انتخاب یکی از نخبگان پزشکی ایران به عضویت انجمن چشم پزشکی انگلستان
دکتر مهران زارعی قنواتی، اولین چشم پزشک ایرانی که در سال 99، برای اولین بار عمل پیوند قرنیه مصنوعی را بر روی چشمان یک مادر انجام داد و لذت دوباره دیدن فرزندان را به این مادر هدیه کرده بود، به عضویت انجمن چشم پزشکی انگلستان The Royal College of Ophthalmologists در آمده است.
دکتر مهران زارعی قنواتی، اولین چشم پزشک ایرانی که در سال 99، برای اولین بار عمل پیوند قرنیه مصنوعی را بر روی چشمان یک مادر انجام داد و لذت دوباره دیدن فرزندان را به این مادر هدیه کرده بود، به عضویت انجمن چشم پزشکی انگلستان The Royal College of Ophthalmologists در آمده است.
شایان ذکر است عمل پیچیده قرنیه مصنوعی، در مجموع، در 10 مرکز در دنیا صورت می پذیرد .
عضویت در این انجمن از آن لحاظ اهمیت دارد، که در موارد زیادی، چشم پزشکان برای سنجیده شدن دانش پزشکیشان در انجمن های چشم پزشکی انگلیس که بسیار معتبر هستند، شرکت می کنند.
آزمون این انجمن 3 مرحله دشوار دارد که بعد از گذراندن آن با موفقیت، فلوشیپ انجمن چشم پزشکی انگلستان را بدست می آورند؛ به زبان دیگر به عضویت آن در بیایند. آنچه انجمن چشم پزشکان انگلیس را، جدا از آزمون های سختش، از انجمن دیگر کشورها متفاوت می سازد، این است که سوابق تحصیلی و کاری هم برای عضویت در این انجمن بررسی می شوند.
در سایت این انجمن آمده است که:
آزمونهای ما کیفیت، ایمنی و کارایی مراقبتهای ارائه شده به بیمار توسط چشمپزشکان را ارزیابی میکند.
آزمونهای ما شامل مجموعهی آزمونهای فلوشیپ میشود. موفقیت در این آزمونها منجر به دریافت جایزه معتبر فلوشیپ کالج سلطنتی چشمپزشکان (FRCOphth) خواهد شد.
مدتی پیش در مراسم انجمن چشم پزشکی انگلستان، که با حضور قابل توجهی از شرکت کنندگان از سراسر دنیا همراه بود، دکتر مهران زارعی قنواتی، به همراه تنها 2 پزشک دیگر به عضویت این انجمن برگزیده شدند.
این چشم پزشک ایرانی در سال ۲۰۱۱، با شرکت در امتحانات انجمن بینالمللی چشم پزشکی (ICO) و در رقابت با بیش از دو هزار چشم پزشک از 65 کشور دنیا، توانست جایزه ویژه انجمن جهانی با نام جایزه «دکتر پیتر واتسون» را دریافت و به مقام اول برسد. وی عضو هیات علمی و دانشیار دانشگاه تهران می باشد و سال هاست به آموزش رزیدنت ها و فلوشیپ های قرنیه مشغول است.
رشته فوق تخصصی وی بیمارهای قرنیه، عملهای جراحی عیوب انکساری، جراحی پیشرفته کاتارکت، پیوند قرنیه و قرنیه مصنوعی است.
او از معدود چشم پزشکان کشور است که در زمینه فوق تخصصی بیماریهای سطح چشم شامل درمانهای نوین خشکی چشم، جراحی ناخنک، پیوند سلولهای بنیادی فعالیت دارند.
وی با اشاره به عضویت خود در انجمن چشم پزشکی انگلستان افزود: این عضویت به او این امکان را میدهد که در کمیتههای مختلف مشارکت کند و از تجربیات بینالمللی بهرهبرداری کند.
جراح و متخصص چشم و فوق تخصص قرنیه با اشاره به چالشهای همکاری بینالمللی و محدودیتهای موجود در ارتباطات پزشکی بین ایران و کشورهای دیگر، بر اهمیت حفظ ارتباطات علمی در سطح بین المللی تأکید کرد.
وی به نیاز به ایجاد فضایی مناسب برای چشم پزشکان جوان در ایران و جلوگیری از مهاجرت آنها اشاره و بر لزوم بهبود شرایط کاری و آموزشی تأکید کرد.
این هم یکی از موارد که نشون میده عمر پخمه ها تمامه و باید برن تا افراد نخبه واقعی بیان و مملکت رو بسازن