عضو هئیت علمی دانشگاه:

قاطعیت دانشگاه آزاد در حضوری شدن کلاس‌ها پیامدهای مثبت دارد

عضو هیئت علمی دانشگاه و رئیس دبیرخانه هیئت امنای دانشگاه آزاد اسلامی آذربایجان‌شرقی گفت: پیامدهای جسارت، اراده و قاطعیت دانشگاه آزاد اسلامی در حضوری شدن کلاس‌ها فقط در حفظ و ارتقای کیفیت آموزش خلاصه نمی‌شود و سایر عرصه‌های ارتباطی و اجتماعی کشور را نیز تحت تأثیر مثبت قرار می‌دهد.

قاطعیت دانشگاه آزاد در حضوری شدن کلاس‌ها پیامدهای مثبت دارد

مهران صمدی افزود: عواقب همه‌گیری کرونا بسیار فراتر از مسائل آموزشی و اقتصادی است تا جایی که یافته‌های جدید علمی در غرب نیز نشان می‌دهد که به علت استفاده طولانی‌مدت کودکان از ماسک، مهارت رمزگشایی پیام‌ها در ارتباطات غیرکلامی چهره از سوی آنان کاهش یافته است.

وی همچنین به یکی دیگر از نتایج تحقیقات اشاره و بیان کرد: در پی افزایش میزان استفاده از تماس‌های تصویری به جای ملاقات حضوری، افراد در دوران قرنطینه زمان بیشتری چهره خود را در گوشی دیده و به جزئیات چهره خود بیش از قبل توجه کرده‌اند لذا در برخی کشور های غربی میزان تمایل به جراحی‌های زیبایی صورت به شکل معناداری افزایش یافته است.  

وی اظهار داشت: هر تغییری در شرایط روزمره زندگی افراد،  ملاحظات و مسائل خاص خود را دارد؛ همانطور که دو سال قبل و با مجازی شدن کلاس‌ها با چالش‌ها و مشکلاتی مواجه بودیم، انتظار می‌رفت که برای بازگشت به شرایط قبل نیز با موانع و چالش‌هایی روبرو شویم.

وی با تاکید بر اینکه مقاومت‌ها و چالش‌ها بسیار کمتر از حد انتظار بوده است، اضافه کرد: اکثریت قاطع اساتید، دانشجویان، خانواده‌ها و حتی شهروندان از حضوری شدن کلاس‌ها استقبال کردند.

وی ادامه داد: تا حدودی همه اساتید اتفاق‌نظر دارند که ادامه برگزاری کلاس‌ها به صورت غیرحضوری موجب اُفت کیفیت آموزش خواهد شد؛ ضمن اینکه ارتباط دانشجو و استاد فقط در یادگیری و آموزش خلاصه نمی‌شود و دانشجویان با حضور در کلاس هم از رفتار اساتید می‌توانند درس بگیرند و هم تعامل با سایر دانشجویان می‌تواند موجب افزایش سطح مهارت‌های ارتباطی، انسانی و حل مسأله آنها شود که مورد اخیر یعنی مهارت حل مسأله از اولویت‌های دانشگاه آزاد اسلامی در «رویداد گام دوم» است.

رئیس دبیرخانه هیئت امنای دانشگاه آزاد اسلامی آذربایجان‌شرقی با اشاره به اینکه خانواده‌ها و شهروندان هم از حضوری شدن کلاس‌ها چندان نگران نیستند، بیان کرد: بعد از واکسیناسیون سراسری، مردم در حال برگشت به زندگی عادی هستند؛ دید و بازدیدهای عید، برگزاری جشن‌های عروسی در تالارها و آمار سفرهای نوروزی و ترددهای برون‌شهری هم این ادعا را ثابت می‌کند.

وی ادامه داد: خانواده ها به خوبی می‌دانند که جامعه و دانشگاه بزرگترین کلاس درس و فرصت برای کسب تجربه است و با منزوی شدن فرزندانشان موافق نیستند؛ البته خانواده‌های دانشجویان ساکن خوابگاه‌ها نگرانی‌هایی داشتند که با مشاهده شرایط و نحوه رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی با خیال آسوده به شهرهای خود بازگشتند.

«صمدی» به دو دلیلِ استقبال شهروندان از حضوری شدن کلاس‌ها نیز اشاره و بیان کرد: دلیل نخست اینکه فراگیر شدن بیماری کرونا و غیرحضوری شدن دانشگاه‌ها لطمه زیادی به مشاغل وارد کرد و برخی خوابگاه‌های خصوصی، رستوران‌ها و بوفه های دانشگاه تعطیل و تاکسی‌ها و اتوبوس‌های  شهری فعال در مسیر دانشگاه متوقف و تعداد زیادی از افراد شاغل در این حوزه بیکار یا ناگزیر به روی آوردن به مشاغل غیر مولد شدند.

وی اضافه کرد: دلیل دوم غیراقتصادی و جامعه شناختی است که برای توضیح آن به نقل‌قولی از یک راننده ی تاکسی اکتفا می‌کنم که می‌گفت «با حضوری شدن مدارس و دانشگاه‌ها، خیابان‌ها شلوغ و ترافیک سنگین‌تر از قبل شد ولی عیبی ندارد؛ در عوض شهر زنده شد، شهر بدون حضور بچه‌ها و جوانان لطفی ندارد.

وی همچنین در پاسخ به این سئوال خبرنگار ایرنا که «آیا دانشجویان همه مقاطع تحصیلی واکنش یکسانی به حضوری شدن کلاس‌ها داشتند؟» بیان کرد: قطعاً خیر، البته ما هم چنین انتظاری نداشتیم از یک سو دانشجویان مقطع  کارشناسی اغلب مجرد، غیرشاغل و مقیم شهر و استان محل تولد خودشان هستند و از سوی دیگر به واسطه جوانی با تغییرات به سهولت کنار می‌آیند به همین دلیل بیشترین استقبال را از سوی دانشجویان مقطع کارشناسی شاهد بودیم.

وی ادامه داد: شرایط دانشجویان مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری متفاوت است و دانشجویان این مقاطع اغلب غیرمقیم، متأهل، دارای فرزند خردسال و شاغل هستند و تغییر ناگهانی شرایط موجب بروز نگرانی آنها از بابت حضور در کلاس شد که با ابتکار همکاران پر تلاش حوزه آموزش و حسن تدبیر اساتید، این نگرانی‌ها به میزان قابل توجهی برطرف شد.

رئیس دبیرخانه هیأت امنای دانشگاه آزاد اسلامی آذربایجان‌شرقی اضافه کرد: بابت درخواست انصراف، مهمان  یا انتقال دانشجویانی که شرکت در کلاس‌های حضوری برایشان مشکل است، جای هیچگونه نگرانی نیست.

به گفته «صمدی» همه داوطلبان و دانشجویان می‌دانند که دانشگاه آزاد اسلامی یک دانشگاه حضوری، و آموزش مجازی موقتی است؛ همچنین دانشگاه آزاد اسلامی یک مجموعه یکپارچه است وشرایط مهمان و  انتقال دانشجویان از یک واحد به واحد دیگر همیشه فراهم بوده است.

وی ادامه داد: اگر دانشجویی تحت هیچ شرایطی و در هیچ واحدی نتواند در کلاس‌های حضوری شرکت کند، زمینه انتقال‌ وی به واحد الکترونیکی نیز فراهم است؛ همچنین دغدغه اول مدیران ارشد دانشگاه آزاد اسلامی حفظ و ارتقای کیفیت آموزش و متناسب‌سازی ماموریت دانشگاه با شرایط کشور است لذا بازگشت به شرایط آموزش مجازی،  عقلایی و به مصلحت نظام آموزش عالی کشور نیست .

دانشگاه آزاد اسلامی آذربایجان‌شرقی با ۴۸ هزار دانشجو دارای ۳۲ واحد و مرکز دانشگاهی است.

منبع: ایرنا
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید