روز بدون وزیر آموزش و پرورش/ از شوک استعفا تا بازار داغ گزینههای سرپرستی
امروز، روز بدون وزیر در وزارت آموزش و پرورش است! و البته بازار گزینههای سرپرستی داغ است؛ از ساعاتی پیش کانالها و گروههای متعددی در شبکههای اجتماعی در موافقت و مخالفت گزینههای مطرح شده، تشکیل شده است.
دیگر شوکهای ناگهانی برای دستگاه تعلیم و تربیت روال شده است؛ هر چند وقت یکبار یک اتفاق جدید، آموزش و پرورش را تحت الشعاع قرار میدهد.
یک روز ماجرای آزار و اذیت دانشآموزان در مدرسهای در غرب تهران، یک روز آتشسوزی دبستانی در زاهدان، یک روز همخوانی ترانهای مبتذل توسط دانشآموزان و حالا استعفای وزیر آموزش و پرورش.
*** روز پر از سؤال
صبح روز 16 خرداد، کانالهای غیررسمی خبری را منتشر کردند که دستگاه تعلیم و تربیت را به خبر یک رسانهها تبدیل کرد؛ «وزیر آموزش و پرورش استعفا کرد».
خبرنگاران رسانهها از همان ساعت انتشار خبر پیگیر این موضوع بودند اما انگار وزارت آموزش و پرورش به کما رفته باشد، هیچکس پاسخگوی خبرنگاران نبود و آن یکی، دو نفر هم که گوشی تلفنشان را بر میداشتند عنوان میکردند حرفهایشان خبری نشود.
کاربرد استفاده از «منابع آگاه» در خبر استعفای وزیر آموزش و پرورش نمود زیادی داشت و رسانهها دست به دامن این عنوان شدند تا از قافله خبر عقب نمانند.
تا آنکه عصر روز 16 خرداد، معاونت روابط عمومی و اطلاعرسانی آموزش و پرورش، . در اطلاعیه این معاونت آمده بود: «خبر پذیرش استعفای وزیر آموزش و پرورش که توسط برخی رسانهها و خبرگزاریها منتشر شده است، تکذیب میشود».
هر چند که وقتی، در ساعات پایانی دیروز، خبر موافقت رئیسجمهور با استعفای وزیر آموزش و پرورش منتشر شد، خبر سایت آموزش و پرورش هم جای خودش را به خبر جدید داد!
در همان زمان و قبل از اینکه با استعفای وزیر آموزش و پرورش موافقت شود، گزینههای مختلفی برای سرپرستی این وزارتخانه هم مطرح میشد که نام معاونان سابق و فعلی وزارت آموزش و پرورش در بین این اسامی دیده میشد.
در پایان این روز چند سؤال همچنان بیجواب ماند:
- چرا خبر استعفا باید از منابع غیررسمی و آن هم در روز تعطیل منتشر شود؟
- آیا وزیر آموزش و پرورش واقعاً به قصد شرکت در انتخابات مجلس استعفا کرده است؛ آیا وزیر آموزش و پرورش به وکالت را به وزارت ترجیح داده است؟!
- چقدر عدم تحقق تعهدات در قبال فرهنگیان در استعفای وزیر آموزش و پرورش نقش داشته است؟
- آیا زمزمههای استیضاح در جریان استعفا تأثیر داشته است؟
*** گلایههای فرهنگیان
در چند ماه اخیر، فرهنگیان، گلایههای متعددی از وزارت آموزش و پرورش داشتند؛ عدم پرداخت مطالبات، دورههای پر سؤال ضمن خدمت، مسائل پرورشی و آموزشی، عدم اجرای طرح رتبهبندی معلمان و انتصابات سیاسی از جمله گلایههاست و البته این گلایهها تنها مختص به فرهنگیان شاغل و رسمی آموزش و پرورش نیست بلکه معلمان حقالتدریس، معلمان طرح خرید خدمات، معلمان بازنشسته و مربیان پیشدبستانی و سربازمعلمان نیز در صف گلایه از آموزش و پرورش قرار دارند.
*** گلایههای آقای وزیر
هنوز سال تحصیلی 98ـ97 به پایان نرسیده است و انگار همین دیروز بود که سید محمد بطحایی وزیر آموزش و پرورش در نشست خبری با خبرنگاران، بخشی از سفره دل را باز کرد و گلایه کرد؛ از بداخلاقیهایی گفت که وزیر آموزش و پرورش را نشانه گرفته است.
بطحایی، به سینا تیوی اشاره و بر مالکیت دولتی آن تأکید کرد و گلایه از حرفهایی داشت که در فضای مجازی برعلیه او میزنند و به همین دلیل گفت «تا امروز ریالی برای تلویزیون تعاملی سینا هزینه نکردیم و تا امروز ریالی هم دریافت نکردیم».
البته وی به یک موضوع دیگر هم اشاره کرد که «فضای اجتماعی درباره مدیران این است که فرد وقتی مدیر شد حتما یک ماشین شاسی بلند در 3 ماهه اول کار و یک خانه لوکس می دهند و فرد هیچ مشکلی در خانواده ندارد و این پیش فرض غلط است؛ بنده یک سمند دارم که مال قبل از وزارت است و خودم هم رانندگی میکنم؛ این فرضها غلط و تهمت است».
البته این اواخر، وزیر آموزش و پرورش در نشست با مدیران رسانه نسبت به انتشار ناقص اخبار سخنانش هم گلایه کرد: « انتشار اخبار ناقص از مصاحبهام در خصوص پخش کلیپهای منتشرشده در فضای مجازی، برداشتهای اشتباهی از سخنانم را به همراه داشت، برای همین انتظار میرفت رسانهها بدون حذف ابتدا و انتهای عرایضم، آن را بهطور کامل اطلاعرسانی میکردند؛ در مصاحبه ای که آن زمان در مورد پخش کلیپ ها در فضای مجازی انجام دادم، خاطر نشان کردم که پنهانی از مدرسه دخترانه فیلم گرفتن و پخش آن در فضای مجازی نوعی تخلف است. این اتفاق در موضوع پخش کلیپ های فوق افتاده است لذا باید موضوع توسط پلیس فتا پیگیری شود؛ اما متأسفانه برخی رسانهها سهواً یا عمداً موضوع را طور دیگری انعکاس دادند».
*** وزارت بهتر است یا نمایندگی مجلس؟!
وقتی روز گذشته خبر استعفای وزیر آموزش و پرورش منتشر شد، همزمان با آن توئیت سخنگوی وزارت کشور هم منتشر شد؛ البته برخی رسانهها هم در خبرهایی که به نقل از منابع آگاه منتشر کرده بودند، دلیل استعفای وزیر را مسائل شخصی عنوان کردند و این موارد روی هم موضوع استعفا به دلیل شرکت در انتخابات مجلس را تا حدودی پررنگ جلوه میداد.
هر چند که این سؤال مطرح است که آیا وزیر آموزش و پرورش به این باور رسیده است که نمایندگی مجلس بهتر از وزارت است؟! و البته آیا در پروسه این انتخابات شانس رأی آوردن بالاست؟! و شاید هم هیچکدام!
***بازار داغ گزینههای سرپرستی
امروز روز بدون وزیر است و بازار گزینههای سرپرستی داغ است؛ اسامی چون مهدی نوید ادهم دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش، علی زرافشان معاون سابق وزارت آموزش و پرورش، علی الهیار ترکمن معاون توسعه منابع آموزش و پرورش، حسین خنیفر رئیس دانشگاه فرهنگیان، علیرضا کاظمی معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش، مجتبی زینیوند رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی، غلامرضا کریمی رئیس مرکز امور بینالملل و مدارس خارج از کشور، عبدالرضا فولادوند مدیرکل آموزش و پرورش تهران و امیرعلی نعمتالهی قائممقام وزیر آموزش و پرورش در این بازار اسامی دیده میشود.
از ساعاتی پیش کانالها و گروههای متعددی در شبکههای اجتماعی در موافقت و مخالفت این افراد تشکیل شده است و گروههای مختلف تلاش میکنند، گزینه خود را بیش از پیش به رئیسجمهور معرفی کنند.
باید دید رئیسجمهور چه برنامهای برای وزارت بی وزیرش دارد و قرار است چه کسی سکان کشتی آموزش و پرورش را به دست بگیرد.
منبع: فارس
1981
واقعیت استعفا را به مردم بگویید
اولا واقعیت های استعفاء را به مردم بکوبید ثانیا در این شرائط خاص نباید به مسئولین بیش از اندازه فشار آورد که عطای پست را به لقاء آن ببخشند
وزیری که بود و نبودش فرقی نمی کنه ، همان بهتر که برود .
اقای وحانی بچه خواهر ب برادری ب عمویی ب عمهیی دائیی خالویی اگرندای پسر همسایه یا دختر همسایه نوایهی نویرهی کلوخ ان دازی ندارد برای آموزش وپرورش سرپرست بیزارد
خب چرا تعجب میکنین. مگه وقتی وزیر بود چه گره ای رو از این وزارتخانه باز کرد که الان که رفته دلمون بسوزه . رفت که رفت زودتر میرفت
زندهباد ایران
به جهنم که وزیر نداره اون موقع هم که وزیر داشت ، نداشت
همه چیز رو کم کم خراب مکنید
سلام چه گلی به سر آموزش وپرورش زده که حالا میخواد بره نماینده مجلس بشه
سلام خدمت همه کسانی که دل سوخته ای برای تعلیم و تربیت کشور دارند در حوزه تعلیم و تربیت این ره که ما میرویم به ترکستان است از سند تحول گفتیم و گفتیم اما همه اقدامات ما در این حوزه برخلاف آن بوده است ازچگونگی جذب نیروی انسانی غیر حرفه ای و متعهد گرفته (که ازمهمترین زیرساخت های یک نهاد اجتماعی تلقی میگردد) تا سایر زیر ساختهایی مناسب نظام آموزشی 6_3_3 اعم از فضای آموزشی و تجهیزات لازم و محتوا جامع و مانع و ..... لذا تااین وزارت از لحاظ انتخاب وزیر و تخصیص بودجه با صبغه سیاسی مبری و منزه نگردد قطعا رفتن بسمت صلاح مطابق سند تحول غیر ممکن خواهد بود. آقای بطحایی این کاره نبودند