نتایج یک پژوهش ۳۰ ساله : موبایل سرطانزا نیست
زندگی بدون موبایل برای بیشتر افرادی که در ۳۰ سال گذشته متولد شدهاند، حتی قابل تصور هم نیست، اما این تجهیزات هنوز نسبتا جدید به شمار میروند از این رو دانشمندان به جمعآوری اطلاعات درباره عوارض فیزیکی و روحی استفاده طولانیمدت از این تجهیزات ادامه میدهند.
براساس گزارش گیزمودو،گروههای مختلف تاکنون نتایج متفاوتی را از عوارض استفاده بیش از اندازه از موبایل به دست آوردهاند، گروهی آن را مضر و گروهی آن را بیخطر توصیف میکنند، و سازمان جهانی بهداشت نیز این ابزار ارتباطاتی را در گروه موارد سرطانزا دستهبندی کردهاست.
با اینهمه نتیجه پژوهشی که توسط محققان استرالیایی انجام گرفته نشان میدهد هیچ نوع ارتباطی میان استفاده از موبایل و ابتلا به سرطان وجود ندارد. محققان این پژوهش دادههای سه دهه مختلف، از سال ۱۹۸۲ تا ۲۰۱۳ را مورد بررسی قرار دادهاند و نسبت میان میزان استفاده از موبایل و موارد ابتلا به سرطان را به دست آوردهاند.
اگرچه اطمینان از بیخطربودن یا خطرناکبودن استفاده از گوشیهای موبایل را نمیتوان براساس نتایج یک پژوهش بهدست آورد، اما این پژوهش از آنجایی که دادههای ۳۰ سال را بررسی کردهاست،مدرکی مستدل به شمار میرود.
این پژوهش نشان میدهد در میزان ابتلا به سرطان در مردان افزایش کمی وجود دارد درحالیکه در مورد زنان چنین افزایشی مشاهده نمیشود. آنچه این پژوهش استرالیاییها را کاربردیتر ساختهاست ایناست که تمامی موارد تایید شده ابتلا به سرطان باید به ثبت قانونی رسیدهباشند.
دانشمندان میگویند هیچ مورد افزایش ابتلا به سرطان مرتبط به افزایش میزان استفاده از گوشیهای موبایل در پژوهش خود نیافتهاند. اگرچه در این پژوهش افزایش ابتلا به سرطان در میان افراد ۷۰ تا ۸۴ ساله مشاهده شدهاست،اما این روند رو به افزایش به دورانی تعلق دارد که هنوز استفاده از موبایلها رایج نشدهبود و احتمالا افزایش ناشی از بهبود تکنیکهای تشخیص پزشکی بودهاست.
به طور کلی دادههای مربوط به ۱۹۸۵۸ مرد و ۱۴۲۲۲ زن در این پژوهش مورد استفاده قرار گرفتهاست. استفاده از موبایل در استرالیا از سال ۱۹۸۷ آغاز شدهاست و طی ۲۹ سال اخیر خیزشی ۹۰ درصدی داشتهاست.
به گفته سایمون چپمن محقق ارشد این پروژه، استفاده از دادههای یک دوره طولانیمدت این اطمینان را ایجاد میکند که هیچ دوره تاخیری میان افزایش استفاده از اسمارتفونها و ابتلا به سرطان وجود ندارد، زیرا اگر وجود داشت، نشانههای آن در این پژوهش به چشم میخورد. محففان استرالیایی نتایج خود را با نتایج دو پژوهش دیگر که در دورههای مختلف انجام شدهاند مقایسه کردند و دریافتند اگرچه در این دو پژوهش به ارتباط میان ابتلا به سرطان و استفاده از موبایل اشاره شدهاست،اما این افزایش ابتلا به سرطان در استرالیا نبودهاست.
اما از آنجایی که متغیرهای فراوانی بر سبک زندگی انسان اثرگذار است، درک کامل تاثیر این تجهیزات کوچک بر سلامت انسان به مطالعات بیشتری نیاز خواهدداشت.
منبع: روزگاران
16