درمان فوری سکسکه؛ برای رفع سکسکه چه باید کرد

سکسکه‌های کوتاه مدت اغلب بدون انجام هیچ عمل خاصی بعد از چند دقیقه رفع می‌شوند. اما برخی روش‌ها می‌توانند به رفع سریع‌تر این مشکل کمک کنند.

درمان فوری سکسکه؛ برای رفع سکسکه چه باید کرد

تعریف علمی سکسکه شامل انقباض مکرر و غیر قابل کنترل و بدون اختیار دیافراگم است. دیافراگم عضوی واقع در زیر ریه‌هاست که ساختار ماهیچه‌ای دارد. اما به بیان ساده، سکسکه زمانی اتفاق می‌افتد که ورود هوا به داخل ریه‌ها به صورت لحظه‌ای قطع شود. در اکثر مواقع سکسکه یک مشکل جزئی است که در زمان کوتاهی رفع می‌شود. اما سکسکه‌های طولانی مدت می‌توانند آزاردهنده باشند و در نتیجه یک مشکل پزشکی جدی ایجاد شوند که در این صورت مراجعه به پزشک برای رفع سکسکه باید جدی گرفته شود.

چگونه سکسکه کوتاه مدت را رفع کنیم؟

سکسکه‌های کوتاه مدت اغلب بدون انجام هیچ عمل خاصی بعد از چند دقیقه رفع می‌شوند. اما برخی روش‌ها می‌توانند به رفع سریع‌تر این مشکل کمک کنند.

به همین منظور در ادامه چند مورد از درمان‌های خانگی برای رفع سکسکه را به شما معرفی می‌کنیم:

نفس کشیدن در یک کیسه کاغذی

خوردن یک قاشق چایخوری شکر

حبس کردن نفس

نوشیدن یک لیوان آب سرد

تلاش برای بادگلو به صورت عمدی

آوردن زانو‌ها به سمت سینه و تلاش برای حفظ این حالت

کشیدن زبان

نفس عمیق یا نفس کشیدن سریع

همچنین تلاش برای رفع برخی علل احتمالی بروز سکسکه مانند پرخوری یا درمان رفلاکس اسید معده نیز می‌تواند به درمان سکسکه کمک کند.

سکسکه بلند مدت

چنانچه سکسکه شما بیشتر از ۴۸ ساعت به طول بیانجامد، احتمالاً به سکسکه مداوم مبتلا شده‌اید و باید برای رفع سکسکه به پزشک مراجعه کنید. همچنین سکسکه‌هایی که بیشتر از ۲ ماه ادامه پیدا کنند، تحت عنوان سکسکه مقاوم یا مزمن شناخته می‌شوند.

درمان سکسکه طولانی

چنانچه سکسکه شما بیشتر از ۴۸ ساعت به طول انجامید، برای جلوگیری از بروز عوارض سکسکه بلند مدت یا سکسکه مزمن، بهتر است در اولین فرصت به پزشک مراجعه کنید.

پزشکان بعد از انجام آزمایشات مختلف و تشخیص علت احتمالی بروز سکسکه، سعی در درمان این بیماری خواهند داشت. بیماری سکسکه مزمن که غیر قابل درمان باشد بسیار نادر است و در اکثر مواقع می‌توان آن را درمان کرد.

منبع: ایسکانیوز
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید