رئیس مرکز فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال وزارت ارشاد:

کمپین‌های فضای مجازی، جریان‌ساز هستند/ تعداد پویش‌ها باید بیش از این‌ها باشد/ این روزها مرجع رسمی اخبار کانال‌های بزرگ عضو هستند، نه روزنامه‌ها

رئیس مرکز فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال وزارت ارشاد گفت: مرجع خبری مردم این روزها فضای مجازی و کانال های پر عضو بیش از یک و نیم میلیونی هستند.

کمپین‌های فضای مجازی، جریان‌ساز هستند/ تعداد پویش‌ها باید بیش از این‌ها باشد/ این روزها مرجع رسمی اخبار کانال‌های بزرگ عضو هستند، نه روزنامه‌ها

تجربه کمپین‌های موفق #فرزندت_کجاست؟ و #استعفای_شجاعانه در رسانه خبر فوری ، منجر به ایجاد کمپین نه به دلال و نه به دلال شد که از روز گذشته تاکنون باعث کاهش قیمت دلار در بازار ارزی کشور شده است. همین اتفاق باعث شد که بار دیگر مسئولان توجه خود را به اهمیت کارکرد فضای مجازی معطوف کنند و به این باور برسند که فضای مجازی بیش از آنکه تاثیر منفی داشته باشد می‌تواند تاثیر مثبت در کاهش اضطراب جمعی و التهاب عمومی داشته باشد. ریاست مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال در گفت‌وگو با خبرنگار گروه رسانه خبر فوری از اهمیت این کمپین‌ها و این تجربه موفق می‌گوید.

مرتضی موسویان، درخصوص کمپین نه به دلال نه به دلار که خبر فوری آن را شکل داد و اینکه چرا رسانه‌های مکتوبی نظیر روزنامه‌ها به آن نپرداختند گفت: این روزها دیگر معیار روزنامه‌های سنتی نیستند تیراژ روزنامه‌ها به شدت کاهش پیدا کرده است و مردم عموما از فضای روزنامه‌ها استفاده نمی‌کنند و به کانال‌ها کوچ کردند.

وی تصریح کرد: مرجع خبری فضای مجازی و کانال‌های پر عضو بیش از یک و نیم میلیونی هستند.

موسویان درخصوص کمپین‌های فضای مجازی گفت: باید اعتراف کنیم در فضای مجازی کمپین‌ها نه تنها جریان درست می‌کنند بلکه آن را هدایت می‌کنند و باعث می‌شوند که در کشور نتایج مثبت حاصل شود.

ریاست مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال ادامه داد: این کمپین‌ها می‌توانند هم تاثیر مثبت داشته باشند و هم منفی. به طور مثال کمپین نه به دلار نه به دلال نمونه‌ای از این کمپین‌های مثبت بود.

موسویان تشریح کرد: این کمپین‌ به مردم یاد می‌دهد در شرایطی که کشور در بحران است مردم مصرف را کم کنند و موارد غیر ضروری را نخرند و کمک کنند که آرامش به فضای اقتصادی کشور باز گردد.

رئیس مرکز فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال وزارت ارشاد تاکید کرد: کمپین‌ها باید بیش از این‌ها در فضای مجازی ایجاد شود، مردم باید منافع خود را بشناسند و در این پویش‌های جمعی مشارکت جمعی داشته باشند. مشارکت همگانی هم زمانی محقق می‌شود که اطلاع رسانی دقیقی محقق شود.

موسویان در ادامه درباره دیگر تغییراتی که فضای مجازی در عادات مردم ایجاد کرده است گفت: دیگر گذشت زمانی که مردم کارهای خودشان را با زمان اخبار رسمی تلویزیون تنظیم می‌کردند. اکنون مردم هر لحظه عادت کردند که رجوع کنند به منابع خبری که در اختیار دارند و اخبار لحظه‌ای دریافت کنند. اینها تغییراتی است که باعث ایجاد خرده فرهنگ و یا فرهنگی در فضای مجازی شده است.

وی تاکید کرد: ما باید این تغییرات و تاثیر فضای مجازی را به رسمت بشناسیم و به طور کلی عنوان کنیم که مسابقه‌ای که بین رسانه‌های یکسویه و رسانه‌های تعاملی ایجاد شده غلط است زیرا مکتوب‌ها و غیر تعاملی‌ها مدت‌هاست از دور رقابت خارج شدند و اصلا مردم آن‌ها را در گردونه رقابت نمی‌دانند.

موسویان در ادامه درباره تاثیر سواد رسانه‌ای و تعهد خبرنگاران در فضای مجازی و ظهور کانال‌هایی که اخبار غلط منتشر می‌کنند گفت: افراد باید این تعهد را در فضای مجازی حس کنند که نسبت به تولید و بازنشر تعهد داشته باشند و پیش از بازنشر خبر با خود بگویند که آیا منبع خبر موثق است و یا تولید و بازنشر این خبر به نفع جامعه است یا نه. بنابراین خبرنگار و یا هر شخص دیگری به عنوان شهروند خبرنگار هم باید مسئولیت اجتماعی خودش را بفهمد.

وی در پایان گفت: این قابلیت واقعا در فضای مجازی وجود ندارد که ما یک منبع خبری را به طور کلی حذف کنیم مثلا دیدیم که فیلتر شدن هم کاری از پیش نبرد و تنها و تنها با ارتقای فرهنگی و بالا بردن سواد رسانه‌ای در راستای حفظ منافع ملی است که می‌توان کاری پیش برد.

33

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 1
  • زیبایی
    0

    انهای که با فشارهاوتهدیدات دشمنان این ملت درپی منافع شخصی خود هستن هم در این دنیا هم در اخرت جواب گو خون شهدای هستن که از همه چیز خود گذشتن تا دشمن نه تواند به مقصدش برسد