سیل آمد و پرده از چهره محرومیت خراسان شمالی گشود؛ زیرساخت‌هایی که در بستر رودخانه قد علم کرده‌اند

بارندگی‌های سیل‌آسای ابتدای سال ۹۸ پرده‌ای دیگر از چهره محروم و توسعه نیافته خراسان شمالی را رو کرد.

سیل آمد و پرده از چهره محرومیت خراسان شمالی گشود؛ زیرساخت‌هایی که در بستر رودخانه قد علم کرده‌اند

بارندگی های شدید و بی‌سابقه در روزهای نخستین سال 98 ٬ چهره‌ای دیگر از محرومیت و فقر در استان خراسان شمالی را آشکار ساخت. چهره‌ای که علی‌رغم بازتاب چندین ساله آن از سوی رسانه‌ها و اصحاب خبر در خراسان شمالی٬ هم‌چنان برای مسئولان کشوری و حتی استانی٬ نامعلوم بود.

بنیاد برکت احسان 1000 رأس دام به سیل‌زدگان خراسان شمالی اهدا می‌کند 10 میلیون تومان وام بلاعوض به سیل‌زدگان روستاهای خراسان شمالی اعطا می شود فرمانداران خراسان شمالی موظف به معرفی و آموزش 100 نیروی داوطلب برای کمک در بحران‌ها شدند

میلیاردها تومان خسارت به نیمی از جمعیت خراسان شمالی

بارندگی های اخیر در خراسان شمالی اگر چه هم‌چون سایر استان‌ها به سیلاب‌های عظیم و طغیان رودخانه‌ها منجر نشد و حجم وسیعی از خانه‌ها را از بین نبرد٬ اما خسارت‌های جبران ناپذیر این بارش‌ها بر سقف خانه‌های روستایی و محل نگهداری دام روستانشینان استان به عنوان نیمی از جمعیت خراسان شمالی٬ موضوعی است که تا سال‌ها همچون زخمی عمیق بر پیکر روستاهای استان خودنمایی خواهد کرد.

استاندار خراسان شمالی در نخستین نشست شورای اداری استان با بیان اینکه بیشترین خسارت سیل به مناطق روستایی استان وارد شده است٬ اظهار داشت: سیل گرفتاری‌هایی داشت و برخی مناطق استان در این حادثه دچار مشکل شدند که بابت کاستی‌ها از مردم عذرخواهی می‌کنم.

شجاعی با تاکید بر ضرورت درس گرفتن از بحران‌ها، افزود: تاوان اصلی بلایا را مردم می‌دهند و مدیران باید عبرت و تجربه بیندوزند تا در حوادث مشابه، بار خسارات کاهش یابد.

وی افزود: 6هزار واحد مسکونی در حادثه سیل اخیر استان آسیب جدید دیده است. این تعداد واحد یا آسیب دیده‌اند یا نیازمند تعمیرات و احداث مجدد هستند که از چندی پیش آغاز عملیات بازسازی این منازل را در دستور کار قرار گرفته است.

محمد علی شجاعی در دیدار معاون امور بازسازی و مسکن روستایی بنیاد مسکن کشور نیز اظهار داشت: در کنار تمام گرفتاری‌های ناشی از بروز سیل برای مردم این استان، تلاش داریم کار بازسازی و احیاء روستاها بر اساس یک مدل تعریف شده را انجام دهیم.

وی با بیان اینکه 600 میلیارد تومان در بخش مسکن، راه، ابنیه، دام و سایر امور در سیل اخیر خسارت وارد شده، افزود: امیدواریم در کنار کمک‌های بنیاد مسکن کشورو توانمندی های مدیران استان بتوانیم روستاها را به گونه ای تجهیز کنیم که نگران بارندگی های بعدی نباشیم.

شجاعی خاطرنشان کرد: هدف اصلی ما، انجام اقدامات لازم در اسرع وقت و با کیفیت است زیرا اعتقاد دارم کارها باید به خوبی انجام شود و ما با مدیریت و راهبری بتوانیم مشکلات را سریع‌تر حل کنیم ضمن اینکه نگاه خود روستاییان در بحث بازسازی را پیاده سازی نکنیم بلکه با کیفیت بهتر کار انجام شود.

چهره‌ای دیگر از محرومیت‌ها؛ خانه‌های خشتی و گلی

با گذشت سال‌ها از تاسیس استان خراسان شمالی و تلاش مسئولان برای بازسازی و بهسازی فضاهای روستایی٬ آمارها حکایت از عدم ساخت بیش از 70 درصد منازل روستایی در راز و جرگلان دارد. منطقه‌ای که بیشترین آسیب را از سیل اخیر دیده‌اند.

مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان اظهار داشت: بر اثر بارش‌های اواخر اسفند و هفتم تا 10 فروردین‌ماه، شش هزار واحد مسکونی روستایی در شهرستان تخریب و یا دچار آسیب شد که 98 درصد این واحدها، خشتی و گلی است.

وی افزود: تسهیلات 40 میلیون تومانی ارزان قیمت برای واحدهای روستایی، 10 میلیون تومان کمک بلاعوض برای واحدهای احداثی و دو میلیون تومان کمک معیشتی هم برای خسارت دیدگان در نظر گرفته شده است.

محمدی گفت: همچنین برای احداث واحدهای شهری 50 میلیون تومان تسهیلات و 12 میلیون تومان کمک بلاعوض اعطا خواهد شد.

زیرساخت‌هایی که در بستر رودخانه قد علم کرده‌اند

یکی دیگر از آسیب‌های جدی ابنیه خراسان شمالی که در سیلاب اخیر خودنمایی کرد٬ عدم وجود راه های روستایی مناسب و پل های عبوری در مسیر رودخانه‌ها است. موضوعی که با کوچک‌ترین بالا آمدن آب٬ به یک معضل جدی برای استان تبدیل شده و در حادثه اخیر٬ بسیاری از خسارت‌ها به این دلیل بر استان وارد شده است.

بدتر از این موضوع٬ استفاده از بستر رودخانه به عنوان مسیر عبور و مرور و جاده است. بستری که به محلی برای قد علم کردن تاسیسات برق٬ آب و گاز نیز تبدیل شده و با بارندگی‌های بهاری٬ تمام این تاسیسات آسیب دیده و یا نبود شده اند.

معاون عمرانی استاندار خراسان شمالی گفت: یکی از دلایل اصلی تشدید خسارات ناشی از سیل، عدم رعایت حریم و بستر رودخانه‌ها بود.

وی افزود: بازدیدهای میدانی متعددی از مناطق سیل زده استان انجام گرفت که در راستای این بازدیدها تصمیمات خوبی نیز اتخاذ شد که از جمله این تصمیمات تشکیل کارگروه هایی در راستای برخورد با متخلفین غیر مجاز است.

استاندار خراسان شمالی نیز این روزها در تمام دیدارهای خود از عدم ایجاد زیرساخت‌های مناسب جاده ای در رستهای استان انتقاد کرده و بیشترین خسارت سیل را مربوط به این بخش می‌داند.

به هر حال٬ بارندگی‌های شدید بهار 98 روی دیگری از چهره محروم خراسان شمالی را برای همگان آشکار ساخت. صفحه ای که حکایت از عدم مقاوم سازی بسیاری از منازل روستایی٬ عدم وجود ابنیه و راه‌های مواصلاتی ایمن و نا مناسب بودن حریم و بستر رودخانه‌های استان می‌کند. امیدواریم زنگ خطر بهار 98 در گوش مسئولان استان به یادگار بماند تا در حوادث بعدی هوشیارتر باشند.

منبع: تسنیم

1980

کیف پول من

فروش همستر کامبت
کی بود می‌گفت پول نمیشه!

چیزی تا لیست شدن همستر نمانده، شما با طی کردن مراحل زیر می‌توانید ارز خود را از همه زودتر به فروش برسانید:

۱ - ثبت نام کنید و لینک رفرال خود را کپی کنید.
۲ - با لینک رفرال خود، دوستانتان را دعوت کنید.
۳ - به ازای دعوت از هر دوست، تون کوین رایگان دریافت کنید.
۴ - با دعوت از تعداد بیشتری از دوستان، شانس خود را برای برنده شدن در قرعه کشی کیف پول من بیشتر کنید.
۵ - پس از لیست شدن همستر، ارز خود را به راحتی نقد کنید.

لیست جوایز قرعه‌کشیemoji

آیفون ۱۶

اپل واچ سری ۱۰

پلی استیشن ۵

و ...

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت خبرفوری هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت خبرفوری هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد