مائده طهماسبی:
خانه برناردا آلبا با یک نگاه سیاسی، انتقادی نوشته شده است
لورکا این نمایش را در سال 1936 با یک نگاه سیاسی ، انتقادی به مسایل جامعه و به روز کشور خود و در اوج خفقان دیکتاتوری فرانکو نوشت و شخصیت « پرودن سیا » پلی از دنیای آزادی به داخل خفقان خانه آلبا بود.
مائده طهماسبی در گفتگو با خبر فوری اجرا در تاتر «خانه برناردا آلبا» و کار با دکتر علی رفیعی را بسیار جذاب دانست و گفت: کار کردن با علی رفیعی شکل خاص و پیچیده ای داشت، در عین سهولت ، سخت هم بود و می توان گفت که برای هر بازیگری همکاری با علی رفیعی یک کلاس درس است.
وی ادامه داد: دکتر رفیعی برخلاف روند حال حاضر تاتر کشور تمرینهای طولانی را مانند کلاس درس بازیگری روزانه انجام می دهند که همین روند تاتر را در مسیر جذاب تری قرار می دهد و آن چیزی که میبینید از اتد زدنهای طولانی مدت بازیگران است.
طهماسبی در مورد تاتر «خانه برناردا آلبا» گفت: لورکا این نمایش را در سال 1936 با یک نگاه سیاسی ، انتقادی به مسایل جامعه و به روز کشور خود و در اوج خفقان دیکتاتوری فرانکو نوشت و شخصیت « پرودن سیا » پلی از دنیای آزادی به داخل خفقان خانه آلبا بود.
گفتنی است، «خانۀ برناردا آلبا» درامی در سه پرده است و آخرین و مهم ترین نمایشنامۀ «فدریکو گارسیا لورکا»، شاعر و نمایشنامه نویس بلندآوازۀ اسپانیایی است که مضمون آن آشفتگی زندگی خانواده زنی شصت ساله است که شوهرش به تازگی فوت کرده و پنج دخترش، از بیست ساله تا سی و نه ساله، هنوز مجرد و خانه نشین هستند.
«لورکا» با نوشتن این نمایشنامه دربارۀ یک خانواده، خواسته است نشان دهد که چگونه یک شخص به سبب آرزوهای برنیامده یا امیال سرکوفتۀ خود، به سلطه بر زندگی دیگری، حتی فرزندانش، تمایل پیدا می کند و به یک خودکامه تبدیل می شود.
فدریکو گارسیا لورکا نقاش، نوازنده پیانو و آهنگ ساز هم بود که در ۳۸ سالگی - به روایتی - به دست پارتیزان های ملی در جریان جنگ داخلی اسپانیا کشته شد.
گفتگوی کامل مائده طهماسبی و قسمتهایی از این تاتر جذاب را در این ویدیو ببینید
43