گلایه وزیر دفاع" دوقطبی فیلترینگ و رفع فیلترینگ؛ هر دو نادرست است

وزیر دفاع گفت: اگر نتوانیم بر فضای مجازی حکمرانی کنیم، شاهد آشفتگی و تفرقه در این فضا خواهیم بود که در نهایت به نفع دشمن است.

گلایه وزیر دفاع" دوقطبی فیلترینگ و رفع فیلترینگ؛ هر دو نادرست است

امیر عزیز نصیرزاده در همایش ملی جنگ شناختی که به میزبانی دانشگاه صنعتی مالک اشتر برگزار شد با اشاره به اینکه شکل جنگ‌ها امروزه تغییر کرده است و دیگر مختص نیروهای نظامی و خط مقدم مرزها نیست گفت: جنگ شناختی امروز به خیابان‌ها، منازل، دانشگاه‌ها و مدارس کشیده شده است. در جنگ شناختی تحمیل اراده وجود ندارد؛ در این نوع جنگ، افراد با اراده، علاقه، و اشتیاق کامل، آنچه را که دشمن می‌خواهد، انجام می‌دهند.

وزیر دفاع افزود: پیشگیری در جنگ شناختی بسیار مهم است، زیرا مقابله با تغییرات شناختی در بسیاری از موارد دشوار و حتی غیرممکن است. بنابراین، برنامه‌ریزی و پیشگیری در این زمینه از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

وی با بیان اینکه امروزه در جامعه ما مسائل اقتصادی و مشکلات معیشتی به‌شدت تحت تاثیر جنگ شناختی قرار دارند، ادامه داد: بسیاری افراد احساس می‌کنند مشکلات اقتصادی دارند، حتی اگر در واقع این مشکلات به‌شدت ملموس نباشند. این وضعیت ناشی از ترکیب عواملی است که هم از داخل و هم از بیرون کشور تاثیر می‌پذیرند.

امیر نصیرزاده یادآور شد: از یک سو، شرایط اقتصادی داخلی و ضعف‌های مدیریتی موجب ایجاد ناامیدی و نارضایتی می‌شود و از سوی دیگر، تحریم‌های اقتصادی و فشارهای خارجی این احساسات را تحریک و تقویت می‌کند. تحریم‌های اقتصادی هدف اصلی خود را برای دامن زدن به مشکلات معیشتی و اجتماعی در داخل کشور دارند و در این شرایط، حتی افرادی که از نظر اقتصادی در وضعیت خوبی به سر می‌برند، به دلیل تاثیرات جنگ شناختی و تبلیغات محیطی، احساس می‌کنند با مشکلات اقتصادی روبه‌رو هستند.

وی تاکید کرد: در جنگ شناختی، ایجاد تفرقه و دوقطبی‌های متعدد در جامعه یکی از استراتژی‌های کلیدی است تا انسجام و اتحاد در جامعه کاهش یابد و گفتمان‌های واحد و مشترک از بین برود.

وزیر دفاع گفت: ایجاد یاس و ناامیدی یکی از راه‌های مهم در جنگ شناختی است که دشمن به آن تاکید دارد.مسئولان، استادان و فرماندهان دانشگاه‌ها و مدارس باید مراقب باشند احساس یاس و ناامیدی در جامعه نهادینه نشود و تلاش کنند تا با ایجاد امید، انگیزه و اعتماد به آینده، توانمندی‌های جامعه را تقویت و از تاثیرات منفی جنگ شناختی جلوگیری کنند.

امیر نصیرزاده با بیان اینکه در جنگ شناختی، اقدامات مختلف، بسته به سطح دانش و آگاهی افراد جامعه متفاوت است، گفت: برای نخبگان، این اقدامات به گونه‌ای است که می‌تواند حس ناامیدی و یأس را در آنان ایجاد کند. اگر نخبگان به این نتیجه برسند سازمان‌ها و سیستم‌های موجود قادر به حل مشکلات و نیازهایشان نیستند، احساس می‌کنند هیچ راهی برای تغییر و پیشرفت وجود ندارد و این وضعیت ممکن است به تشویق به مهاجرت منجر شود که در حال حاضر، این روند یکی از موفقیت‌های جنگ شناختی در جامعه ماست.

وی با بیان اینکه مسئولیت ایجاد فرصت‌ها و فراهم کردن شرایط مناسب برای نخبگان برعهده مسئولان و مدیران است، تصریح کرد: باید تلاش کنیم که محیط‌های کاری، آموزشی و اجتماعی در کشور به گونه‌ای طراحی شوند که نخبگان احساس کنند می‌توانند به کشور خود خدمت کنند و در عین حال فرصت‌های رشد و پیشرفت نیز برای آنها فراهم باشد.

وزیر دفاع با تاکید بر افزایش سواد رسانه‌ای در جامعه، دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی برای مقابله با جنگ شناختی، اظهار کرد: بدون آگاهی و توانمندی در تشخیص درست از نادرست در فضای رسانه‌ای، افراد به راحتی ممکن است تحت تاثیر اطلاعات غلط قرار گیرند. به ویژه در شبکه‌های مجازی که بسیاری از مطالب آن دروغ یا کذب است، باید توانایی تحلیل و درک صحیح از واقعیت‌ها را تقویت کنیم.

امیر نصیرزاده یادآور شد: دشمن در جنگ شناختی، عمدتاً روی گسل‌های عمومی مذهبی و قومی برنامه‌ریزی کرده است. ایران، با مجموعه‌ای از قومیت‌ها و مذاهب مختلف که در طول تاریخ در کنار هم با صلح، آشتی و آرامش زندگی کرده‌اند، دارای پتانسیل بالایی برای موفقیت‌های بزرگ است و وظیفه ماست در مقابل چنین تلاش‌هایی هوشیار باشیم و از هرگونه اقدامی که موجب تفرقه و تنش در داخل کشور شود، جلوگیری کنیم تا ایران با یکپارچگی و همبستگی به سمت موفقیت‌های بزرگ رود.

وزیر دفاع با بیان اینکه دوقطبی فیلترینگ و رفع فیلترینگ هردو نادرست است، تصریح کرد: برای مقابله با جنگ شناختی دشمن، از مهم‌ترین راهکارها، حکمرانی در فضای مجازی است.

در دنیای امروز شبکه‌های اجتماعی و فضای مجازی به یکی از ابزارهای اصلی جنگ شناختی تبدیل شده‌اند و اگر نتوانیم در این فضا حکمرانی مناسب و مؤثری داشته باشیم، به سرعت به عرصه‌ای تبدیل می‌شود که قدرت و تأثیرگذاری آن از دست ما خارج خواهد شد و دشمن می‌تواند به راحتی ذهن‌ها را تحت تأثیر قرار دهد.

وی یادآور شد: حکمرانی در فضای مجازی به این معنی است که باید قوانین و مقررات مشخصی برای این فضا وضع شود تا جلوی هرج و مرج و تاثیرات منفی دشمن گرفته شود. در فضای مجازی باید قوانینی برای استفاده، کنترل محتوا و جلوگیری از نشر اطلاعات نادرست یا مخرب اعمال شود.

وزیر دفاع افزود: اگر نتوانیم بر فضای مجازی حکمرانی کنیم، شاهد آشفتگی و تفرقه در این فضا خواهیم بود که در نهایت به نفع دشمن است.

امیر نصیرزاده ادامه داد: دومین راهکار برای مقابله با جنگ شناختی، تبیین واقعیت‌ها از سوی علما، دانشمندان و فعالان دلسوز کشور است. این تبیین باید به شکل جهادی و با هدف افزایش آگاهی و بصیرت انجام شود. باید واقعیت‌ها و حقایق را شفاف و درست به افراد منتقل کنیم تا بتوانند از دیدگاه صحیح به مسائل نگاه کنند. این کار نیاز به زمان و جایگاه خاص ندارد و باید در تمام سطوح جامعه و در هر شرایطی انجام شود.

وزیر دفاع با اشاره به سومین راهکار برای مقابله با جنگ شناختی، گفت: فعالیت در حوزه آفندی و تولید محتوای مؤثر سومین راهکار مقابله با جنگ شناختی است و ما باید در تولید محتوای خود فعال‌تر شویم و از فرصت‌ها و سوژه‌های موجود به بهترین نحو استفاده کنیم.

وی یادآور شد: چرا باید اجازه دهیم تصویرسازی‌های نادرست دشمن در ذهن‌ها نقش ببندد؟ تصویر اسرائیل در زمینه‌های فناوری، علم و نظامی در ذهن‌ها مثبت بود اما در یک سال اخیر و در مواجه با فلسطین و غزه ثابت کرد که این هیمنه پوشالی فقط در ذهن‌ها قوی است و در میدان عمل و فضای واقعی ضعف‌های بسیاری دارد که باید سوژه تولید محتوای کیفی و تبیین قرار گیرد.

منبع: ايسنا
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 3
  • بهلول
    0

    وزیردفاع ازمنافع خودشان

  • ناشناس
    0

    تووظیفت یعنی ورودمیلونهاافغانی برایگرفتن نیروی سرکوب وترور. فقط منافع حاکم

  • ناشناس
    0

    شما خیلی دوست داری خدمت کنی انتقاد کن چرا اینهمه افغانی اومد داخل این کشور که باعث نا امنی جامع شده.فقط منفی میدی برای منافع خودت