واکنش دکتر هاشمی به خودکشی پرستو بخشی/ سکوت وزارت بهداشت مایهی شرمساری است
وزیر پیشین بهداشت با اشاره به خودکشی دکتر پرستو بخشی گفت: وظیفه وزیر و همکارانش است که تک تک این مرگهای شوکآور برای جامعه پزشکی را به کمک جامعهشناسان و روانپزشکان و عالمان این بخش بررسی و تحلیل کنند و در دولت درصدد پیشگیری برآیند.
سید حسن هاشمی با انتقاد از عملکرد وزارت بهداشت در ادامه گفت: این وظیفه ذاتی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی است که دراداره کل مربوطه تمام خودکشیها را در وزارت بررسی و به کمک همه دستگاههای حاکمیتی از شیوع آن به سرعت پیشگیری کند. سکوت آنها در این مقولهای که حتی نشریات و مراکز معتبر پزشکی را شگفتزده کرده مایه تاسف و شرمندگی است.
گفتوگوی دکتر فرهاد تیمورزاده، مدیرمسئول نشریهی طبیب با دکتر سیدحسن هاشمی، وزیر بهداشت دولت حسن روحانی در پی میآید.
سوال: اهداف و نتایج سهمیه مناطق محروم چه بود و به کجا رسید؟
سیدحسن هاشمی: بعد از تصویب سهمیه ۳۰٪ مناطق محروم از ظرفیت پذیرش دستیار، برنامه مادر وزارت بهداشت این بود که تا سال ۱۴۰۳ یعنی طی مدت ۵ سال طرح اجباری را بهتدریج در اکثر رشتهها جمع کنیم. لازمه این کار سختگیری در انجام تعهد افرادی بود که با استفاده از این سهمیه رزیدنت شده و تخصص گرفته بودند و برخورد جدی با دانشگاههای متخلف بود.
همچنین باید پرداختی به پزشکان را به نحوی ارتقا میدادیم که هم باعث بدنامی سهمیه مناطق محروم نشود و این افراد راضی باشند و هم فرصتی باشد برای جذب نیرو و گذراندن طرح اختیاری (زیرا برای پرکردن امتیاز مطب نیاز به حضور در شهرستان را داشتند). ضمنا قراربود برای گروه پزشکی یکسال خدمت ضمن تحصیل درمراکز جامع سلامت که درآنها متخصصین پزشک خانواده مستقر بود تعریف شود.برای گروه دندانپزشکی این دوره ۱۸ ماه تعریف شده بود.
بنابراین آرزوی شخصی من این است که روزی برسد ما حتی یک نفر را برای گذراندن طرح نیروی انسانی با اجبار به مناطق دوردست نفرستیم.
سوال: به نظر شما این آرزویتان که آرزوی جامعه جوان پزشکی کشور نیز هست و به زعم منتقدان حوزه سلامت تاثیر بسزایی در کاهش نرخ مهاجرت و افزایش امید به فعالیت درمانی در کشور به نفع مردم خواهد داشت، چگونه میتواند محقق شود؟
هاشمی: اگر قانون اجرا میشد و افرادی که به بهانه خدمت درمناطق محروم از لطف بینظیر نمایندگان مجلس بهرهمند شدند در شهرهایی که تعهد داده بودند به کار گرفته میشدند و نیز تعرفه خدمات به نحوی بود که رضایتمندی آنها را به همراه داشت، امروز در بسیاری از رشتهها نیاز به فرستادن فارغ التحصیلان به طرح اجباری نبود.
کافی است از زمانی که وزارت بهداشت مجبور شد این سهمیه را علیرغم مخالفت در مجلس، اجرا نماید لیست افرادی که از این سهمیه استفاده کرده و بعد فارغالتحصیل شدهاند را با محل خدمت فعلی آنها مقایسه کنید! دراین صورت متوجه خواهید شد که عملکرد مجری یعنی وزارت بهداشت چقدر با روح قانون فاصله داشته است.
به نظر من هنوز هم دیر نشده است. خوب است وزارتخانه شفافسازی کرده و اسامی و محل خدمت همه این عزیزان را که تعدادی از آنها (که احتمالاپارتی نداشتهاند) شرافتمندانه در محل خدمت تعهدشده، حاضر هستند را منتشر کند و هرکسی که درمحل خدمت خود حاضر نیست را موظف به رعایت قانون نموده و دانشگاههایی را که تبعیض قائل شدهاند را توبیخ نماید.
من مطمئن هستم دیگر نیازی به اکثریت همکارانی که به اجبار به این مناطق اعزام می شوند نباشد.
فراموش نکنیم که استفادهکنندگان از این سهمیه باید سه برابر دوران تحصیل را در محل تعهدداده شده میگذراندند (البته شنیدهام که مجلس به فراخور حال بستگان نمایندگان دخل و تصرفی در این مصوبه داشته ولی هنوز کلیت آن که باید در منطقه محروم خدمت کنند پابرجاست)
معتقدم این سهمیه مهمترین سرمایه نیروی انسانی تخصصی وزارت بهداشت است که اگر درست اجرا میشد یا بشود به نفع مردم مناطق محروم، فارغالتحصیلان و مدیران نظام سلامت خواهد بود.
سوال: آقای دکتر هاشمی به نظر شما اگر بساط این سهمیه که متاسفانه موجب رانت زیادی شده و به تجربه ثابت شده که در فضای فرهنگی ایران باز هم ادامه خواهد یافت، برچیده شده و به جزء مهم پرداختی مکفی به پزشکان در مناطق محروم توجه شود با برقراری بیشتر عدالت آموزشی و افزایش رضایت پزشکان و مردم مواجه نخواهیم شد؟ آیا در این حالت مناطق محروم با فقدان یا کمبود پزشک و متخصص مواجه خواهند شد؟
هاشمی: بله من هم با شماکاملا موافق هستم چرا که به عدالت نزدیکتر است.
در نیمه دوم سال۹۲ که ماشروع به کار کردیم در مناطق محروم از جمله استان سیستان و بلوچستان فقط ۴۰درصد نیاز استان به پزشک عمومی تامین شده بود. پرداختی به پزشک عمومی حتی در مناطق ناامن فقط یک میلیون و ششصد هزار تومان و محل سکونت پزشکان رقتبار بود. درتایید فرمایش شما به محض اینکه محل سکونت پزشکان، آبرومند و در سراسر کشور تجهیز شدند و حقوق ماهیانه به ۱۵ تا ۱۷ میلیون تومان افزایش یافت پوشش پزشک دراین استان به ۱۰۰ درصد افزایش یافت.
ولی واقعیت در کشور ما متاسفانه به گونه دیگری رقم میخورد. نمایندگان مجلس هرگز راضی به تغییر مصوبه خود که درنهایت به ضرر کشور و مناطق محروم و جان ایرانیان است نمیشوند. بهجز تعدادی که فرزندان وبستگانشان نفع شخصی میبرند، دیگران تصور میکنند که مشکل شهر یا حوزه انتخابیه آنها با وضع این قبیل سهمیهها رفع خواهد شد.
…تجربه ثابت کرده است که در عمل چنین نیست، هر چقدر سهمیه ۱۰ درصد مدیران و سهمیه زنان و…مشکل مردم را حل کرد اتخاذ این قبیل تصمیمات هم در عمل همان سرنوشت محتوم را به دنبال خواهد داشت.
بنابراین راه حل علمی و صحیح همان مسیری است که اشاره کردید و عقل و عدالت و انصاف نیز همان را حکم میکند ولی در پاسخ به سوال قبلی، من واقعبینانه عرض کردم حالا که نمیتوانید یا نمیخواهید تعرفه یا پرداختی را عادلانه پرداخت کنید لااقل از همین فرصتی که ایجادشده، استفاده صحیح بکنید. قطعا در این صورت بهتدریج نهتنها طرح اجباری حذف میشود بلکه با اشباع مناطق کمبرخوردار از پزشک (با این افزایش ظرفیت نابخردانه پذیرش دانشجو) سهمیه ۳۰ درصد به اعداد کمتری تقلیل پیدا خواهد کرد و فرصت برای سهمیه آزاد (که فاصله علمی فراوانی با پذیرفته شدگان این سهمیه دارند و واقعا حق آنهاست و نفع نظام سلامت و مردم نیز در آن است) بیشتر فراهم خواهد شد.
سوال: به عنوان آخرین سوال احتمالا از اخبار خودکشیهای رزیدنتها و پزشکان و متخصصان جوان طرحی مطلع هستید. در این روزهای ابتدایی سال۱۴۰۳ نیز مواجه شدیم با خودکشی متخصص قلب طرحی خانم دکتر پرستو بخشی که ظرف ۳ سال گذشته با دو بحران بزرگ روحی از دست دادن پدر و مادر خود مواجه شده بود و حواشی فراوان آن در وزارت بهداشت و کمیسیون موارد خاص و اداره حقوقی وزارت و رفتار اتندینگ بیمارستان شهید رحیمی خرمآباد و معاونت درمان و ریاست دانشگاه علوم پزشکی لرستان. مظلومیت و تنهایی و غربت این دختر بیپناه، قلب بسیاری از اعضای جامعه پزشکی داخل و خارج کشور را به درد آورده و ناخواسته این خبر توسط رسانههای برون مرزی نیز پوشش داده شده است. میخواستیم نظر شما را درباره وظیفه وزارت بهداشت به طور اعم در باره پدیده بحران خودکشی رزیدنتها و به طور اخص در باره خانم دکتر پرستو بخشی بپرسیم. احتمالا میدانید که وزارت بهداشت در قضیه خودکشی رزیدنتها سیاست سکوت را به گونهای در پیش گرفته است تو گویی کوچکترین مسئولیتی در قبال این عزیزان و سرنوشت آنان ندارد.
هاشمی: ازجمله غمبارترین خبرهایی که طی سال گذشته بیش ازسالهای قبل میشنویم به همکاران جوانی مربوط میشود که به هر دلیل تصمیم به پایان دادن به زندگی پرمرارت خود میگیرند.
ضمن تسلیت به همه برای از دست دادن همکار نازنینی که ابتدای امسال رخ داده، امیدوارم تصمیمات محلی و یا ستادی در وزارت بهداشت که خانه آن عزیز بود در عزم او برای ترک دنیا موثر نبوده باشد. ولی اگرخدای نکرده مقررات داخلی وزارت یا رفتارهای غیردوستانه انگیزه این قبیل تصمیمات باشد پاسخگوی این فاجعه باید وزیر بهداشت و مسئولین تحت امرش باشند.
وظیفه وزیر و همکارانش است که تک تک این مرگهای شوکآور برای جامعه پزشکی را به کمک جامعهشناسان و روانپزشکان و عالمان این بخش بررسی و تحلیل کنند و در دولت درصدد پیشگیری برآیند. بهویژه اگر تصمیمهای درون نظام سلامت عامل انگیزشی برای پایان دادن به زندگی است بهسرعت شناسایی و برطرف شوند.
این وظیفه ذاتی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی است که در اداره کل مربوطه تمام خودکشیها را در وزارت بررسی و به کمک همه دستگاههای حاکمیتی از شیوع آن به سرعت پیشگیری کند. سکوت آنها در این مقولهای که حتی نشریات و مراکز معتبر پزشکی را شگفتزده کرده مایه تاسف و شرمندگی است.
از سوی دیگر من تعجب میکنم که چرا نظام پزشکی نیز که نماینده صنف است در ریشهیابی علت خودکشی پزشکانی که با هزار و یک سختی و آرزو دوران پرمشقت تحصیل در این رشته را طی کرده و امروز ناامیدانه به دست خود چشم از جهان فرو میبندند، مماشات میکند؟ چرا همه ما مردهایم؟
چرا انجمن کاردیولوژی ساکت است؟! چرا نظام پزشکی و انجمن، هیئتی را نمیفرستند تا علت را بررسی و اطلاع رسانی کنند؟ وزارت بهداشت اگر نظارهگر است، چرا این دوستان فقط به ذکر مصیبت و تسلیت بسنده میکنند؟
من از رئیس کل محترم نظام پزشکی جدا انتظار دارم که شخصا لااقل علت خودکشی همین خانم دکتر پرستو بخشی را بررسی کند و هر فرد یا مقامی احیانا مسئول یا موثر در این حادثه بود را به دادستان و جامعه پزشکی معرفی کند.
خدا شاهد است همه ما که با سکوتمان در عادی سازی این خودکشیها کمک میکنیم، در بروز این مرگها و تصمیم و اقدام نفرات بعدی شریک هستیم. از دست دادن هر یک از این جوانان مثل از بین رفتن یک عضو خانواده است که داغ آن تا ابد بر دلها میماند.
به نظرم وزارت بهداشت و نظام پزشکی و معاونت اجتماعی وزارت کشور (که مسئول پایش آسیبهای اجتماعی است) باید هر چه سریعتر ضمن ریشهیابی این پدیده، برای توقف این پدیده در حال گسترش اقدام عملی کنند.
فراموش نکنند که هر مرگ این چنینی انگیزهای است قوی برای آنها که هنوز تصمیم به اقدام نگرفتهاند. امیدوارم در ابتدای سال جدید برای پیشگیری عجله کنند و تمام همت خود را بهکار گیرند.
حالا برا من که همشون سر و ته یه کرباسن
ولی ایشون همونی نی که میگفت حالا دارو وارد کنم برا بیمار سرطانی که میخاد مثلا دو سال دیگه زنده بمونه خب که چی!؟؟؟
عوارض قرص شاد خودکشیه
چه مجلسی 🤧 اصلاح قانون بخاطر بستگان نمایندگان 💨
اینهمه با درمان غلط میکشن .....دلسوزی برای کیا؟
اوج کثیف بودن یک نا هموطن رو مشاهده میکنیم.
اگر تحت فشار هستی که چرا در کنکور موفقیت خاصی نداشتی و در زندگی هم به جایی نرسیدی اشکالی نداره،اما اینکه از مرگ یک انسان و یک پزشک شریف اینجوری صحبت کنی،اوج کثیف بودن توست.
ازگل خانم حتما تو کرولا روزی بوده که التماس کنی دکتر جون تو رو خدا کمکم کن
اینها نشانه بی ایمانی ورفاه طلبی انهاست.یک مشت ادم بی تعهد وبی مهارت وبیمارکش
خدا بیامرزشون واقعا متاثر شدم.
حیفه این جوونیش.
امیدوارم سال جدید سراسر اتفاقات خوب برای همه ی مردم خوب ایران باشه و فقط خبرهای خوب و پرانرژی بشنویم
آقایان چرا لقمه را دور دهانتان می پیچانید دانشجوی صفر کیلومتر نباید به دور دست برود بلکه درکنار یک متخصص باید طرحش را در همان شهر خودش طی کند و همان متخصصان دیگر هم نسبت به شهر خودشان باید در زادگاهشان خدمت کنند چرا اهمال کاری می کنید وبچه های مردم را که سالها خون دل خوردند تا به جایی برسند نابود می کنید هرمتخصصی نسبت به اهلیت خودش باید درزادگاهش خدمت کند در زمانی معین پس از گذراندن تخصصش آخه تا کی ماباید از گریه وفغان دیگران لذت ببریم این که هنرنیست بالاخره باید راهی پیدا کرد
از وقتی که خدا رو فراموش کردیم و یه زندگی پر از امید و خوبی و با ثبات و کنار گذاشتیم و همه فکر و ذکرمون شد دنیا و غم و غصه های اون اینجور شد .
خدا رحم کنه
جناب وزیر،، ااین از بی عرضگی و بی،،،، تو وزیر است که اینهمه آمار خودکشی و فرار از کشور بین کادر درمان رایجه،،
هرچند مشکل ایشان فراتر از مسائل سازمانی بوده و معمولا عوامل متعدد باعث بروز اورژانس هایی از این دست میشه اما افول روز افزون علوم پزشکی از لحاظ علمی و پرستیژ سازمانی و مباحث پرداخت ریالی کارکنان خود عامل احساس نارضایتی و و ناامیدی در این قشر فرهیخته است که به دنبال آن افول ارزش های انسانی و زمینه بروز ناهنجاری در ابعاد مختلف است. به امید روزی که جایگاه علوم پزشکی به وضعیت سابقش برگردد و سیاستمداران گرسنه همه منابع را در راه نابودی هزینه نکنند.
نصف پزشکان کشور ما به اجبار وارد این رشته شدن اگه اتفاقی برای بیمار بیوفته خیلیا خودشون رو مقصر میدونن و عذاوجدان باعث میشه ذست به همچین کاری بزنن
سلام،خدا رحمت کنه دکتر شیخ رو برید زندگی نامه ایشون رو بخونین،کل سرمایه ایشون یه موتور بوده که باهاش مریضاهایی که توان اومدن به مطب نداشتن رو ویزیت میکرده،خودکشی واسه یه آدم تحصیل کرده نیاز به ریشه یابی داره که مطمئنن در ضعف ایمان و نگاه به دنیاست
باید جواب خون این جوان مظلوم را هرکس مسئله بده بچه دارین دنیا دارمکافاته
سلام، خود کشی یک حرکت حرام و نابخشودنی از جانب خداوند میباشد و هرگز بخشیده نخواهد شد . مادی گرایی و دنیا طلبی آخرش احساس پوچی خواهد بود . این قانون است باید یه مدتی در مناطق محروم خدمت کنند . اینا از همون وطن فروشهای خود تحقیر هستند که با پول مردم و دولت به یجایی میرسند بجای اینکه به مردم شریف ایران خدمت کنند میرن به خارجیها خدمات ارائه میدهند بقولی دونشونو اینجا میخورند تخم شونو خونه همسایه میزارند .
قابل توجه غربگداها
آدمهای بد مال شیطان بزرگ آمریکا
چه کسی می خواهد از کارنامه سیاه دوران وزارت شما دفاع کند شما فقط رفاه پزشکان را مي خواهيد سایر مردم رانمیبینید هزاران نفر دراین کشور خودکشی میکنند فقط باید دید چرا پزشکان خودکشی میکنند کسی که برای مناطق محروم پذیرش میشود ونمیرود وانهایی که در آن مناطق هستند میخواهند بعد از طرح بهمناطق خوشابوهوا بروند شماچطور جایگزین تعیینمي کنيد اب را گل آلود دیدید اقای دکتر شنا گرماهر شدید بدبختی ملت ازطرح هایناپخته شماوروحانی است
وزارت بهداشت بهتره از تکوندن جیب مردم به اسم بیماری خجالت بکشه
وزیری که خود در زمان مدیریتش در پست وزارت برای درمان و استفاده از فیزیوتراپ اعتقاد به مالیدن داشته بهتر است سکوت کند و اگر هم کسی میبایستی شرمسار شود و از ملت ایران حلالیت طلب کند اول شخص خود هاشمی است . اکثر افراد وقتی خود مدیر میشوند بکلی کور و کر میشوند و بر این باورند که آن جایگاه دائمی است ، قافل از اینکه بزرگترین سرمایه انسان که حیات اوست نیز دائمی نیست .
مقصر اصلی دولت هستش بلاخره من معنی عدالت نفهمیدم عدالت یعنی چی؟اقا ی رییسی برادر عزیز الان کی پاسخگو هستش ..کی باید جواب بده منطقه لرستان یک منطقه محروم تقریبا هستش درس خواندن خیلی آسون نیست یک خانواده باهزار امید بچه بزرگ کنه دکتر کنه آنوقت با ندانم کاری و پارتی بازی یک دکتر از حقوق اولیش محروم کنند نتیجه میشه از دست دادن یک پزشک ...چرا الان باید وزارت بهداشت وزیر بهداشت و کلیه کسانی که دست داشتن محاکمه شوند افکار عمومی منتظر محاکمه عاملان و عامران هستن .
خود این جناب وزیر برای همکارش ارزشی قائل نیست واز محل کار بدون علت اخراج میکنه و هنگامیکه توضیح میخای توضیحی نداره حالا کاسه داغتر از آش شده.متاسفم برای وزیر اسبق(هاشمی) که کار خودشو نمی بینه.