سینوزیت یا کرونا؟
یک متخصص گوش و حلق و بینی گفت: برخی از علائم کووید ۱۹ ممکن است مشابه عفونت سینوسها باشند، علائمی مانند گرفتگی بینی، گلودرد یا تب ممکن است باعث شوند شک کنید که آیا دچار عفونت سینوسها شدهاید یا کووید – ۱۹.
رضا بهاری با اشاره به اینکه سینوسها حفرههای هوایی هستند که پشت صورت قرار دارند و وقتی مایعات در سینوسهایتان جمع میشوند، ویروسها و باکتریها میتوانند تکثیر شده و منجر به عفونت شوند، اظهار کرد: کووید ۱۹ یک بیماری ویروسی است که میزان آن در نواحی بینی و سینوسها میتواند زیاد بوده و برخی از علائم آن مشابه عفونت سینوسها باشند.
وی در پاسخ به این سؤال که چگونه تفاوت عفونت سینوس و کووید ۱۹ را تشخیص دهیم؟، عنوان کرد: عفونت سینوس و کووید ۱۹ در خیلی از علائم مانند گرفتگی یا آبریزش بینی، سردرد، گلودرد، سرفه، تب و خستگی مشترک هستند.
بهاری ادامه داد: برخی از علائم عفونت سینوسها با علائم کووید – ۱۹ مانند درد سینوس یا احساس فشار در بالای گونهها، پیشانی یا قسمت داخلی چشمها، ترشحات پشت بینی یا حلق، دندان درد، بوی بد دهان، کاهش حس بویایی و رنگ متفاوت ترشحات بینی متفاوت هستند.
این متخصص گوش و حلق و بینی عنوان کرد: درد و فشار سینوسها و ترشحات پشت بینی، معیارهایی هستند که به خوبی نشان میدهند موضوع عفونت سینوسها مطرح است، این علائم معمولاً همراه با دیگر علائم عفونت سینوسها مانند گرفتگی یا آبریزش بینی اتفاق میاُفتند.
وی ادامه داد: کووید ۱۹ علائم منحصر به فردی دارد که به ندرت در عفونت سینوس دیده میشود، علائمی مانند تنگی نفس، بدن درد، مشکلات گوارشی مانند تهوع و اسهال و استفراغ و از دست دادن حس بویایی و چشایی منحصر به این بیماری هستند.
بهاری افزود: در ۶۰ درصد از موارد عفونت سینوسها یا سرماخوردگی، کاهش حس بویایی میتواند روی دهد، در کووید ۱۹، از دست دادن حس بویایی و چشایی تقریبا به صورت کامل رخ میدهد و حتی بدون گرفتگی یا آبریزش بینی هم میتواند وجود داشته باشد، تحقیقات نشان دادهاند از دست دادن حس بویایی و چشایی در اثر کووید ۱۹ به طور متوسط تا ۱۰ روز وجود دارد.
این متخصص گوش و حلق و بینی عنوان کرد: علائم عفونت سینوسها معمولاً ناگهانی ظاهر میشوند اما علائم کووید ۱۹ میتوانند تدریجی و طی دو تا چهارده روز بعد از قرار گرفتن در معرض ویروس کرونا خود را نشان دهند.
وی ادامه داد: عفونت سینوسها اغلب بعد از یک بیماری ویروسی معمولی مانند سرماخوردگی یا آنفلوآنزا اتفاق میافتد، اگر علائمتان بعد از اینکه به تازگی بیمار بودهاید ایجاد شدهاند پس به احتمال زیاد دچار عفونت سینوس هستید، ویروسهایی که باعث سرماخوردگی یا آنفلوانزا میشوند معمولاً در ماههای پاییز و زمستان منتشر میشوند، اما ویروس عامل کووید ۱۹ میتواند در هر زمانی از سال وجود داشته باشد.
بهاری با اشاره به اینکه عفونت سینوسی معمولاً در عرض دو تا سه هفته برطرف میشود اما کووید ۱۹ بسته به شدت و وضعیت عمومی سلامت فرد، حدوداً یک تا دو هفته طول میکشد، عنوان کرد: مطالعهای در سال ۲۰۲۰ که روی ۲۷۰ بیمار سرپایی کووید ۱۹ انجام شد نشان داد ۱۷۵ نفر از این افراد گزارش کردند بعد از تقریبا هفت روز مثبت شدن تست کرونای خود، به وضعیت معمول سلامتی خود بازگشتند.
این متخصص گوش و حلق بینی افزود: بیشتر موارد عفونت سینوسی خود به خود و بدون عوارض شدید برطرف میشوند، اگر عفونت سینوسی ناشی از باکتری باشد ممکن است به مصرف آنتی بیوتیک نیاز داشته باشید.
وی با اشاره به اینکه عفونت سینوسی نسبتاً شایع بوده و خطرناک نیست، بیان کرد: بیشتر عفونتهای سینوسی در عرض چند روز برطرف شده و عوارض طولانی ندارند، اما کووید ۱۹ جدیتر بوده و میتواند عوارض بلندمدتتری ایجاد کند.