۱۳ خاصیت جالب روغن درخت چای
باید اعتراف کرد که روغن درخت چای کاربردهای بسیاری دارد که درمانهای پوستی فقط یکی از آنهاست. اگر بدانید که این روغن چه خواص بینظیری دارد، همین حالا برای تهیه کردن و نگهداری آن در خانه دست به کار میشوید.
تمیز کردن جوش صورت
همانطور که گفتیم یکی از رایجترین استفادههای روغن درخت چای برای درمان خانگی جوش است. طبق گفته محققان استرالیایی یک محلول ۵ درصد از این روغن درست مانند داروهای مرغوب درمان جوش مثل بنزویل پراکسید عمل میکند. چند قطره از روغن درخت چای را با ۲۰-۴۰ قطره نارون کوهی رقیق کنید و این محلول را روزی یک تا دو بار با استفاده از پنبه روی پوست صورت بزنید. مراقب باشید که بیش از اندازه از این محلول استفاده نکنید. با وجود اینکه روغن درخت چای از بنزویل پراکسید ملایمتر است ولی ممکن است باعث خشکی پوست شود یا موجب شود پوستتان چربی بیشتری ترشح کند و وضعیت جوشها را وخیمتر کند. بعد از آنکه محلول را به صورت خود مالیدید، از نور خورشید دوری کنید. روغن درخت چای پوست را در برابر اشعه ماورای بنفش حساستر میکند.
پاک کردن آرایش
برای پوستهای معمولی تا خشک یک چهارم پیمانه روغن کانولا را و ۱۰ قطره روغن درخت چای را در یک ظرف شیشهای استریلیزه شده بریزید. در آن را محکم ببندید و شیشه را تکان دهید تا مواد با هم ترکیب شوند. این محلول را در مکان خنک و تاریک نگهداری کنید. زمانی که میخواهید از آن استفاده کنید یک گلوله پنبهای را به روغن آغشته کنید و آن را روی پوست صورت بمالید تا مواد آرایشی پاک شوند. سپس صورت خود را با آب گرم بشویید و با تونر پاک کنید.
نرم کردن کوتیکول، پوسته اطراف ناخن
روغنهای معطر برای نرم کردن و از بین بردن خشکی کوتیکول یعنی همان پوستههای اطراف ناخن مناسب هستند. روغن درخت چای به جنگ با قارچها میرود و روغن اسطوخودوس خاصیت ضد التهابی و شفابخش دارد. روغن آووکادو، روغن جوجوبا و روغن زیتون هم برای این مورد مناسب هستند. یک قاشق غذاخوری روغن جوجوبا و یک قاشق غذاخوری روغن آووکادو را در یک بطری شیشهای تیره رنگ بریزید. سپس ۱۰ قطره روغن درخت چای و ۱۰ قطره روغن اسطوخودوس را به آن اضافه کنید. درب آن را بگذارید و بطری را تکان دهید تا مواد با هم مخلوط شوند. هر باری که میخواهید این روغن را به دور ناخنهای خود بمالید، بطری را تکان دهید و سپس چند قطره از آن را روی ناخن و کوتیکول ماساژ دهید. این کار را میتوانید روزانه انجام دهید تا باعث نرمی پوست اطراف ناخن شود و از خشکی و پوسته پوسته شدن آن جلوگیری کند.
درمان زخم
کمی پنبه بردارید و چند قطره از روغن درخت چای را روی آن بریزید و مستقیماً پنبه را روی زخم بمالید. این روغن خاصیت ضدعفونیکنندگی دارد و میتواند برای درمان زخم مفید باشد. از برخورد این روغن با پوست اطراف چشم و دهان خودداری کنید.
از بین برنده بوی پا
روغنهای گیاهی و دارای ترکیب معطر باعث کاهش عرق کردن پا میشوند، با بوی بد آن مبارزه میکنند و به تمیز بودن و حس تازگی پا کمک میکنند. رزماری و زنجبیل جریان خون را تحریک میکنند و مریم گلی باعث کاهش تعریق میشود.
یک قاشق غذاخوری رزماری خشک، یک قاشق غذاخوری مریم گلی خشک و یک قاشق غذاخوری از ریشه یا پودر زنجبیل را درون تابهای با ۴ پیمانه آب بریزید. آن را روی اجاق گاز بگذارید و صبر کنید تا آب بجوشد. تابه را از روی حرارت بردارید، درب آن را بگذارید و دقیقه صبر کنید و سپس مواد را از صافی رد کنید.
یک قاشق غذاخوری جوش شیرین، یک قاشق غذاخوری نمک اپسوم یا نمک حمام و قطره روغن درخت چای به محلول اضافه کنید. آنها را خوب هم بزنید. یک تشت یا هر ظرف کم عمق دیگری که پایتان به راحتی درون آن جا شود بردارید و محلول را درون آن بریزید. میتوانید کمی آب و یخ به محلول اضافه کنید. برای زمان ۱۵ دقیقه پاهایتان را درون آن استراحت دهید و سپس آنها را خشک کنید.
از بین بردن قارچ انگشتان پا
در مطالعهای که انجام شد، شرکتکنندگان در این تحقیق به مدت ۳ ماه از روغن درخت چای خالص و ۱۰۰ درصد برای درمان قارچ انگشتان خود استفاده کردند و نتیجهای که مشاهده شد این بود که این ماده درست مانند افرادی که از کرمهای ضد قارچ داروخانه برای درمان استفاده کرده بودند، قارچها را از بین برده است. ۶۰ درصد از افراد دو گروه علائم را کاملاً ریشهکن کرده بودند. برای درمان قارچ انگشتان پای خود یک تا دو بار در روز یک تا دو قطره از روغن درخت چای ۱۰۰ درصد را روی ناخنهای بدون لاک خود بزنید. مراقب باشید که این روغن به پوستتان برخورد نکند، چون خلوص زیادی دارد و رقیق نشده است ممکن است باعث التهاب و آسیب پوست شود.
درمان بیماری پای ورزشکاران
بر اساس مطالعه انجام شده روغن درخت چای برای درمان بیماری پای ورزشکاران درست مانند داروهای شرکتی عمل میکند و میتواند حالت سوزش، خارش، التهاب و پوسته پوسته شدن آن را از بین ببرد. چند قطره روغن درخت چای را به یک قاشق غذاخوری نارون کوهی اضافه کنید و سه بار در روز محلول را با پنبه روی ناحیه آسیب دیده پا بزنید. شاید در برخی افراد این درمان باعث بروز درماتیت یا التهاب پوستی شود. پس دفعه اول با احتیاط آن را به کار ببرید و اگر مشکلی مشاهده کردید، تکرارش نکنید.
درمان آبله مرغان
روغن درخت چای قادر است آبله مرغان را هم بهبود ببخشد. چند قطره از این روغن را با یک قاشق غذاخوری روغن زیتون ترکیب کنید و با استفاده از پنبه استریل، محلول روغنی را روی زخم و جوشهای ایجاد شده در اثر آبله مرغان بزنید. این کار را میتوانید دو تا سه بار در روز تکرار کنید.
بهبود تبخال
روغن درخت چای را مستقیماً روی تبخال استفاده کنید و آن را سه تا چهار بار در روز ادامه دهید. به دلیل اینکه روغن درخت چای سمی است، مراقب باشید که درون دهانتان نرود.
درمان خارش عفونت قارچی کشاله ران
روزی دو بار روغن درخت چای را روی پوست بمالید. البته قبل از استفاده باید آن را رقیق کنید: ۱۰ قطره از روغن درخت چای را در دو قاشق غذاخوری روغن زیتون با نارون کوهی مخلوط کنید.
درمان پسوریازیس
روزی چند بار چند قطره از روغن درخت چای را که با کمی روغن زیتون مخلوط کردهاید، روی لکههای پسوریازیس بمالید. این درمان برای از بین بردن خارش پوست و نرم کردن پلاکهای تجمعی خصوصاً در شرایط خفیف بسیار مفید است.
درمان عفونت قارچی واژن
مطالعات نشان میدهد روغن درخت چای غشای سلولهای قارچی را از بین میبرد و اسطوخودوس میتواند مخمرهای کاندیدایی را در شیشههای آزمایش بکشد. اگر این دو ماده را با هم ترکیب کنید، مخمرهای شانسی برای زندگی ندارند. روغن درخت چای زمانی که خورده شود سمی است، پس برای عفونتهای دهانی نباید مصرف شود.
۵ قطره روغن درخت چای و ۵ قطره از روغن اسطوخودوس را با چند قطره آب مقطر مخلوط کنید. با استفاده از پنبهای محلول را روی قسمتهای عفونی بدنتان بزنید.
از بین بردن دمل و کورک
روغن درخت چای در برابر عفونتهای حاصل از باکتری استافیلوکوکوس اورئوس تأثیر زیادی دارد. حتی انواعی از آن که در برابر آنتیبیوتیکها مقاومت نشان میدهند هم در برابر روغن درخت چای ضعیف میشوند. فقط کافی است کمی از روغن درخت چای را روزی چند بار روی دمل و کورک چرکی خود به کار ببرید.
منبع: دیجی کالا مگ
1696