عصبانی‌ترین استان‌های ایران کدامند؟

بررسی داده‌های سازمان پزشکی قانون نشان می‌دهد در پنج ماهه نخست سال جاری بیش از 279 هزار نفر برای نزاع به این سازمان مراجعه کرده‌اند. البته این آمار نزاع فقط برای مورادی است که ثبت رسمی شده‌اند. اما کدام استان‌ها بیشترین مراجعه‌کننده را داشتند؟

عصبانی‌ترین استان‌های ایران کدامند؟

بنا بر آمارهای سازمان پزشکی قانونی ایران، سال گذشته بیش از 591 هزار نفر برای نزاع به این سازمان مراجعه کرده‌اند که نسبت به سال 1400 افزایش داشته است. در برخی استان‌ها مانند تهران آمار مراجعه‌کنندگان نسبت به سایر مناطق بیشتر است، اما باید برای تحلیل دقیق‌تر این آمارها جمعیت استان‌ها را هم در نظر گرفت. در این صورت آمارها تصویر روشن‌تری از وضعیت این شاخص می‌دهد. 

عصبانی‌ترین استان‌ها

مهرماه سال جاری به مناسبت روز جهانی سلامت روان همایشی با همین عنوان در دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار شد. در این همایش علی فتحی آشتیانی، رئیس سازمان نظام روانشناسی ایران با بررسی وضعیت اختلالات روانی در ایران گفت آسیب‌های اجتماعی خود زمینه‌ساز اختلالات روانی هستند. 

20231123_081641

رئیس سازمان نظام روانشناسی ایران در این همایش آماری از عصبانی‌ترین استان‌ها در کشور ارائه کرد. رتبه استان‌ها بر اساس تعداد مراجعه‌کنندگان نزاع به سازمان پزشکی قانونی نسبت به جمعیت بررسی و محاسبه شده است. 

بر اساس آمارهایی که فتحی آشتیانی ارائه داد، اردبیل، آذربایجان شرقی، زنجان، همدان و خراسان شمالی به ترتیب عصبانی‌ترین استان‌ها در سال 1400 بودند. پس از آن، البرز، قزوین، کهگیلویه و بویراحمد، چهارمحال و بختیاری و گیلان در رتبه‌های بعد قرار دارند.

استان‌های سیستان و بلوچستان، هرمزگان، بوشهر، خوزستان و خراسان جنوبی نیز کمترین آمار نزاع نسبت به جمعیت ثبت کرده‌اند. تاکید می‌شود رتبه‌بندی عصبانی‌ترین استان‌ها نسبت به جمعیت محاسبه شده است. 

یک‌سوم جمعیت ایران اختلالات روانی دارند

آمار نزاع فردی، قمه‌کشی و سرقت در دهه 90 به ترتیب 99 درصد، 65 درصد و 39 درصد افزایش داشته است. 

فتحی آشتیانی، رئیس سازمان نظام روانشناسی نیز درباره وضعیت سلامت روان در کشور گفته حدود یک سوم جمعیت ایران با اختلالات روانشناسی مواجه هستند. او همچنین گفت که آمارها نشان می‌دهد رسیدگی به وضعیت سلامت روان در کشور نیاز به توجه بیشتر دارد. 

خطر ابتلا به اختلالات روانی در شرایط نامطلوب اجتماعی

سلامت روان به حالتی از رفاه روانی گفته می‌شود که افراد بتوانند با استرس‌های زندگی خود کنار بیایند، توانایی‌های خود را درک کنند و خوب کار کنند. عوامل متعدد فردی و اجتماعی می‌تواند موجب تقویت یا تضعیف سلامت روان افراد شود. 

دانشگاه علوم پزشکی ایران نیز در اطلاع‌رسانی درباره وضعیت سلامت روان و اهمیت آن، آورده که قرار گرفتن در معرض شرایط نامطلوب اجتماعی، اقتصادی، ژئوپلیتیکی و محیطی از جمله فقر، خشونت، نابرابری و محرومیت محیطی می‌تواند خطر ابتلا به اختلالات روانی را افزایش دهد. 

منبع: تجارت نیوز
کیف پول من

خرید ارز دیجیتال
به ساده‌ترین روش ممکن!

✅ خرید ساده و راحت
✅ صرافی معتبر کیف پول من
✅ ثبت نام سریع با شماره موبایل
✅ احراز هویت آنی با کد ملی و تاریخ تولد
✅ واریز لحظه‌ای به کیف پول شخصی شما

آیا دلار دیجیتال (تتر) گزینه مناسبی برای سرمایه گذاری است؟

استفاده از ویجت خرید ارز دیجیتال به منزله پذیرفتن قوانین و مقررات صرافی کیف پول من است.

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 7
  • ناشناس
    3

    مهم نیست. مهم این است که اسراییل ضربه فنی شده !!!!

  • ناشناس
    1

    من خودم اردبیلی هستم واقعا مردمان خطرناکی هستند چون شیعه شاه اسماعیل هستند

  • مصطفی
    1

    استانهای سردسیر عصبانی و استانهای گرمسیر کمتر عصبانی

  • ناشناس
    0

    بی اعصاب ترین استان ایران با اختلاف خراسان رضوی هست. شاید نزاع نباشه ولی
    مردم باهم مسابقه دارن انگار. تو جاده خیابون صف نونوایی مترو میوه فروشی انگار با هم رقابت دارن. رانندگی از شمال تا چناران یه سمت از چناران تا مشهد یه سمت.رانندگیا افتضاح
    یه سر گیلان و آذربایجان بیاین متوجه منظورم میشین.

  • ناشناس
    0

    یک‌سوم جمعیت ایران اختلالات روانی دارند
    مطمئنی؟ فقط یک سوم؟🤔

  • اردبیل
    0

    آنکه مسلمان را صبور می کند نماز و روزه است.ونیز غذای حلال آرامش می آورد.اکثرا مردم یکدیگر را با سحر و طلسم به جان هم می اندازند.متاسفانه از دوران باستان سحر و جادو در ایران نهادینه شده است و کاری نمی شود کرد.در ماه محرم آش نذری آورده بودند دادیم به غازها خوردند وافتادند به جان هم ...بعدا فهمیدیم که در اش سحر و جادو ریخته اند.

  • ناشناس
    0

    اینا همه بعد لرستانه