اهواز همچنان آلودهترین کلانشهر/ تنفس هوای پاک در تبریز
بر اساس اطلاعات سازمان حفاظت محیط زیست در بین هشت کلانشهر کشور امروز(۲۹ مردادماه) شهر اهواز آلودگی هوا را با وضعیت ناسالم برای همه تجربه کرده است. تبریزیها نیز هوای پاک را تنفس میکنند.
بر اساس اطلاعات مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیط زیست درباره کیفیت هوای هشت کلانشهر کشور، امروز آلاینده شاخص هوای اهواز ذرات معلق کمتر از ۲.۵ میکرون با میانگین ۱۶۶ و به عنوان آلودهترین کلانشهر کشور در وضعیت ناسالم برای همه قرار گرفته است.
پس از آن کیفیت هوای دو کلانشهر تهران و کرج نیز با رسیدن به عدد ۱۴۳و ۱۰۲ در شرایط ناسالم برای گروههای حساس قرار دارد. مردم در این دو کلانشهر آلودگی هوا را با آلاینده شاخص ازن تنفس کردهاند.
مردم در چهار کلانشهر شیراز، اصفهان، مشهد و اراک هوای قابل قبول را با رسیدن به عدد ۷۵، ۷۰، ۶۴ و ۶۱ تجربه کردهاند. آلاینده شاخص این هوای مطلوب در این چهار کلانشهر ذرات معلق کمتر از ۲.۵ میکرون است.
اهالی شهر تبریز هوای پاک را با رسیدن به عدد ۴۲ و با آلاینده شاخص ذرات معلق کمتر از ۲.۵ میکرون تنفس کردهاند.
شاخص کیفیت هوا (AQI) به پنج دسته اصلی تقسیمبندی میشود. بر اساس این تقسیمبندی از عدد صفر تا ۵۰ هوا "پاک"، از ۵۱ تا ۱۰۰ هوا "قابل قبول(سالم) یا متوسط"، از ۱۰۱ تا ۱۵۰ هوا "ناسالم برای گروههای حساس"، از ۱۵۱ تا ۲۰۰ هوا "ناسالم برای همه گروهها"، از ۲۰۱ تا ۳۰۰ هوا "بسیار ناسالم" و از ۳۰۱ تا ۵۰۰ شرایط کیفی هوا "خطرناک" است.
اهواز یک روستایی بزرگ با انواع مشکلات اقتصادی و اجتماعی و محیط زیستی که به لطف مسولیین بی لیاقت هر روز بدتر میشه واسه زندگی
وقتی بشر هرروز میخواد برنج بلمبونه وبا باک پر اینور و اونور بره وهرروز دوش بگیره وزمستونا هم خیار وتابستونا کاهو بخوره وهمه آبو برای خودش مصرف کنه وحق تالابها رو نده که اصل وپایه بارش هستند وحکم کلیه بدن رو بازی میکنن همین میشه که میبینی. تالابها محل جمع آوری املاح از آسمان وزمینه از هرماده ای که در روی زمین وهوا هست چه مضر چه مفید در اون جمع میشه، با آب تجزیشون میکنه، اصلاحشون میکنه با جانوران مختلف مصرف وتجزیه میکنه بعد مواد زائد رو تو خودش مدفون میکنه. ابشو بخار میکنه تا بارون بباره. مثل عضو کلیه بدن که همین کار رو میکنه روزی 200 لیتر آب توش گردش میکنه تصفیه میکنه تو بدن میچرخونه دولیتر هم شاش میکنی چون مواد زایدند. حالا تو کمتر دوش بگیر کمتر هندونه بخور بذار آب به کلیه زمین برسه. اونوقت میتونی هوای صاف ببینی.
تولید هواویز ها یا جامعتر گردوغبار انسان ساخت مانند دود صنایع وماشین آلات از یک طرف وگسترش خشکی تالابها وتوسعه بیابانها ازطرف دیگر منجر به همین آلودگی شده. همینها مانع بارش ملایم وطولانی میشوند واگر رطوبت در یک محدوده کوچگ ناگهان زیاد و به بالاصعود کند به کمک همین هواویز ها منجر به سیل میشود. لذا بایست خودمان را مانند آنچه که دراروپا نیز درحال حادث شدن است برای خشکسالی وگاهها سیلهای شدید آماده کنیم. البته میدانید که سیل به علت تمرکز بارش در یک نقطه علاوه برتخریب وخسارت بخش عمده آن از لحاظ انتفاع با تخلیه به دریا ومناطق نامناسب هدر میرود. وبه هیچ وجه فواید باران ملایم وطولانی را ندارد گرچه مجموع بارش هردو یکسان باشد.