ارسال سیگنالهای مثبت چین برای تقویت اعتماد و توسعه جهانی
لوئو لایی آن / تحلیلگر سیاسی و روزنامه نگار چین
«شی جین پینگ»، رئیس جمهوری خلق چین 10 دسامبر (20 آذر) در پکن با سران سازمانهای بزرگ اقتصادی بینالمللی دیدار کرد.
جلسه دفتر سیاسی کمیته مرکزی حزب کمونیست چین که دوشنبه 9 دسامبر (19 آذر) برگزار شد، سیگنالهای سیاستگذاری مثبت متعددی را منتشر کرد که روند کنفرانس کاری اقتصادی مرکزی آتی را تعیین کرده، اعتماد بازار را به چشمانداز اقتصادی چین افزایش داده و اطمینان ارزشمندی را برای توسعه جهانی به ارمغان میآورد.
پیشنهاد این نشست برای اجرای «سیاست پولی نسبتاً سست» توجه ویژهای را به خود جلب کرد. این اولین تعدیل سیاست پولی چین از سال 2011 است، به این معنی که سیاست پولی «باثبات» که 14 سال به طول انجامیده، دوباره به حالت «نسبتا سست» تعدیل خواهد شد. این اقدام به کاهش بیشتر هزینههای تامین مالی جامع شرکتها و ساکنان و ایجاد یک محیط پولی و مالی خوب برای ارتقای بهبود پایدار اقتصادی کمک میکند.
علاوه بر این، این نشست همچنین تقویت تعدیلهای ضد چرخهای فوقالعاده، اجرای سیاستهای مالی فعالتر، تقویت شدید مصرف، گسترش تقاضای داخلی در همه جنبهها و تثبیت بازارهای مسکن و سهام را مطرح کرد. این اظهارات نشان میدهد که چین در آینده سیاستهای میانمدت و بلندمدت قدرتمندتری را آغاز خواهد کرد و اقداماتش متنوعتر خواهد بود.
مدتهاست، مجموعهای از سیاستهای چین برای حمایت از توسعه اقتصادی با کیفیت بالا با هم کار کرده و همچنان مؤثر بودهاند. در سه ماهه اول سال جاری، نرخ رشد تولید ناخالص داخلی (GDP) چین به میزان 4.8 درصد رسید که در میان کشورهای بزرگ جهان در صدر قرار دارد. نیروهای مولد کیفی جدید در چین به طور پیوسته در حال توسعه هستند، اصلاحات و گشایشها همچنان عمیقتر میشوند، خطرات در زمینههای کلیدی به شیوهای منظم و موثر در حال کاهش است و معیشت مردم مورد حمایت قوی قرار گرفته و به این ترتیب اهداف و وظایف اصلی توسعه اقتصادی و اجتماعی سال جاری با موفقیت انجام خواهد شد. با توجه به آنکه فضای بینالمللی و داخلی چین در سال جاری پیچیدهتر شده، باید گفت که دستیابی به نتایج فوق آسان نیست.
چین در حالی که بر انجام امور خود به خوبی تمرکز میکند، همواره از هیچ تلاشی برای ارتقای توسعه مشترک جهان دریغ نکرده است. چگونگی سوق دادن اقتصاد جهانی به مسیر رشد قوی و پایدار، موضوع مهمی است که جامعه بینالمللی با آن مواجه است.
که اقتصاد هر کشوری مشکلات خاص خود را دارد و باید برای ایجاد یک سیستم اقتصادی باز جهانی همکاری صورت گیرد. ساختن «دیوارهای بلند در حیاطهای کوچک» و «جداسازی از یکدیگر و قطع کردن زنجیره» هم به دیگران و هم به خودشان آسیب میرساند. کشورها باید وابستگی متقابل اقتصادی را به عنوان یک نکته مثبت در نظر بگیرند که میتواند نقاط قوت یکدیگر را تکمیل کند و به منافع متقابل دست یابد، نه به عنوان یک خطر.
آقای شی همچنین در خصوص روابط چین-آمریکا اظهار امیدواری کرد که ایالات متحده با چین در جهتی همسو حرکت کند.
وی افزود جنگهای تعرفهای، جنگهای تجاری و جنگ های فناوری برخلاف روند تاریخی و قوانین اقتصادی است و هیچ برندهای وجود نخواهد داشت.
دوستانی که اخبار را دنبال میکنند باید بدانند که این حرفها معنی دارد. ایالات متحده اخیراً سرکوب صنعت نیمه رسانای چین را تشدید کرده و اقدامات متقابل قوی چین باعث ناراحتی برخی از افراد شده است؛ بعضی رسانههای آمریکایی میگویند که چین با این اقدامات زنجیره تامین جهانی را مختل کرده است.
این اتهام نامعقول است چرا که ایالات متحده ابتدا چین را سرکوب و چین متعاقبا اقدامی ضروری برای حفظ منافع توسعه خود اتخاذ کرده است. عزم چین برای ترویج فضای باز در سطح بالا تغییر نخواهد کرد در عین حال، چین اعتماد و توانایی دفاع از منافع خود را هم در اختیار دارد.
سهم چین طی سالهای اخیر در رشد اقتصادی جهان حدود 30 درصد باقی مانده و آن را به بزرگترین موتور رشد اقتصادی جهان تبدیل کرده است. همانطور که شی جین پینگ، رهبر ارشد چین گفت، چین همیشه بر این باور است که وقتی شرایط این کشور خوب باشد، شرایط جهان هم خوب خواهد بود و اگر شرایط جهان خوب باشد، شرایط چین هم بهتر خواهد شد. چین به گسترش فضای باز خود به دنیای خارج ادامه خواهد داد، فرصتهای جدید بیشتری برای توسعه کشورهای سراسر جهان فراهم میکند و سودهای توسعه بیشتری را به اشتراک میگذارد.
چین خیلی پیشرفت کرده
حق دارند ۳۰ در صد نفت به ما بدن دوسال بعد وبعد هرچی جنس درجه سه آشغال بدن خدا لعنتشان کنه با قراداد ننگین