حادثه برای کشتی جنگی ایران/ تعدادی ناپدید شدند +عکس
حوالی ساعت ۱۰ امروز چهارشنبه ۲۰ دی ماه منابع محلی در انزلی از برخورد ناوشکن دماوند با موج شکن این بندر خبر دادند.
یکی از افراد حاضر در صحنه گفت: ارتفاع موج در بعضی لحظات در زمان وقوع حادثه و اکنون به حدود ۴ متر میرسد. در این رابطه آمارهای مختلفی هم درباره مجروحان و کشته شدگان حادثه منتشر شده است که هنوز از سوی منطقه چهارم نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی در انزلی تایید نشده است.
براساس اطلاعات هنگام گشت زنی ناوشکن دماوند معمولا ۱۸ سرنشین حضور داشتند که گفته میشود ۶ تن از این افراد در لحظات اولیه به داخل دریا پرت شدند. منابع خبری غیررسمی از نجات ۴ تن از آنها خبر میدهد اما از سرنوشت ۲تن از افراد پرت شده به داخل دریا هنوز خبر موثقی در دست نیست.
بررسیها حکایت از حضور ۱۲ سرنشین دیگر در ناوچه دماوند دارد که در انتظار امدادرسانی هستند.
تعدادی از اعضای خانوادههای سرنشینان ناوشکن هم با حضور در محل حادثه بیتاب کسب اطلاع از وضعیت اعضای خانوادهشان هستند. آنها میگویند در انتظار عملیات نتیجه بخش گروهای امداد و نجات برای نجات جان عزیزانشان که در داخل ناوشکن حضور دارند، هستند.
تا این لحظه هیچ یک از مقامات مربوطه حاضر به ارائه اطلاعات به خبرنگاران و رسانهها نشدهاند و انتشار اطلاعات را به ساعات آینده موکول کرده اند. در منطقه حادثه دیده هم به دلیل مسایل امدادسرانی و امنیتی اجازه نزدیک شدن خبرنگاران و عکاسان به حوالی ناوشکن دماوند داده نمیشود و امکان رصد اخبار با فاصله ای نسبتا زیاد از محل حادثه ممکن است. در عین حال تلاش های گیل نگاه برای کسب اطلاعات بیشتر و انتشار آنها ادامه دارد.
گفتنی است ناوچه دماوند که ۲۷ اسفند ۱۳۹۱ طی مراسمی با حضور محمود احمدینژاد رئیس دولت وقت ایران در بندر انزلی تحت عنوان «جماران۲» به آب انداخته شد و تیرماه ۱۳۹۳ وارد مرحله تست و آزمایش شد و پس از پشت سر گذاشتن تستهای SAT، HAT و دریانوردیهای آزمایشی سرانجام در روز ۱۸ اسفند ۱۳۹۳ به ناوگان شمال و منطقه چهارم نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران پیوست. پس از آن بود که از دماوند به عنوان بزرگترین کشتی جنگی ایران در این منطقه دریایی یاد شد.
سردار احمد وحیدی، وزیر دفاع وقت جمهوری اسلامی ایران هم درباره این ناوچه گفته بود که از نظر طراحی و ساخت کاملاً بومی بوده و با همکاری حدود ۴۰۰ دانشگاه، مرکز تحقیقاتی و تولید کنندگان و صنایع ایرانی ساخته شده است و از جدیدترین تجهیزات ناوبری و سیستمهای پیچیده دفاعی برخوردار است.
35