مدیر حوزه‌های علمیه: هیچ کدام از کاندیداها حمایت حوزه را ندارند

مدیرحوزه‌های علمیه گفت: حوزه علمیه هیچ گاه به صورت رسمی و مصداقی وارد مباحث مربوط به انتخابات نمی‌شود؛ رسالت حوزه تبیین شاخص‌ها و ملاک‌های یک انتخاب خوب است.

مدیر حوزه‌های علمیه: هیچ کدام از کاندیداها حمایت حوزه را ندارند

آیت‌الله علیرضا اعرافی در نشست مشترک وبیناری نمایندگان، ولی فقیه در استان‌ها، مسوولان بسیج طلاب و روحانیون و مدیران استانی حوزه‌های علمیه با موضوع انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری، اظهار کرد: از دیرباز تاکنون سه نوع نگرش و سیاست در خصوص ورود روحانیت در عرصه سیاست وجود داشت که نگرش اول؛ «سیاست گریزی» و پرهیز از ورود روحانیت در سیاست بود که در طول ادوار تاریخ سوابقی دارد و دین سکولار دوری از سیاست را دامن می‌زنند.

عضو شورای عالی حوزه‌های علمیه افزود: ما بر سر سفره قرآن و سنت رسول خدا (ص) و اولیای الهی نشسته ایم که سیاست را در متن منظومه دینی تبیین کرده اند. مگر می‌شود حوزه و روحانیت از سیاست جدا شوند، امام راحل بر این اندیشه ناصواب جدایی دین از سیاست خط بطلان کشیده است.

آیت الله اعرافی ادامه داد: حوزه و روحانیت با سیاست و سیاست زدگی، در طول تاریخ و ادوار مختلف فراز و فرود‌هایی داشته است، ولی راه درست همان است که امام و رهبری به ما آموختند و عمق بخشیدند. سیاست ورزی حکیمانه، اصیل، عقلانی، انقلابی و هوشمندانه است. تجربه‌های پیشین به ویژه در نهضت تنباکو، مشروطه، نفت و بسیاری از نهضت‌ها در ایران، عراق، مصر، پاکستان و سایر نهضت‌های بلاد اسلامی رخ داده که آموزنده است.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم بیان کرد: با درخش روحانیت در جریان‌های اسلامی و کنشگری عالمان در نهضت‌ها، جریان‌های خودجوش اسلامی موفقیت‌های زیادی حاصل کردند و تاریخ نهضت‌های موفقی در ایران، عراق، مصر و پاکستان و سایر بلاد اسلامی با حضور کنشگرانه علما رقم خورد؛ در مقابل بودند جریان‌ها و نهضت‌هایی که دستاوردی جز استبداد و قوت گرفتن استکبار نداشت، چرا که آن ویژگی‌هایی که می‌بایست داشته باشند را برخورددار نبودند.

مدیر حوزه‌های علمیه اظهار کرد: «فقر نظری، بنیادی و تئوریک جریانات سیاسی»، «فقر تحلیل کلان و فراتحلیل از تحولات جهان»، «انفعال در برابر امواج اجتماعی»، «فقر در برنامه‌های عملی و میدانی»، «دچار برخی اختلافات و درگیری شدن»، «فقدان یک رهبری منجسم، جامع و آگاه»، «استقلال در گفتمان نهضت» کاستی‌های نهضت‌های گذشته بود که با شکست و انحراف مواجه شد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به انقلاب اسلامی و حرکت الهی امام خمینی (ره) اشاره کرد و گفت: در میان نهضت‌ها و انقلاب‌های تاریخ، انقلاب اسلامی به گونه‌ای توسط امام راحل سامان و نظام یافت که غالب این آسیب‌هایی که ذکر شد در آن وجود نداشت و از آن آسیب‌ها مصون ماند. انقلاب اسلامی با یک تدبیر جامع و برنامه‌ای منظم به منظور غلبه بر آسیب‌ها و نیفتادن در دام استکبار شکل گرفت.

آیت الله اعرافی افزود: امام خمینی (ره)، امام قرن هاست؛ امام در زمانی این انقلاب را پایه ریزی کرد که ابزار ارتباطی و رسانه‌ای وجود نداشت، هیچ ابزاری در دست روحانیت قم نبود، اما امام خمینی (ره) در همان زمان در قم این نقشه جامع را ریخت و انقلاب اسلامی را برنامه ریزی کرد. امام راحل در قم و نجف اشرف انقلاب اسلامی و ولایت فقیه را پایه ریزی و بنیان نهاد، البته علمای گذشته به ولایت فقیه نگاه داشتند، اما امام نظریه ولایت فقیه را به صورت منجسم تولید کرد.

مدیرحوزه‌های علمیه خاطرنشان کرد: امام راحل مردی جهان شناس و آشنا به سیاست‌های عالم بود، زمانی که نه رادیو و تلویزیونی وجود داشت امام به همه عزت، استقلال و عظمت دارد و این نعمت عظیم و بزرگی است که باید به طلاب جوان و اساتید این مسائل را بگوئید که حوزه چنین هویت تاریخی و بزرگی دارد. مانیاز به هیچ پیوند بیرونی نداریم واین تاریخ بزرگ حوزه‌های علمیه است.

عضو شورای عالی حوزه‌های علمیه، امام خمینی را پایه گذار نهضت مقدس نظام اسلامی و رهبری معظم را راهبر این نهضت توصیف کرد و گفت: امام در برابر امواج منفعل نبود، ایشان ۱۵ خرداد را نماد یک جریان نو و حرکتی جدید، مستقل و برآمده از دین دانست و همیشه تاکید داشتند که روز ۱۵ خرداد نباید از یاد‌ها فراموش شود.

استاد درس خارج حوزه علمیه قم افزود: امام به تدریج اقدام به تولید برنامه کرد، پس از پیروی انقلاب اسلامی برنامه‌های فعلی را در ابتدا اجرا کردند، سپس شورای انقلاب و بعد قانون اساسی و به همین منوال نظام اسلامی را برنامه ریزی و تولید کرد. ایشان، رهبری منسجم را با همراهی مراجع معظم و بزرگان حوزه پایه ریزی کردند، ولی یگانه‌ای که پرچمدان این نهضت بود شخص امام راحل و امروز رهبر معظم انقلاب هستند.

مدیرحوزه‌های علمیه تصریح کرد: امام خمینی رهبری بودند که با توده‌های مردم همراه بودند و مردم اتصال به روحانیت داشتند و این حرکتی بود که با حکمت و بصیرت آحاد جامعه امروز نیز ادامه دارد و بسیج ما، روحانیت ما و نمایندگی‌های، ولی فقیه درارکان مختلف باید این مسیر را ادامه دهند.

آیت الله اعرافی در ادامه به موضوع انتخابات اشاره و اظهار کرد: این انتخابات باید استمرار و ادامه دهنده عملیات عظیم و غرورآفرین طوفان الاقصی و تشییع ده‌ها میلیونی شهدای خدمت باشد و با حضور حداکثری است که خط بطلانی بر روی دسیسه دشمنان کشیده خواهد و عزت و عظمت ایران اسلامی را به ارمغان خواهد آورد.

مدیر حوزه‌های علمیه افزود: وظیفه حوزه‌های علمیه آن است که با آگاهی بخشی و ترسیم شاخص‌های انتخاب اصلح، برای مشارکت حداکثری آحاد جامعه اعم از فرهنگیان، صنعتگران، پزشکان، دانشجویان و … تلاش کنند. راهبری این مسیر بر عهده حوزه و روحانیت است.

وی ادامه داد: چهار خط اصلی؛ «فراخواندن مشارکت مردم در انتخابات»، «تببین عوامل، ملاک‌ها و شاخص‌های انتخاب اصلح»، «همگرایی وانسجام در جریان انقلاب و آرمان‌های آن»، «نگهداری از انتخابات منطبق بر فقه و اخلاق» باید مد نظر روحانیت و مبلغین باشد تا در سایه این اصول یک انتخاب باشکوه با مشارکت حداکثری مردم داشته باشیم.

آیت الله اعرافی بیان کرد: وظیفه حوزه و روحانیت همین اصولی است که بیان شد؛ حوزه با عنوان رسمی هیچ گاه و در هیچ برهه‌ای از تاریخ خود به صورت مصداقی از کسی حمایت نکرده و تنها به رسالت تبیینی خود عمل می‌کند.

عضو شورای عالی حوزه‌های علمیه تصریح کرد: باید تلاش کنیم تا انتخاباتی منطق بر الگو‌های فقهی و اخلاقی در شأن نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران داشته باشیم و لذا می‌بایست آن الگو‌ها را ترویج کنیم.

منبع: برنا
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 4
  • چای دبش باغ ازگل
    0

    حوزه علمیه هیچکدام نامزد ها را حمایت نمی‌کند من چرا رأی بدم

  • ناشناس
    0

    انشاءالله همینطور باشد

  • ناشناس
    0

    اغلب روحانیون و بسیجیان تندرو از سعید جلیلی حمایت می کنند و اکثریت روحانیون و بسیجیان میانه رو هم از محمدباقر قالیباف!

  • ناشناس
    0

    یعنی رای نمی دین؟؟؟؟
    وا اسفا