کانون های گرد و غبار دشت کاشان فعال شده است
عضو هیات علمی ایستگاه تحقیقات مناطق خشک و بیابانی کاشان، گفت: کانونهای گرد و غبار در مناطق شمال، شمال شرق و شمال غرب دشت کاشان به طور محسوسی از دیروز فعال شده که میتواند هشدار جدی برای فاجعه در آینده باشد.
مرتضی ابطحی اظهار کرد: خشکسالیهای سالهای گذشته به ویژه استمرار آن در سال زراعی جاری باعث کاهش رطوبت و فعال شدن کانونهای گرد و غبار در دشت کاشان شده است.
وی افزود: در سالهای اخیر پوشش گیاهی مناطق بیابانی، کاهش پیدا کرده است، در حالی که بارندگیهای بهاری باعث رویش گونههای یک ساله میشد که عاملی برای جلوگیری از فرسایش خاک بود و امسال این روشها را نیز نداشتیم.
عضو هیات علمی ایستگاه تحقیقات مناطق خشک و بیابانی کاشان، تصریح کرد: حقابه دریاچه نمک نیز یکی از عواملی است که باید مورد توجه قرار گیرد. درحالیکه این حوزه در سالهای گذشته چند ماه از سال آبگیری میشد و مرطوب بود، اما امسال آب به این حوزه ریخته نشد و در خشکی کامل است.
ابطحی تأکید کرد: افت آبهای زیرزمینی و استفاده بیرویه از این آبها شرایط دشت کاشان را بحرانیتر کرده است و با توجه به میزان مصرف آب در بخش کشاورزی هنوز الگوی کشت برای این منطقه طراحی نشده و کسی به این مهم توجه نمیکند.
وی تصریح کرد: میزان استفاده از الگوی آبیاری تحت فشار در منطقه کاشان تغییر چشمگیری نداشته است و برای مزارع هندوانه، خربزه و سبزیجات به صورت سنتی آبیاری غرقابی اجرا میشود.
عضو هیات علمی ایستگاه تحقیقات مناطق خشک و بیابانی کاشان، گفت: باید با توسعه مشاغل جدید، ایجاد درآمد از کشاورزی به سبک سنتی را محدود کنیم و با توجه به محدودیتهای زیست محیطی، صنعت گردشگری رشد پیدا کند.
ابطحی خاطرنشان کرد: برای توسعه صنعت گردشگری به ویژه در بخش بیابانگردی به شرایط آن نیز باید توجه داشت، در حالی که امروز حضور بیضابطه آفرود سواران باعث به هم خوردن بستر خاک و نابودی پوشش گیاهی منطقه شده است.
منبع: ایسنا
68