هشدار مهم، پیامک‌های ناشناس شگرد جدید کلاهبرداری/«دستی داری بدی؟»

خبرنگار:

بازار پیامک‌های ناشناس این روزها به حدی داغ شده است که پلیس فتا از مردم خواسته تا از منبع پیام مطمئن نیستند به آن پاسخ ندهند.

هشدار مهم، پیامک‌های ناشناس شگرد جدید کلاهبرداری/«دستی داری بدی؟»

به گزارش خبر فوری، حتماً شما هم با مواردی از پیامک‌های عجیب و غریب مواجه شده‌اید. از همکار هزار سال پیشی که می‌گوید در بیمارستان بستری است و کمی ‌پول دستی می‌خواهد تا آن رفیق قدیمی ‌که می‌پرسد تتر داری یا نه؟

ممکن است پیامکی با عنوان ابلاغیه قضایی داشته باشید یا ممکن است پیامی ‌با عنوان پیدا شدن گنج به دست شما برسد. حتی ممکن است در پیامک نوید یک جایزه بزرگ به شما داده شود.

تجربه نشان داده است این‌ها شگردهای جدید کلاهبرداران است که با تهییج احساسات و یا ایجاد ترس و واهمه به دنبال هک گوشی یا حساب بانکی کاربران هستند. تا جایی که اخیراً پلیس فتا با ارسال پیامکی از شهروندان خواست تا مراقب باشند. در این پیامک آمده است: «هک گوشی و ارسال پیام درخواست وجه به مخاطبین، یکی از شگردهای رایج مجرمین سایبری است. در صورت دریافت پیام درخواست وجه از نزدیکان خود، قبل از هرگونه اقدام حتماً تاییدیه تلفنی را اخذ نمایید.»

شیوه‌های کلاهبرداری از طریق پیامک

به موجب قانون «هرکس از طریق حیله و فریب، دست به اعمال مانور‌های متقلبانه بزند و از این طریق، مال دیگری را ببرد، مرتکب جرم کلاهبرداری شده است. لذا، جرم کلاهبرداری، دارای سه رکن مهم فریب خوردن شخص زیان دیده، اعمال مانورهای متقلبانه توسط شخص کلاهبردار و بردن مال دیگری است.فرد کلاهبردار، علاوه بر رد اصل مال به صاحبش، به حبس از یک تا هفت سال و پرداخت جزای نقدی، معادل مالی که اخذ کرده است، محکوم می‌گردد.»

پنل ارسال پیامک چیست و چه امکاناتی دارد؟

اما رایج ترین پیامک‌های کلاهبرداری پیامک پیدا شدن گنج است. شخصی به شما پیام می‌دهد که در بیابان، یک گنج پیدا کرده، ولی چون بیسواد است و امکان فروش آن را ندارد از شما درخواست می‌کند که به او کمک کنید، تا گنج را بفروشد و یا در قبال دریافت مبلغی، آن گنج را به شما تحویل دهد.

یا کلاهبرداری از طریق ارسال پیامک جعلی به نام سامانه ثنا که در این روش از کلاهبرداری، شخص کلاهبردار، با جعل آدرس اینترنتی سامانه ثنا (سامانه ثبت نام الکترونیک قضایی)، پیامکی با محتوا‌هایی، نظیر ابلاغیه، ثبت شکایت در سامانه و مواردی از این قبیل برای دیگر اشخاص ارسال می‌کند.

لازم به ذکر است برای شکایت از کلاهبرداری از طریق پیامک، شخص شاکی، باید به دفاتر خدمات قضایی مراجعه کرده و یک شکواییه، مبنی بر کلاهبرداری از طریق پیامک، تنظیم نماید. برای ارائه مدارک لازم در ثبت شکواییه، شخص متقاضی، باید پرینت حساب بانکی، و در صورت امکان پرینت پیامک ارسالی را همراه خود داشته باشد. همچنین، باید مشخصات فرد شاکی، متهم یا متهمین( در صورت دسترسی) و مورد شکایت، به طور کامل ذکر شود. علاوه بر دفاتر خدمات قضایی، می‌توان به پلیس فتا نیز برای ثبت شکایت مراجعه نمود.

برای ممانعت از گرفتاری در بند کلاهبرداران به هیچ عنوان در تلگرام و گوشی همراه خود به پیامک‌های ناشناس پاسخ ندهید و بر روی لینک‌های ارسالی در پیامک‌ها کلیک نکنید.

منبع: خبر فوری
کیف پول من

خرید ارز دیجیتال
به ساده‌ترین روش ممکن!

✅ خرید ساده و راحت
✅ صرافی معتبر کیف پول من
✅ ثبت نام سریع با شماره موبایل
✅ احراز هویت آنی با کد ملی و تاریخ تولد
✅ واریز لحظه‌ای به کیف پول شخصی شما

آیا دلار دیجیتال (تتر) گزینه مناسبی برای سرمایه گذاری است؟

استفاده از ویجت خرید ارز دیجیتال به منزله پذیرفتن قوانین و مقررات صرافی کیف پول من است.

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 2
  • چای دبش باغ ازگل
    0

    از تو زندان ها کلاه مردم را برمی‌دارند! چه کسانی گوشی‌های موبایل را ب داخل زندان ها وارد می‌کنند؟؟؟

  • ناشناس
    0

    منشا و شماره ارسال پیامک مشخصه چرا پیگیری نمی کنید ؟