصاد کشور با هفتاد میلیارد مردم حل میشه نشان از بیسوادی وبلاهت محض ایشان میباشد، چون درصد زیادی ازین پول در دستان افراد کارآفرین میباشد که شاید سفره ای برای ارتزاق چندملیون نفر پهن کرده باشند و اگه این سرمایه را ازشون اخذ و تحویل دولت داده شود قطعا نرخ بیکاری به ارقام سرسام اور میرسد، ازیناگذشته کشوری به وسعت ایران باجمعیت نودملیون نفری با هفتاد میلیارد هرگز به رشدو پیشرفت نمیرسد چون حکومت طی چنددهه گذشته هزاران میلیارد درامد داشته که الان وضعیت اینه

  • مهرداد سربندی
    0

    از نظر اقتصاددان ها این مسئله یک امر طبیعی و اجتناب ناپذیر است. بنابراین روی این مبلغ برای درمان بیماری اقتصادی کشور حساب باز نکنید.

  • عاقل
    0

    اول اندیشه وانگهی گفتار در چند قرن قبل گفته شده تا با کت و شلوار پوشیده در صندلی نرم و اطاق گرن و با جیب پر پول با فکر حرف بزنی تمام مصیبت یک کشور متمدن از جهل است بروید جاهلان را کنار بزنید اگر عاقل هستید و الا تحمل کنید

  • حسین
    0

    نتیجه عدم اعتماد بین مردم و دولت ،این آمار کاملا مشخصه گویای نارضایتی مردم از دولت.