رییس پلیس فتای خوزستان خبر داد:

کشف بیش از ۸۴ درصد جرایم فضای مجازی در خوزستان

رییس پلیس فتای خوزستان گفت: با پیگیری اداره مبارزه پلیس فتا، بیش از ۸۴ درصد جرایم را در فضای مجازی کشف کرده‌ایم.

کشف بیش از ۸۴ درصد جرایم فضای مجازی در خوزستان

سرهنگ علی حسینی بعد از ظهر امروز چهارشنبه در نشست خبری اظهار کرد: امروزه فضای مجازی و سایبری در همه ارکان زندگی جامعه بشری رخنه کرده است، برخی برای مطامع شخصی خود از این فرصت، سوءاستفاده کرده و مرتکب جرم می‌شوند. پس از بررسی‌ها متوجه شده‌ایم پایین بودن سطح سواد سایبری مردم در کشور به ویژه در خوزستان سبب شده تا از این فرصت‌ها سوءاستفاده کرده و ارتکاب جرم برای مجرمان راحت تر شود که تنها راه مقابله با این وضعیت، افزایش سطح سواد رسانه‌ای هموطنان است.

رئیس پلیس فتای خوزستان با اشاره به جنگ فرهنگی که امروز وجود دارد، بیان کرد: بخش عظیمی از تلاش دشمن در راستای جنگ فرهنگی است، اصحاب رسانه به عنوان متولی‌های اصلی فرهنگی در جامعه، همکاران و سربازان فرهنگی ما در این جنگ هستند؛ لذا از آنها انتظار داریم در راستای افزایش سطح سواد رسانه‌ای هموطن‌های ما بیشتر قلم بزنند تا فرصت را از مجرمین سلب کنند.

وی در خصوص هدف‌های پلیس فتا گفت: پیشگیری از وقوع جرم‌ها یکی از هدف‌های ما است، از زمانی که در پلیس فتا خدمت رسانی می‌کنیم، بیشترین تلاش را برای آگاهی بخشی به آحاد مختلف جامعه و افزایش سطح سواد سایبری مردم انجام داده‌ایم اما باز هم شاهد هستیم که با ذره‌ای تغییر شیوه و شگرد در روش‌های مجرمان سایبری، باز هموطنان گرفتار و تعداد زیادی قربانی می‌شوند آن هم در موضوعی که ما قبلاً آن را اطلاع رسانی کرده‌ایم.

رئیس پلیس فتای خوزستان ادامه داد: لازم است با توجه به نوع جرم که سیال است و جغرافیا ندارد، آموزش‌ها و اطلاع رسانی‌های پلیس فتا به موقع انجام شود تا در کاهش جرم تأثیرگذار باشد و از رسانه‌ها انتظار داریم که این موارد را به صورت روزانه به اطلاع مردم برسانند.

سرهنگ حسینی با بیان اینکه مرکز فوریت‌های سایبری پلیس فتا مدتی فعال شده است، تصریح کرد: این مرکز از زمان تأسیس، نقش بسزایی در پیشگیری از وقوع جرم یا قربانی شدن مردم در فضای سایبری داشته که این امر از دو طریق انجام شده است؛ یک مورد از طریق سایت پلیس فتا است که مردم می‌توانند سوال‌ها و موضوع‌های مد نظر را که می‌خواهند نسبت به آن آگاهی داشته باشند، مطلب را در سایت بارگذاری کرده و پس از آن کارشناسان ما در اسرع وقت به آنها جواب خواهند داد.

وی اضافه کرد: روش دیگر از طریق تماس تلفنی است که چنانچه با موضوعی مواجه شوند و نیاز به پیگیری سریع باشد، می‌توانند با شماره ۰۹۶۳۸۰ تماس گرفته و کارشناسان پاسخگوی آنها هستند که بلافاصله نیز اقدام‌های لازم انجام می‌شود.

سواد رسانه‌ای مردم پایین است

رئیس پلیس فتای خوزستان در خصوص چالش‌های امروزه فضای مجازی اظهار کرد: یکی از چالش‌ها پایین بودن سطح سواد سایبری و در کنار آن سواد رسانه‌ای هموطنان است که امروز شاهد هستیم با یک کلیپ یا نوشته تحت تأثیر قرار می‌گیرند و بدون بررسی صحت آن، مطلب را به صورت گسترده منتشر می‌کنند لذا لازم است اهالی رسانه در راستای افزایش سطح سواد رسانه‌ای این افراد اقدامات بیشتری انجام دهند تا ابتدا صحت آن موضوع را مورد بررسی قرار داده سپس به آن بپردازند چرا که انتشار مطلب‌های مجرمانه نیز جرم است و ممکن است شخص تحت پیگرد قرار گیرد.

سرهنگ حسینی ادامه داد: همچنین بین والدین و فرزندان به عنوان آینده داران این مرز و بوم گسلی ایجاد شده که امروز شاهد هستیم فرزندان در خصوص آشنایی با فضای سایبری و اینترنت، سوادشان از والدین بیشتر است در صورتی که والدین باید برای نظارت بر عملکرد فرزندان خود، اشرافیت بیشتری داشته باشند؛ در فضای واقعی زمانی که فرزند ما با شخص غریبه ارتباط برقرار می‌کند، سعی می‌کنیم آن را شناسایی بکنیم ولی در فضای مجازی که گمنامی بر آن حاکمیت دارد، فرزند با شخصی آشنا می‌شود که ممکن است در اکثر مواقع مورد سوءاستفاده قرار گرفته و قربانی شود.

وی، یکی دیگر از چالش‌های پلیس فتا را سوءاستفاده از مدارک هویتی اعلام و عنوان کرد: هموطنان آشنایی کافی با این موضوع‌ها ندارند، شخصی مدارک هویتی یا برخی مدارک متعلق به خود از جمله سیم کارت یا کارت عابربانک را در اختیار دیگران قرار می‌دهد، در صورتی که هرگونه سوءاستفاده از اموال و دارایی افراد سبب می‌شود همان شخص تحت تعقیب قرار گیرد و این یکی از مسائلی است که امروزه بسیار با آن مواجه هستیم.

رئیس پلیس فتای خوزستان با اشاره به عملکرد مرکز فوریت‌های سایبری در هشت ماه گذشته بیان کرد: تعداد تماس‌ها با این مرکز ۱۳ هزار و ۲۸۱ مورد، تعداد مراجعه به صورت مستقیم یک هزار و ۱۷۱ نفر، گفت‌وگو در سامانه یک هزار و ۵۸۲ مورد بوده است.

همچنین یک هزار و ۷۶۴ حساب تعلیق شده است، یعنی فرد با وجود همه آموزش‌هایی که داده‌ایم اما توجه نکرده و قربانی شده است که کارشناس‌های ما با پیگیری موفق شده‌اند حساب‌های مقصد را مسدود کنند و در این مورد مبلغ ۱۴۴ میلیارد و ۹۸۵ میلیون و ۳۶۴ هزار ریال تعلیق شده که در بررسی‌های بعدی، به حساب مال باختگان واریز شده است.

سرهنگ حسینی با اشاره به کشفیات گفت: با پیگیری اداره مبارزه پلیس فتا، بیش از ۸۴ درصد جرایم را در فضای مجازی کشف کرده‌ایم و باندهای خیلی خوبی نیز در این مدت هشت ماهه شناسایی، دستگیر و منهدم کرده‌ایم. در خصوص خریدهای اینترنتی ۱۳۰ نفر مال باخته شناسایی شده که اکثراً قربانی‌ها مربوط به سایت دیوار هستند و در این راستا سه باند کلاهبرداری را دستگیر کرده‌ایم.

وی در خصوص کانال‌های صیغه یابی و همسریابی اظهار کرد: در خصوص کانال‌های صیغه یابی در تلگرام بیش از چهار هزار نفر بزه دیده شناسایی کرده‌ایم، هموطنان بدانند که هیچ کانالی با این عنوان‌ها در تلگرام رسمی نیست و همه کلاهبرداری هستند.

رئیس پلیس فتای خوزستان بیان کرد: در خصوص طرح «پانجی‌ها» که مربوط به سلامت مردم بوده، خرید و فروش داروها به ویژه در فضای مجازی صورت می‌گرفته که در این راستا هفت مورد دستگیری و ۳۰ مورد شناسایی داشته‌ایم. همچنین در اسکیمر یا کپی شدن کارت بانکی افراد هم سه باند بزرگ را شناسایی کرده‌ایم که بیش از ۱۱ هزار و پنجاه کارت اسکن کرده بودند؛ البته آنها را دستگیر کرده‌ایم و اجازه برداشت از کارت‌ها را از آنها سلب کردیم.

سرهنگ حسینی با اشاره به مساله لینک‌های جعلی گفت: لینک‌هایی تحت عنوان‌های مختلف مثل سهام عدالت، یارانه، ابلاغیه و شکوایه برای مردم ارسال می‌شود در صورتی که در این خصوص اطلاع رسانی‌های بسیاری از طریق صدا و سیما، فضای مجازی و ارسال پیامک انجام داده‌ایم اما همچنان شاهد قربانی شدن مردم از این طریق هستیم. ما اعلام کرده‌ایم که همه پیام‌های دستگاه قضائی از طریق سامانه عدل ایران انجام می‌شود و هیچ لینکی هم همراه آن نیست.

کیف پول من

خرید ارز دیجیتال
به ساده‌ترین روش ممکن!

✅ خرید ساده و راحت
✅ صرافی معتبر کیف پول من
✅ ثبت نام سریع با شماره موبایل
✅ احراز هویت آنی با کد ملی و تاریخ تولد
✅ واریز لحظه‌ای به کیف پول شخصی شما

آیا دلار دیجیتال (تتر) گزینه مناسبی برای سرمایه گذاری است؟

استفاده از ویجت خرید ارز دیجیتال به منزله پذیرفتن قوانین و مقررات صرافی کیف پول من است.

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید