کاهش ۷۵ درصدی اهدای عضو در کشور بخاطر یک برنامه تلویزیونی
قائم مقام واحد فراهم آوری اعضا و نسوج پیوندی دانشگاه شهید بهشتی از کاهش ۷۵درصدی اهدای عضو در کشور خبر داد و گفت: موضوع تشخیص کما از مرگ مغزی موضوع مهمی است که باید به آن پرداخته شود.
فریبا قربانی در صحن امروز شورای شهر تهران درباره نامگذاری ۳۱ اردیبهشت ماه به عنوان روز ملی اهدای عضو اظهارداشت: ما در پیوند اعضا با شرایطی مواجه هستیم که با دیگر شرایط متفاوت است.
قائم مقام واحد فراهم آوری اعضا و نسوج پیوندی دانشگاه شهید بهشتی با بیان اینکه در ایران مهمترین منبع تولید ارگان پیوندی موارد مرگ مغزی هستند، یادآور شد: در بسیاری از کشورهای دنیا و ایران قوانینی وجود ندارد که در چه زمانی در مرگ مغزی، دستگاه ها را از فرد قطع کنیم. موضوع تشخیص کما از مرگ مغزی مساله مهمی است که باید به آن پرداخته شود.
وی با اشاره به پخش برنامه ای در ماه رمضان در تلویزیون اظهار کرد: این برنامه باعث شد آمار رضایت خانواده ها برای اهدای عضو افت شدیدی داشته باشد و با اینکه تلاش ها چند برابر شد اهدای ارگان ها به یک چهارم رسید.
قربانی با بیان اینکه صدور کارت اهدای عضو تلاشی است که افراد آمادگی خود را در این زمینه اعلام کنند، خاطرنشان کرد: اعضای شورا می توانند با دریافت کارت اهدای عضو این شرایط را فراهم کنند که مردم نیز نسبت به دریافت کارت اقدام کنند. کارت اهدای عضو الزام قانونی ندارد و رضایت خانواده ضروری است اما در شرایط سخت تصمیم گیری، می تواند تصمیم فرد مرگ مغزی شده را مشخص کند.
قائم مقام واحد فراهم آوری اعضا و نسوج پیوندی دانشگاه شهید بهشتی با تأکید بر اینکه در بسیاری از موارد افراد دچار مرگ مغزی از اقشار ضعیف جامعه هستند، تصریح کرد: اهدای عضو بدون هیچگونه چشمداشت مادی و معنوی انجام می شود اما تمایل داریم که از این خانواده ها حمایت شود. سازمان بهشت زهرا(س) همواره کارگشا بوده و همکاری لازم را داشته است.
همچنین در صحن امروز شورای شهر، کارت اهدای عضو به نمایندگی به علیرضا نادعلی سخنگوی شورا اهدا شد.