آتشسوزی پناهگاه میانکاله منشاء انسانی دارد
مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران با اشاره به بروز آتش سوزی روز گذشته، سه شنبه در شبه جزیره میانکاله گفت که آتش سوزی منشاء انسانی دارد، اما عمدی یا غیرعمدی بودن آن در دست بررسی است.
این آتش سوزی در ساعت ۱۰ صبح روز گذشته، سه شنبه در شبه جزیره میانکاله در حوزه جغرافیایی استان مازندران رخ داده است و بنا به اعلام اداره کل حفاظت محیط زیست مازندران این حادثه در منطقه موسوم به "میانکاله صحرا" رخ داد.
عطاء الله کاویان روز چهارشنبه در گفتگو با خبرنگاران افزود: آتش سوزی روز گذشته در سه نقطه از پناهگاه حیات وحش میانکاله آغاز شد که نیروهای یگان حفاظت محیط زیست بهشهر و میانکاله بلافاصله با تجهیزات کامل اطفاء حریق به منطقه اعزام شدند.
وی افزود: بدلیل وزش باد شدید در منطقه، آتش سوزی در بخش وسیعی منتشر شد که با فراخوان نیرو به همراه امکانات و تجهیزات اطفاء حریق از یگان حفاظت منابع طبیعی استان و شهرستان بهشهر، هلال احمر، شهرداری رستمکلا، بندر امیرآباد، شهرداریهای بهشهر، نکا و ساری، سازمانهای مردم نهاد، نیروهای مردمی و بومی به منطقه اعزام شدند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران ادامه داد: با هماهنگی استانداری مازندران ۲ بالگردبرای اطفای حریق پناهگاه حیات وحش میانکاله درخواست شد و حوالی ساعت ۱۴ روز وقوع حادثه بالگردها به منطقه اعزام شدند.
وی گفت: بالگردها با ۱۵ مرحله آبگیری از دریا در انجام عملیات اطفاء حریق فعالیت داشتند.
مدیرکل حفاظت از محیط زیست مازندران اظهار داشت: باوجود اطفای کامل آتش سوزی نیروهای محیط زیست همچنان در منطقه حضور دارند تا از شعله ور شدن احتمالی آتش جلوگیری کنند.
وی عمده پوشش گیاهی منطقه آتش سوزی را ۸۰ درصد سازیل و ۲۰ درصد انارستان اعلام کرد و گفت: میزان دقیق و وسعت منطقه آتش سوزی پس از بررسی نهایی اعلام میشود.
کاویان از همه دستگاههای اجرایی استان اعم از استانداری مازندران، اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان و شهرستان بهشهر، فرمانداری بهشهر، هلال احمر، شهرداری رستمکلا، بندر امیرآباد، شهرداریهای بهشهر، نکا و ساری، سازمانهای مردم نهاد، نیروهای مردمی و بومی که در عملیات مهار آتش در کنار نیروهای محیط زیست استان، تلاش کردند، قدردانی کرد.
میانکاله شبهجزیرهای در منتهیالیه جنوبشرقی دریای مازندران، در ۱۲ کیلومتری شمال شهر بهشهر قرار دارد که مساحت آن بیش از ۶۸ هزار هکتار است.
میانکاله از سال ۱۳۴۸ به عنوان «منطقهٔ حفاظتشده» تعیین شد و هماکنون با عناوین پناهگاه حیات وحش، تالاب بینالمللی و ذخیرهگاه طبیعی زیستکره تحت حفاظت محیطزیست به شمار میرود.