یک نماینده ۸۰۲ میلیون تومان تسهیلات را چطور تسویه می‌کند؟

اگر یک نماینده مجلس بخواهد ۸۰۲ میلیون تومان دریافتی را بدون هیچ سود تسهیلاتی به مجلس طی ۴۵ ماه برگرداند باید ماهیانه بیش از ۱۷ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان قسط دهد.

یک نماینده ۸۰۲ میلیون تومان تسهیلات را چطور تسویه می‌کند؟

مجلس یازدهم در این عمر ۴ ماهه خود بار دیگر بر سر زبان‌ها افتاده است. پس از ماجرای ودیعه مسکن نمایندگان، این بار تحویل خودروی «دناپلاس» با قیمت دولتی و به صورت اقساطی سبب شد، نگاه‌ها به سمت مجلس یازدهم و تسهیلاتی برود که به وکلای ملت داده می‌شود.

ماجرا از چه قرار بود؟

در واقع براساس سنت هر دوره مجلس، در همان هفته و ماه‌های آغاز به‌کار نمایندگان راه‌یافته به خانه ملت، مبلغی به‌عنوان ودیعه مسکن و خودرویی به‌صورت قسطی تحویل آن‌ها می‌شود.

از این‌رو برای نمایندگان این دوره ۲۰۰ میلیون تومان به‌عنوان ودیعه مسکن درنظر گرفته شد و همچنین برای تامین خودروی نمایندگان در همان ابتدای مجلس، فرم‌هایی در اختیارشان قرار گرفته بود تا یکی از سه گزینه استفاده از خودروی مجلس با راننده و کسر هزینه‌ها از حقوق نماینده، تحویل امانی خودروی صفر (پارس) به نماینده و عودت آن به مجلس در پایان نمایندگی و فروش اقساطی یک خودروی صفر به نماینده (دنا پلاس یا پارس) که قسط آن از دریافتی ماهانه کسر شود، انتخاب شود.

این موضوع چندان رسانه‌ای نشده بود تا اینکه روح‌الله ایزدخواه عضو کمیسیون صنایع و نماینده تهران در مجلس در صفحه شخصی خود در اینستاگرام به شرایط دریافت این خودرو اشاره و نوشت: قیمت تحویل این خودرو به نمایندگان، ۳۰۲ میلیون تومان و اقساط آن ۳ ساله است. سند آن هم حداقل تا یک سال به‌نام مجلس است و امکان فروش به غیر ندارد.

پس از اعلام این خبر، محمدحسین فرهنگی، سخنگوی هیئت رئیسه مجلس اعلام کرد که این خودرو‌ها در گذشته به نام نمایندگان شماره‌گذاری می‌شد، اما این دوره به نام مجلس شماره‌گذاری شده است و امکان واگذاری ندارد. همچنین او تشریح کرد که برخی نمایندگان خودروی مناسبی برای سرکشی به حوزه‌های انتخابیه در اختیارشان نیست و پس از پایان دوره مجلس نیز این خودرو‌ها مستهلک می‌شود و عملا به درد مجلس نمی‌خورد.

این در حالی است که احمد امیرآبادی فراهانی، عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی ضمن تشریح چرایی اعطای خودرو دنا پلاس به نمایندگان مجلس بیان کرد که همه نمایندگان اقدام به دریافت خودرو‌های مجلس نکرده‌اند و نمایندگانی که خودروی شخصی داشتند از دریافت این خودرو‌ها امتناع کردند.

البته ماجرا به این جا ختم نشد. نماینده قزوین در مصاحبه خود با یکی از خبرگزاری‌ها اظهار کرد که ماشین شاسی بلند برای رفت و آمد به مناطق روستایی می‌خواهد. در نهایت جنجال‌هایی که این خبر به وجود آورد باعث شد که برخی از نمایندگان مجلس مانند غلامرضا منتظری، نایب رئیس کمیسیون فرهنگی و روح الله ایزدخواه، نماینده تهران انصراف خود را از دریافت این خودرو‌ها اعلام کنند.

توئیتر و ماجرای دناپلاس نمایندگان

پس از انتشار این مطالب، تعدادی از کاربران توئیتر که برخی از آن‌ها از چهره‌های سیاسی کشور هستند، نسبت به این موضوع واکنش نشان داده و در انتقاد از مجلس مطالبی را بیان کردند. سعید لواسانی امام جمعه لواسان نوشته است: «طبق گفته یکی از نمایندگان، قیمت دنا پلاس تحویلی ۳۰۲ میلیون است که ۳ ساله از حقوق آنان کسر می‌شود یعنی حدودا ماهی ۸ میلیون و سیصد هزار تومان. نمایندگان ماهانه چقدر می‌گیرند؟ واقعا غیرقابل پذیرش است. آیا به معنای تضمین تخلفات خودروسازان و چراغ سبز برای سرکیسه کردن مردم نیست؟ شفافیت و پاسخگویی چه شد؟»

پس از انتشار این مطالب، فارغ از اینکه آیا اختصاص چنین تسهیلاتی درست است و آیا لازم است چنین مزایایی در اختیار نمایندگان مجلس قرار بگیرد یا خیر، مجموع ریالی تسهیلاتی که طی این چند ماه اخیر به وکلای ملت پرداخت شده، توجه مردم و رسانه‌ها را جلب کرده است.

پیگیری‌ها درباره میزان تسهیلات پرداختی به نمایندگان مجلس یازدهم گویای این مطلب است که در این چند ماه گذشته مبلغ ۲۰۰ میلیون بابت ودیعه مسکن به اکثر نمایندگان پرداخت شده است. همچنین از آنجا که برخی از بهارستان نشینان نسبت به کم بودن این مبلغ برای اجاره منزل در تهران گلایه داشتند، وام دیگری به مبلغ ۳۰۰ میلیون تومان در غالب وام ضروری به نمایندگان داوطلب دریافت این وام پرداخت شده است.

برخی نمایندگان مجلس یازدهم نیز متقاضی دریافت اقساطی یک خودروی صفر دنا پلاس یا پارس بودند که قسط آن از دریافتی ماهانه کسر شود.

در این گزارش سعی کردیم، محاسبه کنیم که اگر یک نماینده مجلس ودیعه مسکن، وام ضروری و خودروی دنا پلاس را دریافت کند، در ماه چقدر باید قسط پرداخت کند.

با محاسبه مبالغ تسهیلات پرداخت شده به وکلای ملت اگر یک نماینده ودیعه مسکن، وام ضروری و خودروی دنای ۳۰۲ میلیون تومانی را دریافت کرده باشد، در مجموع ۸۰۲ میلیون تومان از مجلس تسهیلات گرفته است که طی ماه‌های باقی‌مانده از عمر نمایندگی خود باید این مبالغ را به صورت قسطی به مجلس برگرداند.

طبق اطلاعات منتشر شده به نقل از نمایندگان زمان بازپرداخت این تسهیلات سه ساله است، اما از آنجا که از عمر مجلس یازدهم حدود ۴۵ ماه باقی مانده است، لذا در این گزارش دو زمان بازپرداخت برای این تسهیلات در نظر میگیریم.

اگر یک نماینده مجلس بخواهد ۸۰۲ میلیون تومان دریافتی را بدون هیچ سود تسهیلاتی به مجلس طی ۴۵ ماه برگرداند باید ماهیانه بیش از ۱۷ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان قسط دهد. میزان این قسط در صورتی که زمان بازپرداخت را سه ساله (۳۶ ماه) در نظر بگیریم، مبلغی در حدود ۲۲ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان در هر ماه می‌شود.

این در حالیست که حقوق ماهانه مجلسی‌ها در سال گذشته حدود ۹ میلیون و ۲۸۰ هزار تومان بود و امسال، میزان حقوق ماهانه مجلسی‌ها به ۱۱میلیون و ۶۰۰ هزار تومان رسیده است البته بخش دیگر دریافتی نمایندگان با عنوان ردیف‌های دیگری به آن‌ها تعلق می‌گیرد که شامل هزینه رفت‌وآمد، استخدام منشی، اجاره دفتر، اجاره منزل در تهران و قبض موبایل است؛ لذا نمایندگان مجلس باتوجه‌به تعداد دفاترشان عدد متفاوتی را در ذیل "هزینه دفاتر" دریافت می‌کنند.

حالا اگر یک نماینده مجلس از اماکن دولتی یا از ملک شخصی خود به‌عنوان دفتر نمایندگی خود استفاده کند، هزینه ماهانه اجاره دفتر که از مجلس دریافت می‌کند، برای خودش باقی می‌ماند و یا اگر به جای استخدام ۳ نیروی کار، فقط یک نفر را استخدام کنند و مبلغ کمتر از چیزی که مجلس برای این امر به حساب نماینده واریز می‌کند، به نیروی کار خود پرداخت کند، مابه‌التفاوت هر کدام از این‌ها در حساب شخصی آن نماینده باقی میماند.

اما اگر طبق گفته خود نمایندگان مجلس که معتقد تنها حقوق نمایندگی‌شان برای آن‌ها می‌ماند و بخش دوم دریافتی آن‌ها برای هزینه‌های دفتر و ... هزینه می‌شود، پس هر نماینده مجلس با حقوق ۱۱ میلیونی خود بدون هیچ هزینه‌کرد دیگری، در هر ماه می‌تواند تنها نصف اقساط خود را پرداخت کند و مشخص نیست باقی اقساط و هزینه زندگی آن‌ها چگونه تامین می‌شود.

منبع: تسنیم

38

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 11
  • هامون
    0

    واما اگر خدا بخواهد کسی را رسوا کند دروغی را بر ملا سازد ... همین ماه قبل بود که حقوق ماهیانه ی ساکنان بهارستان را ۹الی یازده میلیون اعلام کرده بودن !

  • مهدی
    0

    الی برکت الله بخوربخور است مثل ما نیستند که حتی قدرت خرید یک کیلو گوشت نداریم

  • ج
    0

    در ماه سه تا حقوق میگیرن هر ده روز یه فیش بعدش میرن سراغ مردم یکی گاوداری میزنه مجوز میخواد یکی مرغداری یکی معدن یکی باغداری یکی کارگاه یکی کارخونه همه باید دم نماینده رو ببینن تا مجوز بگیرن

  • ناشناس
    0

    پس فکر کردید برای چی زور می زنن که نماینده بشن؟ دلشون برای مردم سوخته؟

  • ندا
    0

    الهی ک این پولارو نخورن الهی خون بشه بالاش بیارن

  • علما
    0

    نفرین هیچ تاثیری نداره خدایی مثل اینکه ملت کلا نفرین زده ودزدهستندو این چپاولگران به حق هستن نفرین بر علیه انها میشه دعا.این نماینده های مفت خور پاچه خوار دهنشان را دیدن ولب باز نمی کنن وفقط منتظر سهم خود از این چپاول هستن. ارزش پول ایران شده باد شکم.

    نظرات شما -
    • کاربر ناشناس
      0

      نماینگان رفتند درمجلس که ازحقوق ملت دفاع کنند یااینکه سرپرکردن جیب خودشون چانه بزنند واقعاچقدربدبختیم که درچنین کشوری زندگی میکنیم ونام جمهوری اسلامی هم روش گذاشتیم

  • امپراطور
    0

    این حقوق ماهی یازده میلیون پایه حقوقی محسوب میشه با بقیه آیتم ها رو اگه فیش حقوقی دریافتی ماهیانه رویت بشه سر به فلک میکشه . نزدیک به صد میلیون بدون دزدی هاشون میگیرند . تازه این حقوق مادام العمر هست چه قانونی قشنگی ما داریم . مادام العمر . خلاصه چکار دارید دزد تو دزد می چرخه . هیچ جناحی هم همدیگر رو لو نمیدهد. بعدش هم این تسهیلاتی که بهشون میدن اصلا پس گرفته نمیشه . این سر وصداهایی که تو رسانه ها میکنند تمام بخاطر گول زدن ملت ساده و صادق هست

  • حسن
    0

    ایا واقعا قابل باور است که این نمایندکان بخواهند برای ملت کاری انجام دهند؟ این جماعت اینطور که از اول کارشان معلوم است فقط و فقط آمده اند برای خودشان کار و درامد داشته باشند .

  • اسماعیل میرزایی
    0

    خودشون بهتر میدونند چطور تسفیه کنند وحتی...

  • علی عباسی
    0

    هیچ وقت نمی دهند هرکسی بگوید من پرداخت کردم دروغ محض است هرچی میگیرن تنها مبلغ سوری است اینها نه دین دارند نه انصاف نه تعهد وتقوا فقط وفقط یک لوطی دیگر با رای دادنمان درمجموع رانتی ها اضافه میشود

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها