کاهش چشم‌گیر سهام اپل در سبد سرمایه‌گذاری برکشایر هاتاوی؛ افزایش ابهام در دورنمای بازارهای مالی

«برکشایر هاتاوی»، شرکت چندخوشه‌ای فعال در حوزه سرمایه‌گذاری که سکان هدایت آن در دست «وارن بافت» است، برای چهارمین فصل متوالی سهام خود در «اپل» را به‌طور چشم‌گیری کاهش داده است. اکنون ارزش سهام اپل در سبد سرمایه‌گذاری برکشایر حدود ۶۹/۹ میلیارد دلار است، در حالی که این رقم در اواخر سال ۲۰۲۳ به اوج ۱۷۴/۳ میلیارد دلار رسیده بود.

کاهش چشم‌گیر سهام اپل در سبد سرمایه‌گذاری برکشایر هاتاوی؛ افزایش ابهام در دورنمای بازارهای مالی

این کاهش اخیر باعث شده سهم برکشایر در اپل تقریباً ۲۵ درصد کمتر شود و تعداد سهام این شرکت به حدود ۴۰۰ میلیون سهم برسد. این در حالی است که در فصل قبلی، برکشایر بیش از یک‌سوم سهم خود را در شرکت فروخته بود. در مجموع، ارزش سرمایه‌گذاری برکشایر در اپل طی دو فصل نزدیک به ۱۰۰ میلیارد دلار کاهش یافته است.

این روند کاهشی تنها به اپل محدود نیست. برکشایر سرمایه‌گذاری خود را در «بانک آو امریکا» نیز به میزان ۹ میلیارد دلار کاهش داده است. در کل، این شرکت حدود ۳۶ میلیارد دلار از سهام خود را در سه‌ماهه سوم به فروش رسانده و ذخایر نقدی خود را به رقم بی‌سابقه ۳۲۵/۲ میلیارد دلار افزایش داده است.

تحلیلگران می‌گویند که این تغییرات ممکن است به دلیل ارزش بالای سهام اپل باشد که اکنون با ۳۱ برابر سود مورد انتظار معامله می‌شود. نگرانی از افزایش احتمالی مالیات بر عایدی سرمایه نیز بر تشدید این رخدادها دامن زده است.

به‌نظر می‌رسد که درحال‌حاضر، استراتژی برکشایر بر تنوع بیشتر سبد سرمایه‌گذاری خود متمرکز شده است، به‌ویژه که اپل در گذشته نیمی از سبد سهام این شرکت را تشکیل می‌داد. علاوه‌براین، برکشایر برنامه بازخرید سهام خود را متوقف کرده و در فصل دوم فقط ۳۴۵ میلیون دلار برای بازخرید سهام هزینه کرده است. در حالی که قبلاً هر فصل ۲ میلیارد دلار صرف این کار می‌کرد.

با وجود این تغییرات، ارزش سهام کلاس A برکشایر در سال ۲۰۲۴ حدود ۲۵ درصد افزایش یافته که از بازدهی ۲۰ درصدی شاخص «S&P 500» بیشتر است. این نشان می‌دهد که برکشایر در شرایط اقتصادی نامطمئن به حفظ سرمایه توجه دارد.

در حالی که فروش سهام اپل از سوی وارن بافت ممکن است نگرانی‌هایی درباره اعتماد به این شرکت ایجاد کند، اپل همچنان بیشترین سهم را در سبد سرمایه‌گذاری برکشایر دارد که نشان‌دهنده وفاداری به برند و جایگاه آن در بازار است.

برخی از کارشناسان و تحلیلگران بر این باورند که وارن بافت نگران وقوع رکود فراگیر در بازارهای مالی است. به‌همین‌دلیل دست‌به‌نقد مانده و منتظر فرصت برای ورود به موقعیت‌های معاملات سودده است. بازار ارزهای دیجیتال نیز نشان داده که همواره با بازار سهام هم‌بستگی مثبت داشته و دور از انتظار نیست که با روشن‌شدن شعله رکود در بازار سهام، دامنه آن به دیگر بازارها نیز گسترش یابد.

منبع: خبر فوری
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید