کارت قرمز استرالیا به چین
تنش های میان استرالیا و چین آنچنان افزایش یافته که پارلمان استرالیا درماه جاری قانون مداخله خارجی را به منظور جلوگیری از نفوذ پکن در نهادهای سیاسی ، اقتصادی و اجتماعی این کشور تصویب می کند.
جنجال های سیاسی میان کانبرا و پکن از یکسال پیش شروع و در ماههای اخیر همزمان با جنگ تجاری دونالد ترامپ علیه این کشور، کاملا افزایش یافته است.
رسانه های استرالیایی در هفته گذشته 2 گزارش طبقه بندی شده را مبنی بر تلاش های گسترده تک حزب کمونیست چین برای نفوذ در گروهها و احزاب سیاسی به ویژه سطوح مختلف دولت استرالیا در سال 2016 منتشر کردند.
اگرچه تاکنون دولت مالکوم ترنبول درمورد این گزارش ها واکنش نشان نداده است، اما 'کریستین پورتر' Christian Porter دادستان کل استرالیا روز جمعه گذشته از نمایندگان پارلمان این کشور خواست تا قانون مقابله با مداخله خارجی را تا پیش از انتخابات میان مرحله ای پارلمانی در 28 جولای (6 مرداد) تصویب کنند.
استرالیا در سال 2019 میلادی (98) نیز شاهد چهل و ششمین انتخابات سراسری پارلمانی در این کشور است.
وی گفت که گزارش نهادهای امنیتی استرالیا نشان می دهد که تهدید نفوذ خارجی در این کشور جدی و رو به افزایش است.
پورتر افزود: این قانون برای نخستین بار دخالت هدفمند خارجی را در امور مختلف دولت استرالیا به ویژه انتخابات ممنوع می کند.
قانون جلوگیری از نفوذ خارجی در صورت تصویب در پارلمان استرالیا سبب می شود تا شرکت های مختلف از جمله مخابراتی چین مانند 'هواووی' برای فعالیت در استرالیا و توسعه نسل پنجم تلفن همراه و همکاری های فنی دو طرف در این زمینه دچار مشکل شود.
علاوه براین بسیاری از شرکت های استرالیایی همکار با شرکت های چینی مجبور خواهند شد تا شرکت های خود را به چین و یا کشور دیگری منتقل کنند.
دولت ترنبول با هدف مقابله با نفوذ و لابی سرخپوشان چینی، دو لایحه به پارلمان این کشور برای کاهش تعداد افراد یا سازمان های خارجی در نهادهای عالی تصمیم گیرنده در بخش های اقتصاد و سیاست را ارائه کرده است.
این لوایح قانونی نه تنها شرکت های دولتی بلکه کسب و کارهای خصوصی، تمام مدارس، دانشگاهها،کلیساها و مراکز خیریه را که از کمک های خارجی استفاده می کنند ، هدف قرار داده است.
درحالی که نهادهای اجرایی و قانونی در کانبرا به دنبال تصویب قانون علیه ورود و نفوذ بیشتر چین در استرالیا هستند، اما درعین حال جولی بیشاپ وزیر امورخارجه این کشور قرار است در صورت توافق پکن از چین دیدار داشته باشد.
دوکشور از سال 2014 میلادیی نشست های سالانه میان وزیران امور خارجه را برگزار کرده اند.
اما نکته مهم این است که اگرچه تعارضات سیاسی در حالی میان دو کشور در حال شعله ور شدن است اما روابط تجاری دوجانبه پکن- کانبرا در کمتر از یکسال اخیر در سطح بسیار بالای حدود 130 میلیارد دلار برآورد شده است.
منبع:ایرنا
1261