تصویر تلسکوپ جیمزوب از برخورد دو کهکشان
تلسکوپ جیمزوب در تازهترین رصد خود، تصویری از برخورد شگفت انگیز دو کهکشان را ثبت کرده است.
![تصویر تلسکوپ جیمزوب از برخورد دو کهکشان](https://cdn.khabarfoori.com/thumbnail/dEZbVwJAkOLY/Z16wE4UvYwwq6tR2EOJTejVKGi50irI1BRxa7rEvYTnP-Bf9ahgZsp-WJuyTV3Z4V6BMQR8T-nfsv9pue1duJM9ASJYgcxzP/V9oU8wRlLLRF.jpg)
تصویری که به تازگی از تلسکوپ فضایی جیمز وب منتشر شده است کهکشانهای خیره کننده IC ۱۶۲۳ A و B را نشان میدهد که در فاصله ۲۷۰ میلیون سال نوری از ما قرار دارند و در حال ادغام هستند.
هنگامی که این دو کهکشان با هم برخورد میکنند، آنها را قطع میکنند و سطوح بالایی از تشکیل ستاره را تغذیه کرده و منطقهای به نام منطقه ستارگان ایجاد میکنند. جیمز وب این تصویر را با استفاده از سه ابزار خود ثبت کرد: MIRI، NIRSpec و NIRCam. هر ابزار بخش متفاوتی از مادون قرمز را بررسی میکند تا ویژگیهای مختلف کهکشان ادغام شده را مشاهده کند.
دانشمندان وب میگویند: «این سیستم کهکشانی در حال تعامل بهویژه در طول موجهای فروسرخ درخشان است و آن را به یک زمینه ایدهآل برای نمایش توانایی وب در مطالعه کهکشانهای درخشان تبدیل میکند».
شکلگیری سریع ستاره زمانی اتفاق میافتد که نیروهای جزر و مدی ناشی از کشش گرانشی دو کهکشان بر روی ابرهای غبار و گاز کشیده شده و باعث تولد ستارههای جدید میشوند؛ همچنین تصور میشود با ادغام این دو کهکشان، ممکن است سیاهچالهای جدید تشکیل دهند.