پژوهش های جدید: جهان شاهد افزایش سیل های بزرگ خواهد بود

یک تیم تحقیقاتی در آمریکا به این نتیجه رسیده است که جهان شاهد افزایش قابل توجه تعداد سیل های بزرگ خواهد بود به طوری که تا پایان قرن جاری میانگین آن به سالانه یک سیل خواهد رسید، موضوعی که ساکنان شهرهای ساحلی در سراسر جهان را در معرض خطر جدی قرار می دهد.

پژوهش های جدید: جهان شاهد افزایش سیل های بزرگ خواهد بود

 برای دستیابی به این نتایج که در نشریه « Earth’s Future» منتشر شده است، پژوهشگران از داده های بیش از سیصد جزر و مد سنج در سراسر جهان برای تخمین سطح آب دریاها در چند دهه آینده استفاده کردند.

براساس این گزارش، با افزایش سطح دریاها نسبت به سواحل، زیرساخت های ساحلی به آب نزدیکتر می شوند و احتمال تاثیر طوفان، جزر ومد  و امواج را بیشتر می کنند.

پژوهشگران افزایش سطح دریا نسبت به سطوح سواحل را محاسبه کردند و پی بردند که نرخ سیل های بزرگ در بیشتر اماکنی که مورد بررسی قرار گرفت، افزایش خواهد یافت و تا پایان قرن جاری میانگین آن به جای هر یکصد سال یک بار، به سالی یک بار خواهد رسید.

دانشمندان همچنین پیش بینی کردند که سواحل سراسر جهان تا اواسط قرن جاری به طور میانگین هر ۹ تا ۱۵ سال یک بار شاهد سیلاب باشند.

بالا آمدن سطح دریا با آب شدن یخ ها در سراسر جهان بویژه مناطقی نظیر قطب جنوب و گرینلند مرتبط است.

مشکل اینجاست که بالا آمدن سطح دریا در حال حاضر با سرعتی سریع اتفاق می افتد؛ این میزان از ۱۹۰۰ تا ۱۹۹۰، ۱.۱ میلیمتر در هر سال بود، اما از سال ۱۹۹۳ تا ۲۰۱۲ میلادی به ۳.۲ میلیمتر در سال افزایش یافت.

شاید این اعداد و ارقام اندک به نظر برسد اما افزایش سطح دریا به میزان سه سانتی متر در هر ده سال یک فاجعه واقعی است زیرا بدان معناست که تا پایان قرن جاری، دریا نزدیک به نیم متر کامل بالا خواهد آمد.

پژوهشگران به طور خاص نقشه احتمال خطرات سیل در امتداد ساحل شرقی آمریکا و خلیج مکزیک را به عنوان یک مدل تحقیقاتی ترسیم کردند و به همین نتیجه رسیدند و دریافتند که سیل های بزرگی که احتمال می رفت تنها یک درصد در سال رخ دهد، نرخ آن افزایش خواهد یافت و به یک بار در سال خواهد رسید.

براساس بیانیه مطبوعاتی صادر شده از موسسه ژئوفیزیک آمریکا که در این پژوهش مشارکت داشته است، این داده ها برای مقامات تمام کشورهای جهان بویژه سازمان های مهندسی که سازه هایی نظیر سدهای دریایی، دیواره های دریایی و موج شکن ها را برای محافظت از جوامع در برابر سیل های شدید می سازند، ضروری است.

منبع: شفقنا
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت خبرفوری هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت خبرفوری هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد