هشدار شیوع آبله مرغان در فصل بهار

متخصص بیماری‌های عفونی و گرمسیری گفت که ابتلا به بیماری آبله‌مرغان در فصل بهار افزایش می‌یابد.

هشدار شیوع آبله مرغان در فصل بهار

دکتر مسعود مردانی با اشاره به اینکه احتمال ابتلا به آبله‌مرغان در فصل بهار افزایش می‌یابد، اظهار کرد: عامل ابتلا به آبله‌مرغان یک بیماری ویروسی حاد است که منجر به بروز تب و بثورات جلدی (جوش‌های پوستی) در فرد مبتلا خواهد شد.

وی افزود: در گذشته این بیماری مخصوص کودکان بود، اما با افزایش سطح بهداشت در جامعه، کودکان در مراحل ابتدایی زندگی به این بیماری مبتلا نمی‌شوند و در بزرگسالی با آبله‌مرغان درگیر می‌شوند.

استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با تاکید بر اینکه نشانه‌های ابتلا به آبله‌مرغان در بزرگسالان به مراتب شدیدتر از کودکان است، خاطرنشان کرد: این بیماری ارتباط مستقیم با سن دارد؛ هرچه سن ابتلا افزایش یابد، علامت‌های بیماری نیز شدیدتر است.

مدت دوره بهبودی در مبتلایان آبله‌مرغان

مردانی یادآور شد: جوش‌های پوستی آبله‌مرغان در قسمت‌های مختلف بدن مانند سر، صورت، اندام و در برخی موارد در تمام بدن ظاهر می‌شود.

وی با بیان اینکه دوره حاد این بیماری ۷ روز است، تاکید کرد: در برخی افراد بهبود بین ۲ تا ۳ هفته نیز ادامه‌دار است.

این متخصص بیماری‌های عفونی و گرمسیری با بیان اینکه به افراد توصیه می‌شود برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری از دست دادن و دیده‌بوسی با مبتلایان خودداری کنند، خاطرنشان کرد: این بیماری واگیردار است، به شکلی که با کوچک‌ترین تماس با فرد آلوده انتقال می‌یابد.

علائم ابتلا به آبله‌مرغان

مردانی با بیان اینکه معمولا این بیماری در کودکان سالم خفیف است و در موارد شدید، ضایعات می‌تواند تمام بدن را پوشش دهد، اضافه کرد: ممکن است در گلو، چشم‌ها و غشاهای مخاط مجرای ادرار و واژن نیز نشانه‌هایی از بیماری ایجاد شود.

به گفته وی، بثورات تاولی و خارش‌دار ناشی از عفونت آبله‌مرغان بین یک هفته تا ۲۰ روز (بسته به شرایط فرد متفاوت است) پس از قرار گرفتن در معرض ویروس ظاهر خواهد شد و معمولا حدود ۵ تا ۱۰ روز این بیماری نشانه‌های خود را دارد.

مردانی به برخی از نشانه‌های آبله‌مرغان که ممکن است یک یا 2 روز قبل از بثورات ظاهر شوند اشاره کرد و افزود: تب (اغلب با تب خفیف ۳۷.۸ تا ۳۸.۹ درجه‌ی سانتیگراد شروع می‌شود)، کاهش اشتها، سردرد، خستگی و احساس ناخوشی عمومی از جمله نشانه‌های این بیماری است.

وی با بیان اینکه زمانی متوجه شدید خودتان یا فرزندتان، نشانه‌های ابتلاء به آبله مرغان را دارد باید به پزشک عفونی یا عمومی مراجعه کنید، اضافه کرد: پزشک با معاینه ضایعات و در نظر گرفتن سایر علامت‌ها می‌تواند بیماری را تشخیص دهد، همچنین در صورت لزوم، برای کاهش شدت بیماری و درمان عوارض ناشی از آن، دارو تجویز می‌کند.

مردانی توصیه کرد: در صورت ابتلاء به آبله‌مرغان ضایعات را نخارانید ممکن است خاراندن ضایعات شما را در معرض خطر عفونت باکتریایی قرار دهد و همچنین می‌تواند باعث برجای ماندن محل ضایعات شود.

منبع: مهر
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید