سازمان سنجش:

داوطلبان شبهه دار دوباره کنکور می دهند/ سوءسابقه برای متقلبان کنکور امسال لحاظ نمی شود

منتشر نشدن کارنامه اولیه برخی داوطلبان به علت احتمال تقلب آن ها در کنکور است که به گفته مسئولان سازمان سنجش این متقاضیان باید در یک تا ۴ درس امتحان دهند.

داوطلبان شبهه دار دوباره کنکور می دهند/ سوءسابقه برای متقلبان کنکور امسال لحاظ نمی شود

شاید یکی از این اتفاقات که هر ساله در میان رسانه ها خبرساز می شود؛ تقلب در کنکور یا فروش سوالات آزمون باشد. دست به دست شدن این اخبار و رسیدن آن ها به داوطلبان باعث به خطر افتادن سلامت روانی هزاران داوطلب کنکور و خانواده های آن ها می شود.

حتی اگر مسئولان سازمان سنجش این اخبار را تکذیب کنند، اما خیال داوطلبان باز هم راحت نمی شود و تا نتایج نهایی کنکور دل نگران هستند و می خواهند هر چه سریعتر خبر شنیدن قبولی خود در همان رشته و دانشگاهی که سال ها انتظارش را داشته و برایش تلاش کرده اند را بشنوند.

"سوالات کنکور سراسری ۱۴۰۱ لو رفت" خبری که بلافاصله پس از شروع کنکور سراسری در فضای مجازی منتشر شد؛ اما رئیس سازمان سنجش به رد این خبر اقدام کرد و گفت که تقلب در هر آزمونی ممکن است رخ دهد؛ اما تقلب به معنای افشای سوالات یعنی این که داوطلبان قبل از آزمون به سوالات دسترسی داشته باشند که در کشور ما امکان ندارد.

قسم می خورم سوالات کنکور لو نرفته است!

او گفت:  می‌توان قسم خورد که تا حالا اتفاق نیفتاده است و تا جلسه آزمون هیچ کس سوالات را ندیده است. در سال های اخیر روند تقلب به بعد از رسیدن سوالات به داوطلب رسیده است. تقلبی که قبلا بوده، نگاه به چپ و راست بود که در سال های اخیر تکنولوژی به این مسئله وارد شده است.

رئیس سازمان سنجش آموزش کشور گفت: در حال حاضر تقلب این است که داوطلب عکس سوالات را به بیرون می فرستد و تقلب آن جا اتفاق می‌افتد که سوالات حل شوند و به وسیله کیت های الکترونیک پاسخ‌ها به داوطلب برسند که البته در آزمون های امسال اتفاقی رخ نداد و فقط یک عکس مخابره شد.

بی اطلاعی سنجش از فروش سوالات کنکور پس از خروج از حوزه امتحان

حسن مروتی، معاون امور آزمون های سازمان سنجش گفت: از سال ۴۷ که سازمان سنجش تاسیس شده است، هیچ گونه سوال کنکوری فروخته نشده است و هیچ سازمانی با این نوع فعالیت وجود ندارد.

او افزود: در روز کنکور سوالات باز می شوند و در اختیار افراد قرار می گیرند. اکنون هم وسایل ارتباط جمعی بسیار زیاد هستند و به صورت های گوناگون مانند عینک، پاک کن، ساعت و ... وارد جلسه آزمون می شوند. افراد می توانند با روش هایی که خودشان می شناسند سوالات را به بیرون از حوزه بفرستند.

معاون امور آزمون های سازمان سنجش ادامه داد: ما از فروختن سوالات کنکور یا نفروختن آن ها مطلع نیستیم و از کنترل سازمان سنجش خارج است.

با وجود این که نتایج نهایی کنکور داوطلبان در روزهای پایانی شهریور اعلام می شود؛ اما هنوز کارنامه اولیه برخی داوطلبان کنکوری منتشر نشده است.

رئیس سازمان سنجش آموزش کشور دلیل منتشر نشدن کارنامه اولیه برخی داوطلبان را احتمال تقلب آن ها در کنکور می داند؛ اما مگر در کنکور امسال برای جلوگیری از تقلب از ابزار هوشمند و پیشرفته استفاده نشده است؟

 محرومیت ۱۰ ساله مجرمان از شرکت در کنکور!

پورعباس گفت: بررسی های فنی انجام می شوند. اگر قطعا متقلب بودن آن ها اثبات شد از یک تا ده سال بر حسب درجه تخلف از شرکت در کنکور محروم خواهند شد.

رئیس سازمان سنجش ادامه داد: تخلف جرم محسوب نمی شود و تخلف در زمان آزمون سوء سابقه برای متقلبان کنکور حساب نخواهد شد و این موضوع از نظر ما ایراد بوده است.

حسن مروتی، معاون امور آزمون های سازمان سنجش در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: داوطلبانی که نتایج کنکور آن ها با سوابق تحصیلی یا کنکور سال های گذشته یکسان نبوده است یا شباهت با پاسخ نامه های تقلب یکسان بوده؛ مشکوک به تقلب هستند.

او گفت: این داوطلبان را صدا می کنیم و بسته به این که در چه درس هایی در دبیرستان ضعیف بوده اند و الان رتبه خوبی آورده اند؛ بین ۱ تا ۴ درس را مجدد امتحان می دهند. برای مثال نمره درس ریاضی آن ها در مدرسه ۱ شده است؛ اما درصد تست آن ها در کنکور سراسری ۸۲ شده باشد که باید همان درس را مجدد آزمون دهند.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 1
  • ناشناس
    0

    احتمالا متقلبان از فرزندان مسولان و مدیران هستند و الا چرا نباید حداقل 2 سال محروم شوند ؟ قانون حمایت از مجرمان تصویب میکنید ؟