تانک جدید چین؛ وقتی پهپادها علیه پهپادها وارد عمل می شوند/ عکس

تصاویری که به تازگی در شبکه های اجتماعی چین منتشر شده اند، از پیشرفت قابل توجه این کشور در توسعه یک تانک آینده نگر حکایت دارند.

تانک جدید چین؛ وقتی پهپادها علیه پهپادها وارد عمل می شوند/ عکس

به نظر می رسد این تانک از قابلیت های دفاعی پیشرفته در برابر حملات موشکی و پهپادی برخوردار است.  

تصویر وایرال شده از تانک جدید چین

از تصویر وایرال شده به نظر می رسد با تانکی پیشرفته مواجه هستیم که خدمه ای دو نفره دارد و احتمالا دارای یک سامانه محافظت فعال کامل است. این به تانک جدید چینی محافظت و قدرت تهاجمی بیشتری نسبت به مدل های پیشین خود می بخشد.

تانک جدید چین؛ وقتی پهپادها علیه پهپادها وارد عمل می شوند

سامانه دفاعی یکپارچه آن احتمالا می تواند موشک های روانه شده به سوی تانک را شناسایی و خنثی کند. این شرایط به طور قابل توجهی خطر انهدام توسط موشک های ضد تانک معمول و گلوله های ضد تانک با قابلیت انفجار قوی را کاهش می دهد.

افزون بر این، سامانه تهاجمی آن که ایستگاه های سلاح و پهپادها را ادغام می کند، تغییر از نبرد سنتی تانک به تانک به یک رویکرد جنگی جامع تر را نوید می دهد.

جنگ روسیه و اوکراین نشان داده است که تانک های سنتی برای بقا در میدان های جنگ مدرن امروز با دشواری بسیاری مواجه هستند. در یک جنگ مدرن، پهپادی ارزان قیمت می تواند تانکی تا بن دندان مسلح به ارزش میلیون ها دلار را نابود کند.

وقتی پهپادها برای محافظت از تانک علیه پهپادهای دشمن وارد عمل می شوند

پروژه تانک نسل جدید چین نشان می دهد فناوری هایی مانند پهپادها نیز می توانند برای محافظت از تانک ها استفاده شوند و به این سلاح قدرتمند اجازه دهند همچنان نقش مهمی در درگیری های مسلحانه آینده ایفا کند.

در حال حاضر، تانک هایی که بیشتر در سطح جهان استفاده می شوند، مدل های نسل سوم هستند. اما بسیاری از کشورها با توجه به ماهیت در حال تحول جنگ و افزایش تهدید از سوی پهپادها و موشک ها، به دنبال معرفی تانک های نسل چهارم هستند.

شایان ذکر است، تانک تی-14 آرماتا ساخت روسیه که در سال 2015 رونمایی شد، به عنوان یکی از نخستین تانک های نسل چهارم مجهز به سامانه محافظت فعال پیشرفته شناخته می شود.

به گفته کارشناسان نظامی، فناوری دفاع فعال یکی از ویژگی های اساسی نسل بعدی تانک های اصلی میدان نبرد محسوب می شود.

نظر کارشناسان نظامی درباره تانک جدید چین

ارزیابی یک وبلاگ نویس نظامی با نام کاربری lyman2003 نشان می دهد که تانک جدید چین دارای یک برجک بدون خدمه مسلح به توپ 105 میلیمتری بدون خان و یک لوله سلاح رادارگریز با پتانسیل ارتقا به فناوری الکتروترمال-شیمیایی در آینده است.

به گفته این وبلاگ نویس نظامی، انتظار می رود تانک جدید چین به تسلیحات ضد هواگرد برای تقویت دیوار دفاعی خود در برابر موشک های سرعت پایین و پهپادها مجهز باشد. همچنین این تانک می تواند دارای یک سامانه جنگ الکترونیک فعال و رادارهای باند اکس باشد. رادارهای باند اکس می توانند پرواز پهپادها را مختل کنند.

"تانک جدید چین همچنین دارای قابلیت های تعاونی خودمختار چند پلتفرمی است که پتانسیل تهاجمی آن را به طور قابل توجهی افزایش می دهد. این تانک می تواند حملات هماهنگ با پهپادها و وسایل نقلیه بدون سرنشین دیگر را در درگیری های هوا به زمین فراتر از برد دیداری انجام دهد."

چین و تانکی با قابلیت های دفاعی و تهاجمی ارتقا یافته

تانک جدید چین؛ وقتی پهپادها علیه پهپادها وارد عمل می شوند

طرح مفهومی تانک دو نفره در سال 2019 طی یک ویدیوی تبلیغاتی برای 60 سالگی موسسه پژوهشی وسیله نقلیه شمال چین (China North Vehicle Research Institute) به نمایش گذاشته شد. کابین شبیه ساز تانک دو نفره با نمایشگر بزرگ در این ویدیو به بلوغ این فناوری در چین اشاره داشت.

در سال 2022، کارشناسان فاش کردند که تانک نسل بعدی چین جهش قابل توجهی در قابلیت های دفاعی خواهد داشت.

از طریق فناوری های رهگیری و اختلال فعال، عملکرد کلی حفاظتی تانک افزایش می یابد که می تواند بقا در میدان جنگ را تا 2.7 برابر بهبود ببخشید.

به نظر می رسد تانک اصلی میدان نبرد نسل چهارم چین در حال دور شدن از رویارویی های زره پوش سنتی است. در عوض، این تانک جنگ سامانه محور پشتیبانی شده با فناوری اطلاعات، با ویژگی های تداخل فعال، رهگیری فعال و اقدامات حفاظتی چند بعدی را در بر می گیرد.

در آینده، جنگ تانک ها ممکن است به جنگ های سیستماتیک پشتیبانی شده با فناوری های پیشرفته تبدیل شود.

منبع: عصر ایران
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید