رئیس اندیشکده سلامت جمعیت و خانواده اعلام کرد:

کاهش ۳۵درصدی فرزندآوری در ۷ سال گذشته

رئیس اندیشکده سلامت جمعیت و خانواده با اشاره به کاهش ۳۵درصدی فرزندآوری طی هفت سال گذشته هشدار داد: در سه دهه آینده، ایران در شمار یکی از پیرترین کشور‌های جهان قرار خواهد گرفت.

کاهش ۳۵درصدی فرزندآوری در ۷ سال گذشته

خلیل علی محمدزاده در کارگاه علمی تخصصی چالش‌های جمعیتی ایران و بررسی راه‌های برون‌رفت از آن‌ها که از سوی گروه معارف اسلامی و دفتر نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران برگزار شد، پنجره جمعیتی را فرصتی برای جهش توسعه‌ای عنوان و اظهار کرد: از این موهبت که کشورمان بیش از ۲۰ سال دیگر از آن برخوردار است باید حداکثر بهره گیری را داشت.

وی با اشاره به آمار پایین ازدواج و موالید در ایران و تغییر الگو‌های سنتی و رواج برخی سبک‌های زندگی ناسالم و غیرایرانی گفت: در ۱۲ سال اخیر؛ ازدواج ۴۰ درصد و در هفت سال گذشته فرزندآوری ۳۵ درصد کاهش داشته است.

علی محمدزاده در ادامه اظهار کرد: در صورت تداوم این روند سرعت سال‌خوردگی باز هم افزایش خواهد یافت و در سه دهه آینده، ایران در شمار یکی از پیرترین کشور‌های جهان قرار خواهد گرفت.

وی با ذکر این مطلب که در سال ۲۰۵۰ یک‌ششم جمعیت دنیا بالای ۶۵ سال سن خواهند داشت، افزود: از این سال به بعد ضمن اینکه پنجره جمعیتی به‌روی ایران بسته خواهد شد نرخ جمعیت سالخوردگی ایران نسبت به میانگین جهانی رشد بیشتری خواهد یافت.

وی جامعه سالمند را دارای توانایی‌های کم برای رقابت و پیشرفت خواند و ادامه داد: یکی از دلایل رشد آهسته اقتصاد ژاپن در سال‌های اخیر به کاهش رشد و افزایش سن سالمندان و به‌تبع آن افزایش سن نیروی کار مربوط می‌شود.

این پژوهشگر حوزه سلامت و جمعیت با ذکر این مطلب که بسیاری از کشور‌های توسعه‌یافته برای مقابله با پیری جمعیت و کاهش زاد و ولد، سن بازنشستگی را افزایش داده‌اند، گفت: برابر بررسی‌های انجام‌شده به‌ازای یک درصد افزایش سالمندی در جامعه، ۲.۱۷ درصد GDP کاهش می‌یابد.

این پزشک و استاد دانشگاه در بخش دیگری از سخنان خود ضرورت جذب، حفظ و نگهداری نخبگان را یادآور شد و گفت: آن‌ها منبع بزرگی برای ایده‌ها و باعث نوآوری و شکوفایی کشور هستند و در این ارتباط بایستی مراقبت و مدیریت درستی اعمال شود.

رئیس اندیشکده سلامت جمعیت و خانواده، اهم چالش‌های جمعیتی ایران را تغییرات ساختار سنی جمعیت، سالخوردگی جمعیت، باروری پایین، افزایش مهاجرت‌های منطقه‌ای و بین‌المللی و تأخیر و ناپایداری ازدواج‌ها عنوان کرد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به تأثیر پیشرفت بهداشتی در اقتصاد پرداخت و گفت: جمعیت سالم از یک طرف جمعیتی مولد است؛ هم از لحاظ حضور در محل کار و هم سطوح دانش و مهارت و از طرف دیگر جمعیت سالم یعنی متوسط عمر بیشتر، کاهش اولویت‌های فوری و افزایش پس‌انداز‌ها و سرمایه‌گذاری و به‌عبارتی جمعیت سالم و مولد محور مهم در پیشرفت کشورهاست.

وی تأثیر بهداشت در ساختار و ترکیب سنی جمعیت را پیچیده عنوان و بیان کرد: بهداشت خوب زندگی را طولانی می‌کند و در صورتی که این افزایش مربوط به سال‌های اشتغال و تولید باشد، تأثیرات اقتصادی مثبتی خواهد داشت، ازاین‌رو توجه به سلامت جوانان، زنان و میانسالان مسئله‌ای جدی و مهم است.

علی محمدزاده تأمین، توزیع و گسترش کالا‌های تداوم‌بخش زندگی را حائز اهمیت خواند و گفت: همه مردم نیاز‌های اساسی معینی دارند که زندگی بدون آن‌ها دشوار است. این نیاز‌های تداوم بخش زندگی شامل غذا، مسکن، سلامتی و امنیت است که وقتی یکی از آن‌ها وجود نداشته باشد یا عرضه آن کم باشد، مانعی در پیشرفت و سرعت سایر امور و کاهش کیفیت و رضایت از روز‌های زندگی است.

وی برخی چالش‌های حوزه سلامت باروری را نیز یادآور شد و گفت: افزایش نرخ سزارین که حدود ۵۶ درصد زایمان‌ها را شامل می‌شود و ایران از این حیث در رتبه بالای دنیا قرار دارد، سقط‌جنین‌های خودخواسته که بیشترین علت سقط جنین در ایران است و میزان بالای ناباروری که بخشی از آن‌ها به‌علت ازدواج‌های دیرهنگام است و عارضه تک‌فرزندی و کم‌فرزندی که در مهارت‌های ارتباطی، رفتاری و هیجانی فرزندان اختلال ایجاد می‌کند از جمله مهمترین این چالش‌هاست که بایستی با فرهنگ‌سازی عمومی و بهداشتی و اجرای برنامه‌های جامع و هدفمند به میزان‌های مطلوب نزدیک شوند.

منبع: تسنیم
کیف پول من

خرید ارز دیجیتال
به ساده‌ترین روش ممکن!

✅ خرید ساده و راحت
✅ صرافی معتبر کیف پول من
✅ ثبت نام سریع با شماره موبایل
✅ احراز هویت آنی با کد ملی و تاریخ تولد
✅ واریز لحظه‌ای به کیف پول شخصی شما

آیا دلار دیجیتال (تتر) گزینه مناسبی برای سرمایه گذاری است؟

استفاده از ویجت خرید ارز دیجیتال به منزله پذیرفتن قوانین و مقررات صرافی کیف پول من است.

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 11
  • ناشناس
    0

    من فکر میکنم وقتی یه نفر باید به فکر فرزند اوری باشه که مطمعن باشه میتونه اینده بچه رو تامین کنه نه اینکه یه بچه ای رو بیاری تو فلاکت با فقر مطلق بزرگش کنی بعد بگی چرا دزد شد چرا معتاد شد چرا ادمکش شد؟جمهوری اسلامی فقط میگه بیارید چون ذره ای به فکر مردم نیس اگه بود اول معیشت رو درست میکرد سیستم اموزشی و استخدامی رو عوض میکرد پارتی بازی و میگم بعد میگفت حالا فرزند بیارید.

  • ناشناس
    0

    اوردنش راحته بزرگ کردنش مشکل اما از بلایای برادران نگه داشتنش نا ممکن .

  • ناشناس
    0

    بجای گزارش آمار فرزندآوری.از وضعیت سوءتغذیه کودکان حال حاضر کشور،هزینه تحصیلشون،هزینه درمانشون،هزینه غذا و پوشاکشون،هزینه تفریحشون،آماری بگیرید

  • سام
    0

    هر چی جمعیت کمتر بشه بهتره

  • ناشناس
    0

    ۱۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰بار می‌گویم مسکن اشتغال

  • ناشناس
    0

    پژوهشگر نفسش از جای گرم بلند میشه
    با حقوق ۳۰۰ هزارتومان روزمزد کارگری بیا جای من باش
    خرج خونه اجاره برق اب گاز بیمه اقساط و... رو بده ببینیم میتونی بازم نفست از جای گرم بلند میشه

  • ناشناس
    0

    داشتن فرزند در این شرایط اشتباه بزرگی وظلم در حق فرزند است چون این مسولین فکر می کنند کشور مال یک عده خاصی است وتمام امکانت را به اینها می دهند مثل دادن زمین خرج دانشگاه اشتغال و... شاید درآن زمان جنگ ما کسی را نداشتیم که برود جبهه این که نشد مدیریت

  • ناشناس
    0

    فرزند بیاریم برای چی هزار مصیبت بزرگ کن دولتمردان مذهبی ببرند برا خودشان به بردگی

  • ناشناس
    0

    مگه نفرمودند بیشتری فرزند آوری را چه قشری داشتند .قشری که الحمدولله هیچ مشکا مالی کاری اموزشی تفریحی ووووندارند .برادران

  • ناشناس
    0

    اقای سلامی فرمودند بیشترین فرزند اوری را برادران سپاه داشتند .تو خود بخوان حدیث مفصل از این مجمل .

  • ناشناس
    0

    با همین جمعیت من الان هشت ماه است منتظر شروع کلاس های پایه یکم هستم زندگی دراین کشور یعنی فلاکت